- Διαφήμιση -

Ο Νίκος Ηλιόπουλος θα αποτελέσει λαμπαδηδρόμο στον δήμο Πύλου – Νέστορος.

Ο καταξιωμένος αθλητής του Εθνικού και πρώην προπονητής του ΝΟΚ αποδέχθηκε με χαρά και τιμή την πρόσκληση.

- Διαφήμιση -

Αναλυτικά η δήλωση του:

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθηκα την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπης και του Δήμου Πύλου Νέστορος, για την συμμετοχή μου στην λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι!!!!! Νιώθω ευλογημένος που θα μεταφέρω την Ολυμπιακή φλόγα(σύμβολο του πνεύματος, τής ζωής, τής ελευθερίας και της ειρήνης) στη χώρα (μας) που γέννησε τον Ολυμπισμο και ιδιαίτερα στο Δήμο Πύλου Νέστορος που συνδέεται με τη χώρα (Γαλλία) που θα διεξαχθούν οι φετινοι Ολυμπιακοί Αγώνες από τή ναυμαχία του Ναυαρίνου ( σύμμαχος της Ελλάδας η Γαλλία)!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και μέχρι τις 26 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Όλα έτοιμα για την τελετή υποδοχής και φιλοξενίας της Ολυμπιακής Φλόγας που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 8 το βράδυ, στη Πύλο.

Η εκδήλωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αμέσως μετά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο βωμό από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο θα έχει συνολική διάρκεια 30 λεπτών.

«Ο Δήμος μας υποδέχεται την Τρίτη 16 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα. Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή για την επιλογή της Πύλου ως σταθμός διανυκτέρευσης της Φλόγας και της Μεθώνης ως τόπος διέλευσης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Σύμβολο με οικουμενική απήχηση και σημασία. Το Ολυμπιακό Πνεύμα, οι αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού έρχονται για να μας υπενθυμίσουν τις πανανθρώπινες αξίες που αντιπροσωπεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, την ειρήνη μεταξύ των εθνών, το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι ο πρώτος σταθμός φιλοξενίας της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πελοπόννησο, μεταφέροντας εικόνες και μηνύματα σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 & ΩΡΑ 20:00

Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας

  • Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο
  • Άφιξη Αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “PARIS 2024”

Ανάκρουση Ύμνων – Έπαρση σημαιών

  • Ολυμπιακός Ύμνος
  • Εθνικός Ύμνος Γαλλίας
  • Εθνικός Ύμνος Ελλάδας
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτης Θεοδ. Καρβέλας
  • Χαιρετισμός Εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “PARIS 2024”
  • Χαιρετισμός Εκπροσώπου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.)
  • Ανταλλαγή δώρων
  • Πολιτιστικό Πρόγραμμα Δήμου Πύλου-Νέστορος από το φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας «Μελίφωνο»

Τελετάρχη ορίζουμε τον Προϊστάμενο Εθιμοτυπίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο.  

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.