- Διαφήμιση -

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μετά την ενδεκάδα όπως σας την παρουσιάσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας για την Καλαμάτα της Β’ Εθνικής (2001-2010) με άλλους παίκτες που άφησαν το στίγμα τους σε αυτή την περίοδο.

Δημήτρης Κοτταράς (2004-2005)

- Διαφήμιση -

Έμεινε μόνο για μία χρονιά στην ομάδα αλλά σε αυτή κατάφερε να αναδείξει το πλούσιο ταλέντο του καθώς ήταν ο βασικός τερματοφύλακας στην πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας με το Σάκη Τσιώλη στον πάγκο, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Μετά την Καλαμάτα συνέχισε σε πολλές ομάδες της Β’ Εθνικής, πάντα με το ρόλο του βασικού τερματοφύλακα.

Θανάσης Σεντεμέντες (1995-1996, 2000-2007)

Ο Μεσσήνιος δυναμικός στόπερ αγωνίστηκε και στην Α’ Εθνική με τα χρώματα της Μαύρης Θύελλας. Στα χρόνια της Β’ Εθνικής αποτελούσε πάντοτε βασικό μέλος της ενδεκάδας και ξεχώριζε για το δυναμισμό και τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά που έβγαζε στο γήπεδο, για την ομάδα που αγαπούσε από παιδί όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις. Διετέλεσε αρχηγός της ομάδας για αρκετά χρόνια, ρόλο στον οποίο ανταποκρίθηκε άψογα.

Άρης Γαλανόπουλος (1999-Ιαν. 2005)

Γέννημα – θρέμμα της πόλης και της ομάδας της Καλαμάτας, ο Άρης Γαλανόπουλος αγωνίστηκε για 5,5 σεζόν με τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας. Οι δύο πρώτες τον βρήκαν στην Α’ Εθνική, με σημαντικό ρόλο, αλλά με τον υποβιβασμό της ομάδας έγινε άμεσα ηγέτης και αρχηγός της. Αγωνιζόταν με επιτυχία τόσο στο δεξί άκρο της άμυνας όσο και ως αμυντικός μέσος. Αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2005 για τον Πανιώνιο και την Α’ Εθνική στην οποία και αγωνίστηκε για 7,5 σεζόν με τις φανέλες των Πανιωνίου, Πανσερραϊκού και Ο.Φ.Η.

Σήμερα ασχολείται με την προπονητική και είναι προπονητής του Ηρακλή Καλαμάτας ενώ έχει και την ακαδημία Tornados, μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του στην Καλαμάτα, Γιάννη Ζαπρόπουλο.

Νίκος Πήλιουρας (2002-2005)

Ήρθε από το Αιγάλεω με το οποίο είχε αρκετές συμμετοχές στην Α’ Εθνική (και με την Προοδευτική παλαιότερα) για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Πολυθεσίτης καθώς αγωνιζόταν τόσο ως αριστερός μπακ όσο και ως αριστερός χαφ ή εσωτερικός μέσος, ο Πήλιουρας αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας για 3 σεζόν. Δυναμικός παίκτης με γερά πνευμόνια, έπασχε σε επίπεδο τεχνικής. Το τελευταίο δεν τον εμπόδισε να πετύχει 8 γκολ στη διάρκεια της παρουσίας του στην Καλαμάτα, τα περισσότερα εκ των οποίων από μακρινή απόσταση με δυνατά σουτ.

Νίκος Κατσόγλου (2005-2008)

Δυναμικός αμυντικός μέσος, ο οποίος αγωνιζόταν και στο δεξί άκρο της άμυνας αλλά και ως στόπερ. Αποτελούσε χρήσιμο εργαλείο για τον εκάστοτε προπονητή του καθώς λόγω των πολλών θέσεων που κάλυπτε, αντικαθιστούσε άνετα οποιαδήποτε απουσία στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Στην Καλαμάτα είχε 3 γεμάτες σεζόν και άπαντες είχαν τα καλύτερα να πουν για το χαρακτήρα του και την προσήλωσή του στη δουλειά.

Φανούρης Γουνδουλάκης (2000- Ιαν. 2004)

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης αποτέλεσε βασικό μέλος για 2,5 σεζόν στην Καλαμάτα που μόλις είχε υποβιβαστεί από την Α’ Εθνική. Ο μεσοεπιθετικός με τη μετέπειτα πλούσια καριέρα, τα πήγε αρκετά καλά και με τη Μαύρη Θύελλα, έχοντας 9 γκολ σε 55 συμμετοχές.

Κάρλος Μαρκορά (Ιαν.2005- Ιουν.2005)

Είναι μοναδικό φαινόμενο ένας παίκτης με 6μηνη παρουσία στην ομάδα να αναπολείται ακόμη και σήμερα από τους οπαδούς της Καλαμάτας. Για να είμαστε δίκαιοι όμως, ο Κάρλος Μαρκορά σε 6 μήνες κατόρθωσε πράγματα που άλλοι δεν κατάφεραν σε πολλά χρόνια καριέρας στη Μαύρη Θύελλα και το κυριότερο, έδωσε την ελπίδα ανόδου. Με τα γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ να αποτελούν το σήμα κατατεθέν του, ο Μαρκορά οδηγούσε την ομάδα στην άνοδο μέχρι το μοιραίο παιχνίδι με τη Λάρισα. Πόδι διαβήτης και λατινοαμερικάνικη ποδοσφαιρική αλητεία ήταν αρκετά ώστε να μαγέψουν εμάς τους οπαδούς. Δυστυχώς, κράτησε μόνο 6 μήνες όσο και το όνειρο για επάνοδο στην Α’ Εθνική. Ήρθε από τον Πανιώνιο ως μέρος της συμφωνίας για την απόκτηση του Άρη Γαλανόπουλου, τον Ιανουάριο του 2005.

Πάντος Τζανετάκος (Ιαν. 2005 – 2007, Ιαν.2009 – Ιουν.2009)

Ήρθε τον Ιανουάριο του 2005 στην ομάδα μετά από εισήγηση του Σάκη Τσιώλη και έχοντας κάνει ένα εκπληκτικό εξάμηνο στο Μεσσηνιακό της Δ’ Εθνικής. Πήρε συμμετοχές στην ομάδα εκείνης της χρονιάς που διεκδίκησε την άνοδο και έμεινε για άλλα δύο χρόνια πριν πάει στον Εθνικό Αστέρα. Επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2009 για 6 ακόμη μήνες. Γέννημα – θρέμμα Καλαματιανός διακρινόταν για το πολύ καλό του πόδι, τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά. Αγωνίζεται πλέον στην Ομόνοια Καλαμάτας, την οποία διοικεί ταυτόχρονα εδώ και δύο χρόνια.

Γιώργος Τριχιάς (2002-2005)

Ξεκίνησε την καριέρα του ως μεγάλο ταλέντο στην Α.Ε.Κ. αλλά για πολλούς λόγους δεν κατάφερε να δικαιώσει τις αρχικές προσδοκίες. Στην Καλαμάτα ήρθε το 2002 και έμεινε για 3 σεζόν. Ήταν ένας καθαρός επιθετικός περιοχής με πολύ καλή αίσθηση του γκολ, κάτι το οποίο απέδειξε και στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για μια σεζόν στο Μεσσηνιακό, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο του από τη Γ’ στη Β’ Εθνική.

Στράτος Μιχελής (2005-2007, Ιαν.2008 – Ιουν.2008)

Ήρθε το καλοκαίρι του 2005 στην ομάδα και αμέσως πήρε φανέλα βασικού χάρη στην ταχύτητα και τη διεισδυτικότητα του ως εξτρέμ. Ικανότατος ντριμπλέρ, αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας για 2.5 σεζόν συνολικά και αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας.

Λάμπρος Χώνος (2002-2005)

Ικανότατος ντριμπλέρ και καλός τεχνίτης με τη μπάλα, ο Λάμπρος Χώνος αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας τα πρώτα χρόνια της Β΄Εθνικής, όντας μέλος και της ομάδας της σεζόν 2004-2005. Αγωνιζόταν κυρίως στο χώρο του άξονα και μεσοεπιθετικά αλλά μπορούσε να δώσει λύσεις και στα άκρα αλλά και πιο πίσω στο χώρο του κέντρου, όταν η ομάδα έψαχνε δημιουργία. Μετά την Καλαμάτα, συνέχισε σε άλλες ομάδες Β’ Εθνικής και από το 2012 επέστρεψε στη γενέτειρα και δεύτερη πατρίδα του, Αυστραλία, όπου και συνέχισε το ποδόσφαιρο.

Μαρσελίνιο Λέιτε (Ιαν.2009 – Ιουν.2009)

Ήρθε στην ομάδα δανεικός από τη Ξάνθη και αμέσως έδειξε τι πάστας ποδοσφαιριστής είναι. Έκανε άμεσα τη διαφορά στην ομάδα και με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του και τα γκολ του συνέβαλε τα μέγιστα στην εξασφάλιση της παραμονής εκείνης της σεζόν, η οποία είχε δυσκολέψει πολύ λόγω και της φυγής του Βαγγέλη Καούνου. Η συνέχεια είναι γνωστή για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε 6 γκολ σε 14 συμμετοχές με τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας.

Τόμας Ντε Βινσέντι (Ιαν.2010 – Ιουν. 2010)

Ήρθε δανεικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα το δεύτερο μισό της σεζόν 2009-2010, η οποία ήταν και η τελευταία της ομάδας στη Β’ Εθνική. Παρά τις πολύ καλές του εμφανίσεις και τα 2 γκολ σε 9 αγωνιστικές, η ομάδα δεν κατάφερε να σωθεί. Ο ίδιος ακολούθησε αντίστροφη πορεία και εκτόξευσε την καριέρα του με πολλές ευρωπαϊκές συμμετοχές και τίτλους με τον ΑΠΟΕΛ.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.