- Διαφήμιση -

Το ζευγάρι των αναμετρήσεων ανάμεσα στην Σπερχογεία και τον Πανθουριακό, πάντα είχε και έχει ενδιαφέρον, κυρίως γιατί πρόκειται για δύο ομάδες δύο χωριά που βρίσκονται δίπλα δίπλα, αλλά και της αντιπαλότητας σε αθλητικά πλαίσια πάντα!

Τόσο η Σπερχογεία όσο και ο Πανθουριακός, έχουν πετύχει νίκες ο ένας στην έδρα του άλλου με σκορ όπως 3-4, 2-4, ή ισοπαλίες χορταστικές όπως ένα αξέχαστο ματς στο γήπεδο της Μικρομάνης την σεζόν 2005-06 που τελείωσε με 4-4 με πολλές ανατροπές.

- Διαφήμιση -

*Στα αξιοσημείωτα είναι ότι οι δύο αντίπαλοι έχουν μοιραστεί το ίδιο γήπεδο ουκ ο λίγες φορές.

Το SportsPlus σας θυμίζει τους κοινούς παίκτες-προπονητές και την προϊστορία μεταξύ τους:

Κοινοί παίκτες

Τερματοφύλακες

Πάρις Καλιντέρης, Κώστας Σταματίου,Κώστας Λαλάκος, Κώστας Λίβας.

Αμυντικοί

Βασίλης Δουρούμης,Θανάσης Κλουβάτος, Πασχάλης Παντσιώτης,Γιώργος Κάιας,Κώστας Κοστρίβας,Γιώργος Δωδεκάτος,Ιωάννης Ζέππος,Παπαγιαννόπουλος Παναγιώτης, Δημήτρης Μπάλας.

Μέσοι

Βασίλης Πανταζής,Δημήτρης Γιακουμής, Δημήτρης Δικαίος του Παναγιώτη,Θέμης Καράμπελας, Θανάσης Γεωργαντάς,Χάρης Μουλαβασίλης, Άλμπερτ Σεφεράσι,Χαρίτος Φώτης, Χαρίτος Σταύρος,Φώτης Φωτιάδης,Νίκος Εμμανουήλ.

Επιθετικοί

Βασίλης Αθανασόπουλος του Αναστάσιου, Γιάννης Χελάς, Παναγιώτης Καραγιάννης,Δημήτρης Μπούνας.

Κοινοί προπονητές

Γιώργος Αργυρόπουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος αργυροπουλος πρπονητης"

Σίγουρα είναι ο άνθρωπος που έχει συνθέσει το όνομα του και για τους δύο, αρχικά με την Σπερχογεία στα τρία χρόνια παρουσίας του, πανηγύρισε το πρωτάθλημα της Α΄τοπικής την σεζόν 2010-11, και είχε και μια συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου.

Από την άλλη στον Πανθουριακό κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής την σεζόν 2014-15, και έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας κόντρα στην Πύλο, αλλά όπως με τους Ταύρους έτσι και με την Θουρία δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο, δύο πρωταθλήματα και δύο φορές φιναλίστ ο Γιώργος Αργυρόπουλος έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία των δύο ομάδων.

Αντώνης Μαυρέας

O νυν προπονητής του Πανθουριακού είχε περάσει από τον πάγκο της Σπερχογείας για λίγο διάστημα το 2003, ίσως πολύ δεν το θυμούνται, καθώς η πορεία του έμπειρου κόουτς είναι μεγάλη στα Μεσσηνιακά γήπεδα και όχι μόνο.

Τάσος Χατζηαγγελής

Ο Τάσος Χατζηαγγελής κάθισε στον πάγκο των “βυσσινί” για τέσσερα χρόνια, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με στόχο να συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά η Σπερχογεία.

Μετά τους Ταύρους ακολούθησαν Μεσσηνιακός,Καλαμάτα, Ολυμπιακός Καλαμάτας, και από πέρυσι από την 6η αγωνιστική ως και φέτος στην προετοιμασία ήταν στον πάγκο του Πανθουριακού, όμως αποχώρησε και ανήκει στην Μαύρη Θύελλα σε διπλό ρόλο, γενικός αρχηγός και προπονητής στην Κ-17.

Γιάννης Γεωργιτζίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργιτζικης καλαματα"
  • Ξεχωριστή περίπτωση ο νέος προπονητής της Σπερχογείας Γιάννης Γεωργιτζίκης, ο οποίος είναι και προπονητής στις ακαδημίες μεταξύ των δύο ομάδων που συνυπάρχουν.

Στην μικρή προϊστορία των τελευταίων 10 ετών ο Πανθουριακός έχει ένα μικρό προβάδισμα αφού σε τέσσερις αναμετρήσεις μετρά 2 νίκες, μία ήττα και ένα ματς τελείωσε ισόπαλο, πριν από το 2009 η προϊστορία είναι υπέρ της Σπερχογείας.

Η προϊστορία:

2009-10 Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ Κυριακή 25/04/10 17:00 ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ Κ. 2-2 (Χριστόπουλος Α,Δωδεκάτος Γ- Γεωργαντάς Π, Σκαλαίος)

2015-16 Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ Κυριακή 14/02/16 15:30 ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν. 0-1(Πλατάκης)

2017-18 Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ Σάββατο 16/12/17 15:00 ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α. 1-4(Ι. Γιακουμής- Μπιτσάνης, Χελάς(2),Μουλιάτος)

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Βεργόπουλος, Δωδέκατος, Μπάλλας (76’ Παπαδημητρίου), Η. Καραχάλιος, Κώστας, Μπούνας, Γιακουμής (83’ Κανελλόπουλος), Γ. Καραχάλιος (83’ Παπανικολόπουλος).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Γ. Τρίψας (46’ Παντσιώτης), Κουρούπης (67’ Τριανταφυλλάκης), Οδεμισιώτης, Αργυρόπουλος, Κλουβάτος, Μουστάκας (46’ Σεφεράσι), Πανταζής, Μπιτσάνης, Χελάς (71’ Βυζάς), Μουλιάτος.

2018-19 Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ Σάββατο 27/10/18 15:30 ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ. 2-0(Λαγωνικάκος,Πετράκος)

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ευθ. Δωδέκατος, Λαγωνικάκος, Γ. Δωδέκατος, Δικαίος, Ηρ. Καραχάλιος (81’ Πετράκος), Παπαγιαννόπουλος (69’ Μπαλαούρας), Πανταζής, Καραγιάννης (92’ Γρ. Μωραγιάννης), Ι. Καραχάλιος (64’ Π. Οικονομόπουλος).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Ζαφειρόπουλος, Κοστρίβας, Παναγιωτόπουλος, Καράμπελας (45’ λ.τρ. Απ. Μωραγιάννης), Ξεροβάσιλας (56’ Κανανάι), Μουστάκας (63’ λ.τρ. Δημόπουλος), Μερκούρης, Φωτιάδης (74’ Πικιός), Ζώτος.

Λίγα λόγια για τον αγώνα που θα δούμε:

Η γηπεδούχος Σπερχογεία προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία με 3-3 με την Ανάληψη, έχει 4 βαθμούς σε 6 αγώνες με μία νίκη, μία ισοπαλία και 4 ήττες, με 10-17 γκολ, αντίπαλοι του Πανθουριακού θα είναι οι πρώην του Καλιντέρης,Σταματίου, Κάιας και Κοστρίβας.

Από την άλλη ο φιλοξενούμενος Πανθουριακός έρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με 0-0 με τον Πάμισο, έχοντας 10 βαθμούς με 2 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με 6-0 τα γκολ, αντίπαλοι της Σπερχογείας θα είναι οι Καράμπελας,Παντσιώτης,και Νίκος Εμμανουήλ.

Θα είναι η Σπερχογεία η ομάδα που θα παραβιάσει την εστία του Πανθουριακού, που έχει να δεχθεί γκολ 540 λεπτά, ή το σερί θα αυξηθεί !!!

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.