- Διαφήμιση -

Η Εθνική Ελλάδας ήταν βελτιωμένη επιθετικά στην Πρίστινα και παρότι “αγχώθηκε” στο τέλος, πέρασε από την έδρα του Κοσόβου με σκορ 2-1 για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της League C του Nations League.

Ο Λημνιός μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα, έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική, με τον Σιόβα να περνάει στο ματς σαν αλλαγή μετά τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του Σταφυλίδη και να “καθαρίζει” το ματς με ένα… σεντερφορίσιο γκολ του Σιόβα στο 50′. Μείωσε στο τέλος ο Μπερίσα μετά από άσχημο διώξιμο του Μπάρκα.

- Διαφήμιση -

Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ συνέχισε έτσι και το αήττητο σερί της με τον Ολλανδό τεχνικό στον πάγκο, αφού αυτό ήταν το πέμπτο παιχνίδι χωρίς ήττα, με 4 νίκες και μία ισοπαλία.

Το παιχνίδι
Η Ελλάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι απέναντι στο Κόσοβο, καθώς στα 100 δευτερόλεπτα βρήκε το πρώτο γκολ. Μετά από εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη πέντε παικτών, ο Κουλούρης έδωσε πανέξυπνα στον Λημνιό μέσα στην περιοχή κι αυτός έκανε το 1-0 με ωραίο διαγώνιο σουτ, αφού απέκρουσε την πρώτη προσπάθειά του ο Ουικάνι.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τον Μπάρκα να αποκρούει το τετ-α-τετ του Ζελίνι στο 11′ και τον τερματοφύλακα του Κοσόβου να κάνει το ίδιο στο σουτ του Μπακασέτα πέντε λεπτά αργότερα.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ στο 42′, όταν ο επόπτης “έκοψε” με ανύπαρκτο οφσάιντ, ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Κουλούρη. Λίγο νωρίτερα πάντως, η Εθνική μας Ομάδα είδε τον αρχηγό της, Κώστα Σταφυλίδη να τραυματίζεται σοβαρά και να αποχωρεί από το γήπεδο.

Ο Δημήτρης Σιόβας ήταν αυτός που τον αντικατέστησε, για να γίνει πρωταγωνιστής του αγώνα λίγο αργότερα. Στο 50ο λεπτό του αγώνα, ο Γιαννούλης έκανε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή κι ο αμυντικός της Λεγκανές, με φοβερό κατέβασμα της μπάλας και γυριστό σουτ, “έγραψε” το 2-0 για την Ελλάδα.

Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ ήταν πιο “απειλητική” και στη συνέχεια, με τον Μπακασέτα και τον Κουρμπέλη να αστοχούν όμως σε δύο καλές ευκαιρίες της “γαλανόλευκης”.

Το Κόσοβο ήταν όμως αυτό που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 81′, όταν από ένα άσχημο διώξιμο του Μπάρκα, η μπάλα “στρώθηκε” στον Μπερίσα μέσα στην περιοχή, για να κάνει αυτός το 2-1 στο ματς.

Οι γηπεδούχοι “πίεσαν” στη συνέχεια για την ισοφάριση, κάνοντας “θρίλερ” το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, αλλά η Εθνική μας “κράτησε” το προβάδισμα και τη νίκη μέχρι το τέλος.

Έμεινε έτσι αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ με το πρώτο “τρίποντο” στο φετινό Nations League, πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου κι έγινε το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Οι συνθέσεις στο Κόσοβο – Ελλάδα
Κόσοβο (Μπερνάρ Σαλάντ): Ουικάνι, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι, Χαντέργιοναι, Χαλίμι, Ντρέσεβιτς, Μπερίσα, Τσέλινα, Νουχίου, Ζένελι.

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Σταφυλίδης (39′ Σιόβας), Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης (60′ Μασούρας), Κουλούρης (83′ Μάνταλος).

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.