- Διαφήμιση -

Το ραντεβού είχε δοθεί από δυο μέρες νωρίτερα. Το παρών έδωσαν τρεις παίκτες του εφηβικού καθώς και ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή (και νυν προπονητής), Δημήτρης Σμυρλής. Ήταν φανερό από τα πειράγματα μεταξύ τους, πως το κλίμα στην ομάδα του Πρωτέα ήταν κάτι παραπάνω από καλό, οικογενειακό θα το χαρακτήριζα. Σίγουρα αυτό αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που κατέκτησαν αήττητοι το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και έφτασαν μέχρι την ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπου κατέκτησαν τη δεύτερη θέση πίσω από τον πανίσχυρο Προμηθέα. Το παράδοξο είναι πως παρά το γεγονός πως ήταν αήττητοι στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, έδωσαν και τους δύο αγώνες της Β’ Φάσης εκτός έδρας!!

Ας δώσουμε όμως το λόγο στους πρωταγωνιστές και συγκεκριμένα στους αθλητές ενώ οι δηλώσεις του Δ. Σμυρλή θα ανέβουν αύριο σε ξεχωριστό κείμενο.

- Διαφήμιση -

Σπύρος Ταβουλαρέας SF (17)

“Βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα 2 χρόνια ενώ παλαιότερα αγωνιζόμουν στον Ακάδημο και την Καλαμάτα 80. Εδώ βρήκα αυτό που έψαχνα καθώς το κλίμα ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές ήταν εξαιρετικό. Αναπτύξαμε φιλίες, κάναμε παρέες και γενικά ήμασταν μια οικογένεια. Μάλιστα, εκτός από τις ώρες που περνούσαμε παρέα στο παρκέ, το ίδιο γινόταν και και με εξωαγωνιστικές δραστηριότητες.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, στην Α’ Φάση τερματίσαμε πρώτοι. Στον ημιτελικό αντιμετωπίσαμε τους Δρομείς στην Τρίπολη, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στον πόντο. Στον τελικό κόντρα στη Σπάρτη καταφέραμε κι επικρατήσαμε πιο εύκολα χάρη στο πολύ καλό μας δεύτερο ημίχρονο για να φτάσουμε στο τουρνουά στην Κόρινθο. (Σε αυτό συμφώνησαν άπαντες οπότε δεν τον ξαναγράφω σε κάθε παίκτη)

Αρχικά, θέλω να επισημάνω πως αν το τουρνουά αυτό γινόταν όταν ήταν προγραμματισμένο πριν συμβεί η καραντίνα, θα είχαμε πολύ καλύτερη απόδοση. Μείναμε άπραγοι δυο μήνες σχεδόν και είχαμε και απουσίες στην επιστροφή μας στην ενεργό δράση το Μάιο. Προσπαθήσαμε να βρούμε το ρυθμό μας αλλά θεωρώ πως φτάσαμε μόνο στο 75% της μέγιστης απόδοσης μας.

Για μένα το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Ερμιόνη ήταν το τελευταίο μου ως παίκτης του μπάσκετ καθώς θα συνεχίσω να υπηρετώ το άθλημα από τη θέση του διαιτητή, συνεχίζοντας και την οικογενειακή παράδοση.

Όλο αυτό το τριήμερο στην Κόρνθο για μένα ήταν το ιδανικό φινάλε, μια αξέχαστη εμπειρία την οποία θα κουβαλώ για πάντα μαζί μου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.”

Γιώργος Αλεξόπουλος Combo Guard (17)

” Σε αυτή την ομάδα βρίσκομαι για 12 χρόνια και όπως είναι λογικό αποτελεί για μένα μια δεύτερη οικογένεια. Αποτελεί τεράστια τιμή για εμένα πως τη νέα χρονιά θα αγωνίζομαι και με την αντρική ομάδα του Πρωτέα.

Όσον αφορά τα παιχνίδια στην Κόρινθο, στο πρώτο παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας ήμασταν κοντά στο σκορ μέχρι το 35′ αλλά εκεί δεχθήκαμε δύο τρίποντα και ήρθε μοιραία η ήττα.

Με το μεγάλο φαβορί Προμηθέα, ξεκινήσαμε καλά και θεωρώ πως τους προκαλέσαμε να παίξουν στα “κόκκινα” μέχρι το τέλος, καθώς είδαν αυτό το ματς ως το βασικό τεστ ενόψει της τελικής φάσης.

Όσον αφορά το παιχνίδι απέναντι στην Ερμιόνη, θέλαμε να κλείσουμε με νίκη και τα καταφέραμε σχετικά εύκολα καθώς ήμασταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Νικηφόρος Καραγγελής Playmaker (17)

“Ξεκινώντας, θέλω να αναφέρω πως βρίσκομαι 12 χρόνια στην ομάδα και χαίρομαι που το όνειρο της συμμετοχής στην ανδρική ομάδα, γίνεται πραγματικότητα από φέτος.

Στο αγωνιστικό μέρος, αφού καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που ήταν και ο στόχος μας, αγωνιστήκαμε στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Κόρινθο. Οι απουσίες και η έλλειψη ρυθμού μας στοίχισαν στο πρώτο ματς αλλά παλέψαμε και δώσαμε το 100% των δυνάμεων μας.

Ακόμη και με τον Προμηθέα κατεβήκαμε με σκοπό τη νίκη καθώς αυτή είναι η νοοτροπία της ομάδας. Στο τελευταίο ματς με την Ερμιονίδα, θέλαμε τη νίκη παρά το γεγονός πως δεν είχαμε ελπίδες πρόκρισης, και τα καταφέραμε να κλείσουμε με θετικό αποτέλεσμα.

Το ρόστερ της ομάδας

Σπύρος Ταβουλαρέας

Γιωργος Αλεξόπουλος

Νικηφόρος Καραγγελής

Γιώργος Κατσιαρίμπας

Σαράντος Σαραντόπουλος

Ιωάννης Θεοδωρόπουλος

Μάριος Σπυρόπουλος

Μιχάλης Καρτάλιας

Αντώνης Παπαθεοδωρόπουλος

Γρηγόρης Κατσαμπάνης

Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος

Νικόλαος Αλεξόπουλος

Χρήστος Λάππας

Χαράλαμπος Παυλόπουλος

Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Προπονητής: Άρης Σκοπέτος

Βοηθός προπονητή: Δημήτρης Σμυρλής

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.