- Διαφήμιση -

Ολυμπιακός “στρίμωξε” στο πρώτο ημίχρονο την Ξάνθη και αυτό ήταν αρκετό για να του δώσει τη νίκη (3-1). Με… οδηγό τον Ελ Αραμπί και τον Βαλμπουνά να έχει “σημαντική” παρουσία στο χώρο του κέντρου, οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και περιμένουν γκέλα του ΠΑΟΚ την Κυριακή στην έδρα του Παναθηναϊκού.
Ήταν απολαυστικός! Ο Ολυμπιακός έβγαλε… ενέργεια εντός αγωνιστικού χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα και “πάτησε” την Ξάνθη μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” με 3-1, σε ματς για την 22η αγωνιστική της Superleague.

Το “Γ. Καραϊσκάκης” έδωσε μεγάλη ώθηση στους “ερυθρόλευκους” και είδε τον Ελ Αραμπί να πρωταγωνιστεί σε μια ακόμα νίκη των Πειραιωτών. “Έπεσε” μετά τα μέσα της επανάληψης η ομάδα του Μαρτίνς, ενώ ο Σεμέδο -πέρα από το πέναλτι που έκανε- υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Σημαντικό ρόλο στην εκπληκτική εικόνα των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος έπαιξε ο Ματιέ Βαλμπουενά.

- Διαφήμιση -

Πλέον, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τον ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται την Κυριακή στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Ήταν το “αφεντικό” της αναμέτρησης και το έδειξε από νωρίς. Ο Ολυμπιακός μπήκε με το… πόδι στο γκάζι στην κόντρα του με την Ξάνθη και κατάφερε να κάνει το 1-0 με τη συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα. Ο Ελ Αραμπί έκλεψε τη μπάλα από τον Κοβάτσεβιτς, έδωσε στον Σουντανί, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός έβαλε παίκτες στη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Μάλιστα, στο 11′ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Βαλμπουενά! Από το 20ο λεπτό όμως και μετά ο ρυθμός του ματς έπεσε.. κατακόρυφα, με τους “ερυθρόλευκους” όμως να μην χάνουν τον έλεγχο του ματς. Τελικά, οι γηπεδούχοι “χτύπησαν” και πάλι λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στο 43′ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Ελ Αραμπί -με πλασέ με τη μια- έκανε το 2-0.


Με την έναρξη της επανάληψης (49′), ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα με τον Σουντανί, τέρμα που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το 3-0 όμως δεν άργησε να έρθει. Στο 52′ ο Σουντανί έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Φασίδης στην προσπάθειά του να διώξει -προ του Μασούρα- την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας της Ξάνθης.

Η Ξάνθη έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης στη συνέχεια και στο 64′ είδε τον Σα να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ το σουτ του Μπαριέντος. Το “Καραϊσκάκης”… ούρλιαζε συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ, ενώ στο 67′ ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ. Ο Μπουχαλάκης έβγαλε τρομερή μακρινή μπαλιά, αλλά ο Ελ Αρμαπί τα… χάλασε στην “εκτέλεση”.

Τελικά, το σκορ άλλαξε στο δύο λεπτά αργότερα. Ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Στούρτζεον (που μόλις είχε μπει στο ματς) ο διαιτητής -με την έγκριση του VAR– έδωσε πέναλτι και ο Κάστρο μείωσε σε 3-1. Θέλοντας να ξεκουράσει παίκτες, ο Μαρτίνς πέρασε στη συνέχεια τον Κώστα Φορτούνη (νωρίτερα είχε… ρίξει στο ματς και τον Λοβέρα) αλλά και τον Χασάν, που πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε από τους “ερυθρόλευκους”. Πέρα από κάποια “άτσαλα” μαρκαρίσματα του Σεμέδο και μια προσπάθεια για προβολή του Αιγύπτιου επιθετικού, δεν είδαμε κάτι αξιόλογο μέχρι να λήξει το ματς.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.