- Διαφήμιση -

O ΠΑΟΚ «ζορίστηκε» αλλά έκανε την ανατροπή κόντρα στον Βόλο, τον οποίο νίκησε με 3-1 στην Τούμπα για την 16η αγωνιστική της Superleague και μείωσε την απόσταση από την κορυφή και τον Ολυμπιακό στους 10 πόντους.

Οι Βολιώτες προηγήθηκαν μόλις στο 11′ με τον Κιάκο και οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν έναν πέναλτι σε χέρι μέσα στην περιοχή, για να κάνουν το 1-1 με τον Σβαμπ.

- Διαφήμιση -

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία “κυριάρχησε” από ένα σημείο και μετά, έκανε την ανατροπή με γκολ του Ίνγκασον κι έχασε σωρεία ευκαιριών, πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Κρμέντσικ, με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι

Ο Βόλος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς πιέζοντας ψηλά και «χαλώντας» την κυκλοφορία του ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Σε ένα από τα «κλεψίματα» που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στο κέντρο, ο Μπάρτολο πήρε την μπάλα γέμισε προς την περιοχή των γηπεδούχων και μετά από αναμπουμπούλα στην «ασπρόμαυρη» άμυνα, αυτή έφτασε στον Κιάκο που σούταρε με περιπετειώδη τρόπο και άνοιξε το σκορ στο 11′ παγώνοντας τους γηπεδούχους.

Το γκολ αντί να αφυπνίσει τον ΠΑΟΚ τον «μούδιασε» περισσότερο και στο 16′ ο Πασχαλάκης γλίτωσε την εστία του από δεύτερη παραβίαση λέγοντας διαδοχικά «όχι» σε Δουβίκα και Ρενάτο. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο από εκείνο το σημείο του αγώνα κι έπειτα αλλά ο Βόλος παρέμενε επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις κρατώντας χαμηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ στο γήπεδο.

Η λύση ήρθε στο 28′ όταν ο Σφιντέρφσκι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ύστερα από κόρνερ και έπιασε εναέριο «τακουνάκι» με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια στο απλωμένο χέρι του Ριένστρα και τον Τζήλο να καταλογίζει άμεσα το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ ένα λεπτό αργότερα.

Ο ρυθμός του ματς έσβησε μετά το γκολ, με τον Βόλο να καταγράφει τη μοναδική αξιόλογη φάση ως το τέλος του ημιχρόνου όταν ο Περέα έκανε την προβολή μετά από συρτή σέντρα του Φεράρι από δεξιά, αλλά τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ από την εστία του Πασχαλάκη, ενώ και το σουτ του Τζόλη με την εκπνοή του πρώτου μέρους από καλή θέση βρήκε στα σώματα και απομακρύνθηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες. 

Στο δεύτερο μέρος ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε στη «μάχη» τους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί βλέποντας πως το ματς «στραβώνει» επικίνδυνα, αλλά ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν και πάλι. Η πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε στο 56′ με τον Ουάρντα να κάνει γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Ζίφκοβιτς, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ, με τους «ασπρόμαυρους» να καρδιοχτυπούν στο 60′ αφού αντίστοιχη φάση, αλλά με καλύτερες προϋποθέσεις, βρήκε τη μπάλα να καταλήγει άουτ μετά από σουτ του Ρενάτο. 

Η ανατροπή ήρθε στο 65′ με τον Ίνγκασον να πιάνει τη κεφαλιά σε δεύτερο χρόνο μετά την επαφή της με τον Σφιντέρφσκι και να την στέλνει στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-1.  Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και μετά το γκολ, “πιέζοντας” για ένα τρίτο.

Ο Κρμέντσικ έκανε τρεις τελικές μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία, ενώ το ίδιο συνέβη στο 75′ και με τον Τζόλη. Ο Ουάρντα τον βρήκε με σέντρα ακριβείας στην “καρδιά” της άμυνας του Βόλου, αλλά ο νεαρός επιθετικός έκανα άσχημη κεφαλιά, παρότι αμαρκάριστος.

Τετ-α-τετ έχασε κι ο Μουργκ σε αντεπίθεση στο 82′, αλλά το τρίτο γκολ ήρθε τελικά στο 90′, με τον Κρμέντσικ να φεύγει ανενόχλητος στην κόντρα και να “νικάει” από κοντά τον Κλέιμαν.

Το 3-1 ήταν έτσι και το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει ξανά τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και την κορυφή στους 10 βαθμούς. Αντίθετα, ο Βόλος κινδυνεύει πλέον να μείνει εκτός 6άδας στη βαθμολογία της Superleague.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Βόλος

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Περέιρα (46΄Βιεϊρίνια), Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (85΄Αουγκούστο), Τζόλης (78΄Μουργκ), Σφιντέρσκι (68΄Κρμέντσικ)

Βόλος: Κλέιμαν, Γκρίλο (86΄Ντεντάκης), Σάντσες, Μήτογλου, Φερράρι, Ριένστρα, Κιάκος (67΄Μαρτίνες), Μπαρτόλο, Περέα (63΄Νίνης), Ρενάτο, Δουβίκας

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.