- Διαφήμιση -

Στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας θα τερματίσει η Μπαρτσελόνα, αφού επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 82-73 και έχει δύο νίκες διαφορά από την δεύτερη ΤΣΣΚΑ, την οποία «έχει» στην ισοβαθμία.

Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα πλέι οφ της διοργάνωσης, αντίπαλος που θα είναι μια εκ των Ρεάλ, Ζενίτ, Μπασκόνια και Βαλένθια.

- Διαφήμιση -

Ντέρμπι ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να χτίσει διαφορά εφτά πόντων με συνεχόμενους πόντους του Ο Κουίν (20-13), με την Μπαρτσελόνα να απαντά με 13-0 σερί για να περάσει μπροστά με έξι (20-26). Την τελευταία λέξη στο πρώτο δεκάλεπτο την είπαν οι γηπεδούχοι με τους Γκούντουριτς και Ντε Κολό να μειώνουν στον πόντο (25-26).

Για αρκετή ώρα στην δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ήταν στην μια κατοχή, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να διαδέχονται η μια την άλλη. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ξεφύγει με 5 πόντους τρία λεπτά πριν το ημίχρονο με τρίποντα των Κούριτς και Χίγκινς (34-39), και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα (42-47).

Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε στην τρίτη περίοδο και πολύ γρήγορα όχι μόνο έφερε το παιχνίδι στα ίσα αλλά πέρασε μπροστά με 5 πόντους με διαδοχικά τρίποντα από τους Πιέρ και Έντι (56-51). H Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά με τρίποντο του Βέστερμαν (58-61), με το τρίτο δεκάλεπτο μα κλείνει στο 58-62.

H Μπαρτσελόνα με καλάθια των Αμπρίνες και Σμιτς κατάφερε να πιάσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφιο προβάδισμα στο παιχνίδι (61-71). Στα επόμενα λεπτά οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τα καλάθια να μπαίνουν με το σταγονόμετρο. Τελικά η Μπαρτσελόνα κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και έφτασε στην νίκη με το τελικό 82-73.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 42-47, 58-62, 73-82

in.gr

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.