Soccer Football - Europa League Semi Final - Sevilla v Manchester United - RheinEnergieSTADION, Cologne, Germany - August 16, 2020 Sevilla's Luuk de Jong celebrates scoring their second goal, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) Ina Fassbender/Pool via REUTERS
- Διαφήμιση -

Είναι…φτιαγμένη για το Europa League Δεν αγχώθηκε όταν έμεινε πίσω στο σκορ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ούτε καν όταν η ομάδα του Σόλσκιερ έδειχνε να είναι ανώτερη και έχανε μεγάλες ευκαιρίες. Η Σεβίλλη έφερε το ματς “τούμπα” παίρνοντας τη νίκη (2-1) και την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Τη Δευτέρα (17.08.2020) ο έτερος ημιτελικός μεταξύ Ίντερ και Σαχτάρ. Μεγάλο ματς έκανε ο τερματοφύλακας, Μπόνο, των Σεβιγιάνων.

- Διαφήμιση -

Η… τιτανομαχία στην Κολωνία έβγαλε μεγάλη νικήτρια τη Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε για 6η φορά το “εισιτήριο” στον τελικό του Europa League και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο για ισάριθμη φορά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε ικανή να “μπλοκάρει” το δρόμο της ομάδας του Λοπετέγι, αλλά οι Σεβιγιάνοι έχουν το… know how και έφτασαν σε νίκη – ανατροπή (2-1).

Η Σεβίλλη επιστρέφει έτσι στον τελικό του Europa League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015/2016, όταν και το κατέκτησε για 5η φορά. Απ’ την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε νωρίς το σκορ με εκτέλεση πέναλτι, δεν κατάφερε να νικήσει τον εκπληκτικό Μπόνο, στις σημαντικές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και τελικά ηττήθηκε, δεχόμενη το 2-1 από τον Ντε Γιόνγκ, 22 λεπτά από την είσοδο του στο παιχνίδι (78′).

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να μπει σε θέση… οδηγού, ανοίγοντας το σκορ πολύ νωρίς στο ματς. Ο Μαρσιάλ έκανε τρομερή κάθετη στον Ράσφορντ, ο Άγγλος επιθετικός ηττήθηκε στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε καθυστερημένο τάκλιν από αμυνόμενο, ανατράπηκε, με τον Μπριχ να δίνει το πέναλτι. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση και στο 7′ κατάφερε να κάνει το 0-1.

Η ημιτελικός κράτησε ένα καλό ρυθμό, με την Σεβίλλη να ανεβάζει.. στροφές, αλλά να δέχεται και φάσεις. Τελικά, η ομάδα της Ανδαλουσίας κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 26′. Η ομάδα του Λοπετέγι έβγαλε τρομερούς αυτοματισμούς, η ο Ρεγκιλόν έβγαλε τη χαμηλή μπαλιά από τα αριστερά και ο Σουσό (πρώην παίκτης της Λίβερπουλ) πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε τον Μπόνο για το 1-1.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίεσε αποτελεσματικά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, δυσκολεύοντας τους Ανδαλουσιάνους να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Στο 33′ ο Μαρσιάλ έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45+1′ ο Μπόνο έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Μπρούνο Φερνάντες, στην τελευταία καλή φάση του 45λεπτου.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μπόνο να κάνει με το… καλημέρα (46′) μεγάλη επέμβαση, σε τετ-α-τετ με τον Γκρίνγκουντ. Ο Λοπετέγι προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις, κάνοντας πιο ανταγωνιστική τη Σεβίλλη και διορθώνοντας την άμυνα – σκορποχώρι που είχε μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του (ο Μαροκινός πορτιέρε είχε αρκετή “δουλειά”).

Μια από τις αλλαγές της Σεβίλλης, ο Ντε Γιονγκ της έδωσε και τη… λύτρωση. Ο Νάβας έβγαλε την μπαλιά στο 78′ και ο Ολλανδός πέτυχε το γκολ που έστειλε την ομάδα του στον τελικό της Παρασκευής (21.08.2020).

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.