- Διαφήμιση -

Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο όπως ανέβηκε στην ιστοσελίδα taklin.gr

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση στην ομάδα της Καλαμάτας και κανείς δεν μπορεί να ξέρει το μέλλον της.

- Διαφήμιση -

Ο κόσμος είναι λογικό να ανησυχεί για το αν υπάρχει αύριο για την μεγάλη ιστορική Μαύρη Θύελλα, όπως επίσης υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το τι έφταιξε τελικά την χρονιά που μας πέρασε και ήταν πραγματικά καταστροφή.

Εμείς συναντήσαμε τον Πρόεδρο Αποστόλη Κουκούτση, στην επειχείρηση που διαθέτει στο Ναυτίλο, στην καρδιά της Ναυαρίνου και σε μία εκ βαθέων συνέντευξη μίλησε για όλους και για όλα… Πάμε…

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά…

1. Το καλοκαίρι μετά την παραίτηση Σταματογιαννόπουλου ο κ. Χριστόπουλος ποια ήταν η ακριβής συμφωνία που είχατε κάνει;

Α.Κ. «Καταρχήν εγώ προσωπικά έτρεχα το πρότζεκτ της ομάδας με τον Γιάννη Χριστόπουλο, μήνες πριν. Όταν μίλησα με τον κ. Αγαθοκλή Χριστόπουλο, συμφωνήσαμε να αναλάβω την διοίκηση της ομάδας αποκλειστικά σε συνεργασία βέβαια μαζί του. Έτσι ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό της ομάδας».

2.  ‘Ολά κυλήσουν βάσει σχεδιασμού μέχρι τον Δεκέμβριο που ήρθε η πρώτη κρίση. Όλοι βλέπαμε το οργανωτικό κομμάτι σε όλα τα επίπεδα και πόσα τρέχατε εσείς προσωπικά και κάποια μέλη του συμβουλίου. Τελικά, τι άλλαξε παραμονές Χριστουγέννων;

Α.Κ. «Προβλήματα υπήρχαν από την αρχή του σχεδιασμού. Υπήρχε δυσκολία στα οικονομικά αλλά όλα αυτά κρυβόντουσαν για να είναι συσπειρωμένη η ομάδα και να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Φθάσαμε, όμως στον Δεκέμβριο και πριν τον αγώνα Κυπέλλου με την Μάνη, ο κ. Αγαθοκλής Χριστόπουλος μου δήλωσε ότι δεν μπορεί άλλο και ότι να ψάξω εγώ να βρω ανθρώπους να μπουν στην ομάδα. Μετά από αυτό, στην μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, στην οποία ο κ. Αγαθοκλής Χριστόπουλος συνέβαλε με ένα ελάχιστο ποσό ενώ τα έξοδα της ομάδας στο συγκεκριμένο διάστημα ήταν πολλά περισσότερα. Προσωπικά έκανα όλες τις κινήσεις για να μην διαλυθεί η ομάδα τα Χριστούγεννα, παρόλα αυτά είχα μείνει μόνος μου με μία μικρή βοήθεια από τον γραμματέα της ομάδας Στέλιο Κουτίβα. ‘Αποφάσισα να παραιτηθώ έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., τα οποία όμως δεν φέρουν ευθύνη γιατί είναι γνωστό ότι αρκετοί από τα μέλη μπήκαν στο Δ.Σ. για να σχηματιστεί το συμβούλιο. Καθώς και ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος για να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούσαν.

3. Έγινε λοιπόν συμβούλιο με υποχωρήσεις για το καλό της ομάδας και επιστρέψατε και πάλι στην θέση του προέδρου. Αλλά και πάλι τα πράγματα δεν λειτουργούσαν σωστά. Τι αποφασίστηκε στο συγκεκριμένο συμβούλιο, τι αποφάσεις πάρθηκαν και τελικά τι έγιναν από όλα αυτά;

Α.Κ. «Μετά περίπου από 10 μέρες, παρουσιάστηκε ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος και μου ζήτησε να συνεχίσουμε όπως είμαστε για το καλό της ομάδας. Εγώ αρνήθηκα και συνάμα ζήτησα εγγυήσεις έτσι ώστε να μην ξαναγίνουν πάλί τα ίδια πράγματα. Φθάσαμε σε ψηφοφορία στο Δ.Σ., τα υπόλοιπα μέλη και ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος πρότειναν να ξαναγυρίσω στην προεδρεία. Εγω πρόσωπικά πρότεινα, πρόεδρος να γίνει ο Στέλιος ο Κουτίβας ή κάποιο άλλο μέλος με την βοήθεια την δική μου και την χρηματοδότηση του Αγαθοκλή Χριστόπουλου. Δεν έγινε αποδεκτό από το συμβούλιο και μετά από πίεση δέχτηκα να γυρίσω ξανά στην θέση του προέδρου και με μόνο στόχο την άνοδο της ομάδας. Εκεί, έβαλα κάποιους όρους στον Αγαθοκλή Χριστόπουλο, τα οικονομικά ζητήματα τα αναλαμβάνει ο ταμίας της ομάδας και μόνο. Όλα τα παραπάνω υπάρχουν στα πρακτικά του Δ.Σ. και υπογεγραμμένα από όλα τα μέλη. Αυτά που συμφωνήσαμε στο συμβούλιο δεν τηρήθηκαν ποτέ και καθημερινά η εξωδιοικητική ομάδα του Αγαθοκλή Χριστόπουλου, δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της ομάδας, λειτουργώντας παράνομα χωρίς να υπολογίζει τα μέλη και τον Πρόεδρο. Όπως, για παράδειγμα ανακοινώσεις χωρίς να είμαι ενήμερος, προτάσεις από εξωδιοικητικούς παράγοντες σε παίκτες για μεταγραφές και άλλα πόλλα Παρόλα αυτά προσπαθούσα να τα διαχειριστώ και πάλι για να μην τιναχτεί στον άερα η χρονιά και χαθεί η άνοδος».

4. Φθάνουμε λοιπόν λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια του αθλητικού κέντρου στα Παλιάμπελα και ενώ η ομάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωτασθλήματος, με τον εξωδιοικητικό παράγοντα, κ. Αγαθοκλή Χριστόπουλο να ζητά επίμονα χωρίς να εξηγείς τους λόγους την παραίτηση την δικιά σας και του κ. Κουτίβα.  Τελικά γιατί ζήτησε τις παραιτήσεις γιατί κάνεις δεν έχει καταλάβει ποτέ.

Α.Κ. «Να ξεκινήσουμε λίγο πιο πίσω και από τον αγώνα Παναργειακός – Καλαμάτα, όταν ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος σκαρφάλωνε τα κάγκελα για να περάσει στο χώρο των αποδυτηρίων όπου εκεί με αγκάλιασε και μου έδινε συγχαρητήρια. Μετά από λίγες εβδομάδες επηρεασμένος μάλλον από διάφορους κύκλους λειτουργούσε αλλοπρόσαλα. Αν ήταν σχεδιό τους, ήξεραν ότι εγώ δεν θα τα ανεχτώ όλα αυτά. Η μοναδική μεγάλη αντιπαράθεση που είχαμε όλο αυτό το διάστημα ήταν η μη πληρωμή του ΦΠΑ, στη συνέχεια σε έκτακτο Δ.Σ. και ένα μήνα πριν το παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο ήρθε στο συμβούλιο και μου ζήτησε το βιβλίο μελών της ομάδας. Δεν το είχα στο συμβούλιο γιατί δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος αλλά μάλλον κάποιοι πίεζαν τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο. Σε αυτό το συμβούλιο κινήθηκε εκβιαστηκά και ζήτησε τις παραιτήσεις χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Στη συνέχεια είχαμε μία μεγάλη αντιπαράθεση στο Δ.Σ. γιατί όλα αυτά εγώ τα μετάφρασα ότι κάτι κακό πάει να γίνει στην ομάδα. Στο ίδιο Δ.Σ. ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος απευθυνόμενος στα μέλη του Δ.Σ. τους είπε να μην ασχοληθεί κανείς με τα παιχνίδια και ειδικά με το παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο και ότι όλα θα τα κάνει αυτός. Τώρα, πως ξαφνικά ένας άνθρωπος που μέχρι και τον Δεκέμβριο δεν γνώριζε τα ονόματα των παικτών και δεν είχε ασχοληθεί με την ομάδα, παρά μόνο τηλεφωνικά πήρε το βάρος για αυτή την δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος».

5. Έσεις κάνετε αυτό που νιώσατε σωστό και για το καλό της ομάδας με μία καυστική ανακοίνωση κατά του αυτοαποκαλούμενου χρηματοδότη. Μήπως στο συγκεκριμένο σημείο επικοινωνιακά και μόνο ήταν λάθος λόγω ότι η ομάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση και με λίγους βαθμούς διαφορά;

Α.Κ. «Ναι μπορώ να συμφωνήσω ότι η στιγμή δεν ήταν σωστή αλλά να θυμηθούμε την δήλωση Αγαθοκλή Χριστόπουλου, Ή εγώ ή αυτοί, δένοντας μου τα χέρια γιατί ποτέ στην ζωή μου δεν έχω δεχτεί τέτοιες συμπεριφορές και έτσι αποφάσισα να κάνω στην άκρη και να αναλάβει την διοίκηση της ομάδας ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, τονίζοντας του να είναι πολύ προσεκτικός για να μην χαθεί η άνοδος. Είχα πει στην ανακοίνωση αυτή ότι θα είναι ο μοναδικός υπεύθυνος και αυτό πιστεύω ακόμα ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος γιατί στο τέλος χάλασε για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει όλο αυτό που είχαμε δημιουργήσει».

6. Τελικά, την μεγαλύτερη ευθύνη ποιος την έχει για την φετινή καταστροφή; Η διοίκηση, ο Χριστόπουλος, η τεχνική ηγεσία, οι παίκτες;

Α.Κ. «Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος είχε απεργοποίησει το Δ.Σ. μετά την φυγή μου, αρά διοίκηση έκανε ο ίδιος, μαζί με τους εξωδιοικητικούς παράγοντες που είχε μαζί του. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. άπειρα και με τον φόβο να μην διαλυθεί η ομάδα, έκαναν υπομονή και δεν τα έβγαζαν όλα αυτά προς τα έξω. Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος στις επιτυχίες δήλωνε πρόεδρος χωρίς να είναι και στις αποτυχίες κρυμμένος πίσω από το παραβάν δηλώνει εξωδιοικητικός, πρόσφατα δήλωσε ότι περιμένει πρόσκληση για την γενική συνέλευση, πράγματα απαράδεκτα ενώ έχει ρίξει την ομάδα στα βράχια. Ευθύνες υπάρχουν και στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά εκεί έπρεπε να υπήρχε μία διοίκηση όπως ήταν μέχρι τα Χριστούγεννα».

7. Ποια η απόψη σας από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αγαθοκλή Χριστόπουλου, ότι η διοίκηση έβαζε τρικλοποδιές

Α.Κ. «Δεν μου προκάλεσε καμία εντύπωση η συγκεκριμένη δήλωση. Από την πρώτη μέρα που τον έχω γνωρίσει μέχρι σημέρα, διαπιστώνω διαρκώς το ίδιο πράγμα. Πάντα προσπαθεί να βγάλει τις ευθύνες από πάνω του και να τις μοιράσει στους άλλους. Παράδειγμα η δήλωση του μετά τον Διαγόρα Ρόδου ότι απέτυχε ενώ τώρα ξαφνικά προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να φτιάξει το προφίλ του. Όταν βρει την ψυχική του ηρεμία, να ζητήσει επιτέλους μία πραγματική συγνώμη από όλο τον κόσμο που έφυγε κλαίγοντας από το γήπεδο στις 15 Μαϊου. Από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι σήμερα δεν έχω μπει στην διαδικασία να απαντήσω σε όλες αυτές τις δηλώσεις του κ. Χριστόπουλου γιατί στην ζωή μου δεν έχω μάθει να κυνηγώ τις μαιμούδες στα δέντρα».

8. Αν γυρνούσατε πίσω το χρόνο από την αρχή του καλοκαιριού τι θα αλλάζατε;

Α.Κ. «Δεν θα συνεργαζόμουν με τους ΄ίδιους ανθρώπους».

9. Κατά την γνώμη σας η Καλαμάτα γιατί έχασε την άνοδο; Την έχασε στα μπαράζ ή όχι;

Α.Κ. «Όχι, η άνοδος δεν χάθηκε στα μπαράζ, χάθηκε στα παιχνίδια πρωταθλήματος όπως με Αστέρα Βλαχιώτη, Καταστάρι, Μανδραϊκό και αυτό συνέβη γιατί στην ομάδα είχε χάθει η προσήλωση στους αγώνες».

10. Πάμε στο οικονομικό κομμάτι που και εδώ έχουν ακουστεί εξίσου πολλά. Τελικά τι είναι αλήθεια και τι όχι; Όλα το οικονομικό το βάρος σήκωσε μόνο ο κ. Αγαθοκλής; Η διοίκηση έχει βάλει χρήματα;

Α.Κ. «Το είχα δηλώσει και είχα παρεξηγηθεί ότι ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος μέχρι την ανακοίνωση μου ήταν μερικώς χρηματοδότης της ομάδας χωρίς να θέλω να προσβάλω με την λέξη μερικώς τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο. Σαφώς και δαπάνησε αρκετά χρήματα αλλά σε καμία περίπτωση τα νουμέρα που αναφέρονται δεν αντικατοπρίζουν την πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί και με τις ίδιες δηλώσεις του Αγαθοκλή Χριστόπουλου με τα διαφορετικά νούμερα που χρησιμοποιεί σε κάθε συνέντευξη. Κάποια μέλη της διοίκησης, έχουν βάλει χρήματα στην ομάδα, η ομάδα από μόνη της είχε κάποια σημαντικά έσοδα και αρκετοί φίλοι της ομάδας και επιχειρηματίες είχαν συνδράμει οικονομικά. Στις αλοπρόσαλες δηλώσεις του δεν αναγνώρισε και δεν αναγνωρίζει την βοήθεια αυτών των ανθρώπων. Εγώ όμως θα ήθελα μέσα από την ευκαιρία που μου δίνετε να ευχαριστήσω τον Τσώνη Ευάγγελο, κάτοικος Μελβούρνης, φίλος της Μαύρης Θύελλας και δικός μου, που συνέβαλε στην μισθοδοσία του Αυγούστου όταν από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν ο κ. Χριστόπουλος μας είχε δηλώσει ότι έχει οικονομικό πρόβλημα. Επίσης, τον κ. Παπαθεοδωρίδη, τον απλό κόσμο με τις χορηγίες σε πινακίδες και αγορά εισιτηρίων διαρκείας και με την προσέλευση στους αγώνες που για μένα ήταν πολύ ικανοποιητικός στα εντός και πολύ συγκινητικός στα εκτός. Αυτό φάνηκε στην προσέλευση του κόσμου με τον Διαγόρα Ρόδου και στην ουσία ο κόσμος της ομάδας πλήρωσε τις τελευταίες υποχρεώσεις από τα λεφτά που εισπράχθηκαν από τα εισιτήρια».

11. Επικοινωνιακά από τον «μεγαλομέτοχο» έγιναν πολλά λάθη. Συνέχεια συνεντεύξεις, συνέχεια να χρησιμοποιεί το εγώ του και φυσικά το πιο τραγελαφικό να γελάει με τον κόσμο μέχρι και το προηγούμενο Σάββατο, δήλωσε ότι το πολεμούν όλοι. Τι έχετε να πείτε;

Α.Κ.  Από την αρχή της συμφωνίας για την υλοποίηση αυτού του πρότζεκτ, είχα θέσει έναν συγκεκριμένο όρο, να μην μιλάμε στα Μ.Μ.Ε αν δεν έχουμε να πούμε κάτι, να προσηλωθούμε στον στόχο μας και μετά την υλοποίηση του θα είχαμε τον χρόνο να πανηγυρίσουμε όλοι μαζι, αντί αυτού καθημερινά προσπαθούσα να καλύψω επικοινωνιακά λάθη προστατεύοντας την ομάδα αλλά και τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο, βέβαια μέσα μου ήταν κάτι που με ενοχλούσε όταν μιλούσαν άλλοι αντί εμού, ενώ έγω είχα όλη την ευθύνη της ομάδας.

12. Ο κ. Κουκούτσης είναι το πιο αγαπητό άτομο για όλα αυτά που έχει κάνει στην ομάδα της Καλαμάτας. Ο φίλαθλος κόσμος τον θέλει στην νέα διοίκηση. Ο ίδιος θέτει εαυτόν σε αυτό το κομμάτι;

Α.Κ.  Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως την χρονιά που μας πέρασε ξεπέρασα πολλές φορές τον ευατό μου και πάντα για το καλό της ομάδας αφήνοντας πίσω την προσωπική και επαγγελματική ζωή μου, αφιερώνοντας και τις 24 ώρες της ημέρας στην ομάδα μας.
Με τα τωρινά δεδομένα θεωρώ πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να έχω εμπλοκή με την νέα διοίκηση που θα προκύψει από την Γ.Σ.

13. Την Παρασκευή είναι η γενική συνέλευση, σίγουρα πολύ κρίσιμη για το μέλλον της ομάδας. Ποιο είναι το μήνυμα σας;

Α.Κ.  Εύχομαι να προκύψει μια δυνατή διοίκηση, η οποία θα καταφέρει να υλοποίησει το όνειρο όλων μας και να ξημερώσει η μέρα που θα δούμε ξανά την Μαύρη Θύελλα εκεί που ανήκει.
Θα ήθελα βέβαια να τονίσω και να ευχηθώ το νέο 7μελές σχήμα να απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν και έχουν χρόνο και διάθεση να ασχοληθούν πραγματικά με την ομάδα και όχι να υπάρχουν στο Δ.Σ απλά και μόνο για να συμπληρωθεί το σχήμα.
Επίσης για το πολυπόθητο βιβλίο μελών , θέλω να τονίσω ότι δεν μπορεί να το ελέχγει κανένας και ότι πρέπει να τηρούνται όλα όσα αναγράφονται στο κατασταστικό της ομάδας. Η ομάδα δεν ανήκει σε κανέναν, παρά μόνο στον ΛΑΟ της.

14. Τέλος, θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ένα τελευταίο σχολιασμό και τι θα θέλατε να πείτε σε αυτό τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο του Μεσσηνιακού στο γήπεδο με τον Διαγόρα Ρόδου, ήταν συγκλονιστικός και πραγματικά πονάνε για την ομάδα

Α.Κ.  Θα ήθελα και εγω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για την φετινή σεζόν. Ο κόσμος της ομάδας να είναι ακόμα περισσότερο δίπλα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να συνεχίζει να στηρίζει την  ομάδα όπως έκανε την φετινή σεζόν τόσο στα εντός αλλά κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια έτσι όπως τον έζησα εγώ και θα ήθελα αν έκανα κάποια λάθη κατά την διάρκεια της θητείας μου να του ζητήσω συγνώμη μόνο από αυτόν τον κόσμο».

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.