- Διαφήμιση -

Αποτέλεσμα που αδικεί… τη Γεωργία. Η Ελλάδα απογοήτευσε μέσα στην Τούμπα, προηγήθηκε με αυτογκόλ, αλλά δεν άξιζε να κερδίσει με την εμφάνιση της. Ο Κβαρατσχέλια έδωσε το γκολ στους φιλοξενούμενους με υπέροχη προσπάθεια (1-1). Φώναξε για πέναλτι η «Γαλανόλευκη» στο 0-0. Αποχώρησε τραυματίας ο Μπακάκης. Ακυρώθηκε γκολ του Φορτούνη στο φινάλε, για οφσάιντ του Γιακουμάκη.

Μπορεί να θεωρείται και τυχερή που έφερε 1-1 με τη Γεωργία. Η Εθνική Ελλάδας έδειξε το… χλωμό πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει κόντρα σε ομάδες που δεν έχουν το «λαμπερό» όνομα της Ισπανίας και δεν κατάφερε να πετύχει μέσα στην Τούμπα την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

- Διαφήμιση -

Στο άλλο ματς για το δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ, η Ισπανία νίκησε εντός έδρας το Κόσσοβο με 3-1 και πέρασε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω της τη Σουηδία (είχε ρεπό).

Ασκώντας αποτελεσματική πίεση στο χώρο του κέντρου και κλέβοντας αρκετές «μπάλες», η εθνική Ελλάδας είχε τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησε να ανοίξει την «κλειστή» αμυντική γραμμή της Γεωργίας. Στο 8’ η «Γαλανόλευκη» έχασε την πρώτη της μεγάλη φάση. Φορτούνης και Γιαννούλης συνεργάστηκαν από τα αριστερά, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα αλλά ο Τζόλης από πλεονεκτική θέση –σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής- έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

Η υπεροχή αυτή της εθνικής Ελλάδας άρχισε να περιορίζεται μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, αφού οι διεθνείς μας δεν είχαν την ίδια κατοχή μπάλας (η ομάδα του Φαν’τ Σιπ ήταν αρκετά αργή, ενώ ο Μπακασέτας δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο επιθετικό μέρος). Στο 24’ πάντως, οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για πέναλτι στον Τζόλη.

Η πρώτη της αξιόλογη στιγμή της Γεωργίας ήρθε στο 28’, με τον Κβαρατσκέλια (πηγή κινδύνου) να κάνει μια υπέροχη ατομική ενέργεια (από τα αριστερά προς τα δεξιά) και να βλέπει το σουτ του να κοντράρει στην προβολή του Τζαβέλλα.

Η Εθνική δεν μπόρεσε να βγάλει περισσότερες φάσεις στην εστία της Γεωργίας, πέρα από μια κεφαλιά του Φορτούνη (39’). Οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν» καλά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αναπτύχθηκαν καλύτερα (χωρίς να φτιάξουν άλλη φάση) και είδαν στο 42’ τον Μπακάκη να γίνεται αναγκαστική αλλαγή (ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο). Ο Μαυρίας ανέλαβε να μαρκάρει τον «διάολο», Κβαρατσχέλια.

Ο Τζόλης άφησε τη θέση του στον Λημνιό με το ξεκίνημα της επανάληψης, πηγαίνοντας στα δεξιά. Η Εθνική Ελλάδας απογοήτευσε! Δυσκολεύτηκε να οργανωθεί μεσοεπιθετικά, σε αντίθεση με τη Γεωργία που έδειξε να περνάει.. εύκολες στιγμές στην Τούμπα. Μάλιστα, στο 67’ ο Βλαχοδήμος είχε εξαιρετική επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Αμπουρτζάνια.

Ο Φαν’τ Σιπ έψαξε τρόπους να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και πέρασε στο ματς Γιακουμάκη και Μασούρα. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά είδαμε όσα δεν έγιναν σε όλα τα προηγούμενα. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ελλάδα έφτασε στο 1-0 με το αυτογκόλ του Κακαμπάτζε στο 76’. Δυο λεπτά μετά, ο Κβαρατσκέλια πέρασε σαν σταματημένο τον Μαυρία, μπήκε στην περιοχή και με σουτ στην κλειστή γωνία του Βλαχοδήμου έφερε το ματς στα ίσα.

Η ισορροπία στο κέντρο χάθηκε εντελώς, η Γεωργία έψαξε για το γκολ που θα της έδινε το «διπλό» και το… άγγιξε στο 85’. Ο Βλαχοδήμος έδιωξε με δυσκολία την εκτέλεση φάουλ του Κανκάβα. Και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα, η εθνική έφτασε σε γκολ με τον Φορτούνη (88’), αλλά η φάση έχει σταματήσει νωρίτερα σωστά για οφσάιντ στον Γιακουμάκη.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Μπακάκης (42′ Μαυρίας), Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (86′ Σιώπης), Μπακασέτας (71′ Μασούρας), Φορτούνης, Τζόλης (46′ Λημνιός), Παυλίδης (71′ Γιακουμάκης).

Γεωργία: Λόρια, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουργιανιά (74′ Γκβίλια), Λομπχανίτζε (84′ Τσιγκάουι), Κιτεϊσβίλι (84′ Κβεκβεσκίρι), Κβαρατσκέλια, Ζιζβιβάτζε (63′ Κβιλιτάια).

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.