- Διαφήμιση -

Ο Βασίλης Κανάκης είναι 36 ετών και απόφοιτος του Φυσικού Αθηνών και των Πολιτικών Μηχανικών της Πάτρας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός διατηρώντας δικό του γραφείο και από το 2018 έχει αναλάβει την ομάδα της Αναγέννησης στο μπάσκετ. Παράλληλα, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στις φετινές εκλογές με το συνδυασμό “Καλαμάτα Μπροστά” με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο.

Ο Βασίλης μας υποδέχθηκε στο γραφείο του, όπου και κάναμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση γύρω από διάφορα θέματα. Αναλυτικά το τι μας δήλωσε στο SportsPlus:

- Διαφήμιση -

Για την Αναγέννηση

“Αγωνίζομαι στην Αναγέννηση από το 2013, όταν επέστρεψα στην Καλαμάτα μετά το πέρας των σπουδών μου. Το καλοκαίρι του 2017 ήταν μια δύσκολη περίοδος καθώς αποχώρησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την ομάδα και το μέλλον της βρέθηκε στον αέρα. Ήθελα να κρατήσω ζωντανή αυτή την ιστορική ομάδα και το εξαιρετικό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια.

Η σεζόν 2017-2018 ήταν μεταβατική και με την οικονομική συνδρομή όλων σχεδόν των παικτών καταφέραμε να βγάλουμε τη χρονιά. Από το καλοκαίρι του 2018 ανέλαβα εξ’ολοκλήρου την ομάδα και επέλεξα ως προπονητή τον Θανάση Γεωργίου. Ο Θανάσης είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει διατελέσει προπονητής στα τμήματα υποδομής του Κρόνου Αγίου Δημητρίου ενώ παράλληλα με την ανδρική ομάδα της Αναγέννησης, προπονεί το παιδικό και το γυναικείο τμήμα της Καλαμάτας 80. Είναι ένας προπονητής με πολλές γνώσεις και σωστή φιλοσοφία γύρω από το άθλημα και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που τον επέλεξα.

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, έχουμε επενδύσει σε νέα παιδιά με 10 μέλη της ομάδας να είναι κάτω των 18 ετών. Στόχος μας είναι να παίζουμε ωραίο μπάσκετ, περνώντας όμορφα και να δημιουργήσουμε όμορφες σχέσεις μεταξύ μας. Επιπλέον στοχεύουμε στη βελτίωση και την ανάδειξη των νεαρών παικτών μας ώστε να ανέβουν επίπεδο.

Βέβαια προκειμένου να σταθεί μια ομάδα αξιοπρεπώς χρειάζεται ένα μείγμα από έμπειρους και νεαρούς παίκτες γι’αυτό και συμμετέχουν 4 άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρης Μακρυγιάννης (θέσεις 4-5), ο Κώστας Τζανετέας (4-5), ο Νίκος Ζωγράφος(3-4) κι εγώ ως περιφερειακός, βοηθάμε ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στην ομάδα και είμαστε δίπλα στα νέα παιδιά για να τα βοηθάμε με κάθε τρόπο.

Το μεγάλο μου όραμα για το μπάσκετ είναι να αποκτήσουμε τον δικό μας χώρο, ένα ιδιωτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ, όπου θα μπορούμε να αφοσιωθούμε στην ενασχόληση με τις ακαδημίες και την ανάδειξη νεαρών ταλαντούχων παιδιών που θα δουλεύουν σωστά. Για να είμαστε ειλικρινείς, το μπάσκετ στην Καλαμάτα δεν είναι σε καλό φεγγάρι, υπάρχει μια γενικότερη κάμψη στην πόλη αλλά ελπίζουμε σε γρήγορη αλλαγή του κλίματος.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τα παιδιά που συμμετείχαν τη σεζόν 2018-2019 στην ομάδα και δεν είναι φέτος μαζί μας καθώς ήταν μια κρίσιμη χρονιά όπου η ομάδα έφτασε κοντά στη διάλυση. Η θέληση όλων να παίξουν μπάσκετ επικράτησε των προβλημάτων και σήμερα αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται.”

Για την εκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος

” Αποφάσισα να ασχοληθώ γιατί η πόλη μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και θα ήθελα να συμβάλλω όσο μπορώ και με τον τρόπο που μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε ο,τι ήταν απαραίτητο για τα αθλήματα που παίζονται σε κλειστούς χώρους (μπάσκετ, βόλεϊ) κι αυτό ήταν ένα παραπάνω κίνητρο.

Θέλω να προσθέσω πως απ’όταν γύρισα στην Καλαμάτα, καθημερινά ερχόμουν αντιμέτωπος με πολλές καταστάσεις οι οποίες μου δημιουργούσαν ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος, από τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων της καθημερινότητας και γενικά από τον τρόπο που χαράζει τη στρατηγική και την πολιτική του. Για το λόγο αυτό θέλησα να συμμετέχω στις εκλογές. Οι συμπολίτες μας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν και συνεπώς η ευθύνη είναι μεγάλη. Συμμετέχω στα διοικητικά συμβούλια, ενημερώνομαι και προσπαθώ να συμβάλλω στην εποικοδομητική λειτουργία του δήμου μας, από την θέση της αντιπολίτευσης βέβαια.”

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.