- Διαφήμιση -

Ξεκινάμε με τα βασικά γιατί στην Ελλάδα ειμαστε. Ο Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά με την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Αποκτά ως ελεύθερο τον καλύτερο διαθέσιμο Έλληνα κεντρικό αμυντικό και είναι καλυμμένος σε περίπτωση που αποχωρήσει κάποιος από τους στόπερ του.

Τα ερωτηματικά που υπάρχουν για την κατάσταση του Σωκράτη μετά από μήνες αγωνιστικής απραξίας, νομίζω θα απαντηθούν πολύ γρήγορα και μάλιστα με θετικό πρόσημο για παίκτη και ομάδα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Παπασταθόπουλος μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά και όπως φαίνεται ήρθε εδώ για να κλείσει την καριέρα του, υπογράφοντας συμβόλαιο 2.5 ετών.

- Διαφήμιση -

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις, για ένα γάμο που φαίνεται να θέλουν και οι δύο από πέρυσι. Ο μεν Ολυμπιακός για να αποκτήσει έναν πολύ ποιοτικό γηγενή ποδοσφαιριστή, ο δε Σωκράτης για να αισθανθεί βασικός και ηγέτης μιας ομάδας. Οι τελευταίοι του μήνες στην Άρσεναλ άλλωστε, ήταν παραπάνω από δύσκολοι καθώς δεν είχε δηλωθεί καν στη λίστα των παικτών με δικαίωμα συμμετοχής. Έρχεται, λοιπόν, γεμάτος όρεξη για ποδόσφαιρο και δε βρίσκω τρόπο που αυτή η μεταγραφή θα αποτύχει.

Στο άλλο ζήτημα που έθεσα στον τίτλο του άρθρου μου, τα πράγματα είναι εξίσου ξεκάθαρα. Δεν πάνε ούτε δύο χρόνια απ’όταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δήλωνε πως δε θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο. Σε περίπτωση, που αναγκαζόταν όπως είπε να το κάνει, θα το έκανε μόνο για την ΑΕΚ.

Σε ερώτηση μάλιστα του πάνελ της εκπομπής για το αν θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στη Μαύρη Θύελλα, απάντησε πως δεν έχει καμία σχέση με αυτή καθώς δεν έπαιξε ποτέ με τη φανέλα της. Εν ολίγοις, ο Σωκράτης το έκανε ξεκάθαρο: “Στην Ελλάδα θα έρθω μόνο αν δεν έχω άλλες επιλογές κι αν το κάνω θα το κάνω μόνο για την ΑΕΚ.”

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά, έρχεται στην Ελλάδα, ενώ έχει άλλες προτάσεις από το εξωτερικό όπως διαδίδεται τουλάχιστον. Μάλιστα, δεν έρχεται στην ΑΕΚ, για την οποία είχε πει πως θα ήταν η μοναδική του επιλογή αλλά για τον Ολυμπιακό.

Το να επιλέγει ένας επαγγελματίας αυτό που θεωρεί καλύτερο για την καριέρα του είναι καθαρά δικαίωμα του. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί να έχει κάνει όλες αυτές τις δηλώσεις λίγο πιο πριν και να αυτοαναιρείται ουσιαστικά. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που κάνει οπαδικές δηλώσεις και στη συνέχεια τις αναιρεί με τις πράξεις του.

Το ερώτημα που έχω είναι γιατί ένας επαγγελματίας κάνει οπαδικές δηλώσεις τον 21ο αιώνα; Κανείς δεν τις έχει ανάγκη κι επιπλέον δημιουργείται ένα ζήτημα από το πουθενά χωρίς κανένα λόγο.

.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.