- Διαφήμιση -

O Παναθηναϊκός πραγματοποίησε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τρεις σερί νίκες επικρατώντας του Ατρομήτου με 3-0 στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Superleague. Το VAR εκνεύρισε αλλά… απογείωσε κιόλας τους “πράσινους” στο πρώτο μέρος, καθώς το φοβερό γκολ του Μακέντα μπορεί να ακυρώθηκε, αλλά λίγο αργότερα αποβλήθηκε, με απευθείας κόκκινη κάρτα, ο Κιβρακίδης δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στους γηπεδούχους.

Οι “πράσινοι” πήραν έτσι την 3η σερί τους νίκη στο πρωτάθλημα, στα τελευταία παιχνίδια και με 31 βαθμούς δείχνει να μονιμοποιείται στην εξάδα του πρωταθλήματος, αφού βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Στον αντίποδα ο Ατρόμητος έμεινε στους 26 βαθμούς.

- Διαφήμιση -

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με όρεξη και… άγριες διαθέσεις “σφυροκοπώντας” τον Ατρόμητο και ανοίγοντας το σκορ με ένα φοβερό “κεραυνό” του αρχηγού του, Δημήτρη Κουρμπέλη, μόλις στο 4ο λεπτό. Οι “πράσινοι” δεν κατέβασαν ταχύτητα και έχασαν στο 8′ μεγάλη ευκαιρία με τον Μακέντα να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Μέγερι να κάνει μεγάλη επέμβαση. Ο Ατρόμητος φαινόταν σαστισμένος από το πρέσινγκ των παικτών του Παναθηναϊκού και δεν μπορούσε να απομακρύνει τη μπάλα από τα καρέ του, έτσι στο 27′ ο Ζαχίντ μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Μακέντα πέτυχε ένα φοβερό γκολ με τακουνάκι στην κίνηση κάνοντας το 2-0, αλλά το VAR είχε άλλη… άποψη.

Το γκολ του Ιταλού ακυρώθηκε λόγω φάουλ του Ινσούα στον Χαρίση στο ξεκίνημα της φάσης, όπως υπέδειξε ο κ. Κουμπαράκης, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, με τον Γιώργο Δώνη να γίνεται έξω φρενών και να επιτίθεται λεκτικά στο διαιτητή δεχόμενος έτσι την κίτρινη κάρτα. Λίγα λεπτά αργότερα (32′) το VAR “αναστάτωσε” και πάλι το ματς, καθώς ο Κιβρακίδης έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Δώνη με τον διαιτητή της αναμέτρησης, να του δείχνει αρχικά την κίτρινη κάρτα, αλλά αφού συμβουλεύτηκε το video άλλαξε την απόφασή του και απέβαλλε τον παίκτη των Περιστεριωτών αφήνοντας τους με 10 παίκτες.

Το ματς από εκείνο το σημείο κι έπειτα μεταφέρθηκε στο 1/3 του γηπέδου, όπου ο Ατρόμητος αμυνόταν, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το δεύτερο γκολ που θα “κλείδωνε” τη νίκη του στο ματς. Στο 40′ ο Χατζηγιοβάνης έπιασε κεφαλιά αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-0.

Με την πίεση να συνεχίζεται αμείωτη στο δεύτερο μέρος όμως, ήρθε στο 69′ ο Σέκενφελντ με δική του κεφαλιά -μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ- για να διαμορφώσει το 2-0. Κουρμπέλης (69′) και Περέα (72′) έχασαν ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, με τον Περέα (76′) τελικά να κάνει το 3-0 σε κενή εστία, υποδεχόμενος τη μπάλα από τον Μακέντα που έκανε φοβερή ατομική προσπάθεια προσπερνώντας σαν… σταματημένο τον Γούτα πριν μπει στην περιοχή από δεξιά. Ο Ιταλός στο αμέσως απόμενο λεπτό παραλίγο μάλιστα να χριστεί σκόρερ αλλά αν και νίκησε τον Μέγερι, ο Καχιλάρι σταμάτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Κολοβός στο 80′ και Μακέντα στο 88′ απέτυχαν να ανεβάσουν περαιτέρω το δείκτη του σκορ με το 3-0 να παραμένει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Ανουάρ (46’ Νάγκι), Ζαχίντ (68’ Περέα), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (70’ Κολοβός).

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Καχίλα, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης (46’ Μπουσούλατζιτς), Μανούσος (73’ Ούμπιδες), Ανδρούτσος (42’ Γκάλο), Ενσικουλού, Βέλλιος.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.