- Διαφήμιση -

Μια σπουδαία νίκη πήρε η Καλαμάτα 80 απέναντι στην Καλαμάτα BC με 59-47. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για το συγκρότημα του Αλέξη Κορογώνα στο πρωτάθλημα, ενώ ταυτόχρονα η πρώτη ήττα για την ομάδα του Παύλου Νώντα.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-9 στην αρχή του αγώνα και από το σημείο εκείνο, οι τυπικά γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παρκέ και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα στο σκορ.

- Διαφήμιση -

Οι παίκτες της Καλαμάτας 80 πίεζαν σε όλο το γήπεδο και έχοντας άριστες περιστροφές, υποστήριξαν άψογα το αμυντικό τους πλάνο. Οι μελανόλευκοι είχαν κακές επιλογές στην επίθεση, ήταν άστοχοι ενώ εμφάνισαν και διστακτικότητα στο να πάρουν κάποια ελεύθερα σουτ.

Η Καλαμάτα BC έμεινε άποντη για 8 αγωνιστικά λεπτά στο τέλος της δεύτερης και τις αρχές της τρίτης περιόδου. Στο σημείο εκείνο έκαναν την προσπάθεια για επιστροφές στο ματς και μείωσαν μέχρι και τους 8 πόντους (42-34) 1.36 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη περίοδος βρήκε την Καλαμάτα 80 να είναι συνεχώς μπροστά με διάφορες κοντά στους 10 πόντους. Το τελικό αποτέλεσμα σφράγισε με ένα τρομερό buzzer beater τρίποντο ο Άρης Σκοπέτος, γράφοντας το 56-45 1.46 πριν το τέλος.

Οι παίκτες της Καλαμάτας 80 πανηγύρισαν έξαλλα και για λίγο την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς 4 από αυτούς έτρεξαν για να προλάβουν το φροντιστήριο που είχαν στις 7. Μπαλόπουλος, Χρονόπουλος, Παυλόπουλος Χ. και Μουργής είναι 17 ετών και βρίσκονται στην κρίσιμη τάξη της τρίτης λυκείου, συνδυάζοντας σχολείο και μπάσκετ στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Χρονόπουλος, Παυλόπουλος Χ., Μπαλόπουλος, και Σκοπέτος οδήγησαν επιθετικά τους Λύκους, με σημαντικά καλάθια και από τον Βούλγαρη, ενώ αμυντικά ήταν όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν άψογοι.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παπαντωνίου και ο Μπάκας ήταν οι κορυφαίοι, σε ένα κακό απόγευμα για τους μελανόλευκους.

Οι διαιτητές: Νάστος, Ρίζος

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 36-22, 44-34 59-47

Καλαμάτα 80 (Κορογώνας): Μπαλόπουλος 10(1), Χρονόπουλος 15(1), Καρούτας, Τσικούρης 2,’ Παυλόπουλος Χ. 10(1), Μουργής 2, Ανδριανόπουλος, Κομπότης 2, Σκοπέτος 10(1), Κομπότης 2,. Βούλγαρης 8, Αλοίμονος

Καλαμάτα BC (Νώντας): Χατζηαγγέλου, Οικονομίδης 5, Διαμαντόπουλος 2, Παπαντωνίου 14, Καραβάνας 7(2), Τσουλέας 2, Περρωτής 8, Καλογερόπουλος, Μανωλάκης, Μπάκας 9

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.