- Διαφήμιση -

Αν έπαιζε κόντρα σε πιο δυνατό αντίπαλο, ίσως και να το… πλήρωνε. Αυτό που μετράει όμως είναι το αποτέλεσμα και η καλή του εικόνα στο φινάλε. Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά “νεκρά” διαστήματα κόντρα στη μαχητική Μπάγερν, βρέθηκε στο -6 στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά παρουσίασε το καλό του πρόσωπο στο 4ο δεκάλεπτο κι έφτασε στη νίκη επί της Μπάγερν με 89-72. Κορυφαίος και πρώτος σκόρερ ο Βεζένκοφ. Άξιοι συμπαραστάτες οι Κόνιαρης και Ρούμπιτ.
Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάσα βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας στο ΣΕΦ της Μπάγερν Μονάχου με 89-72, σε ματς για την 20η αγωνιστιξκή της Euroleague.

Ο Βεζένκοφ… έκανε δώρο στον Γιώργο Μπαρτζώκα την πρώτη νίκη από την έναρξη της δεύτερης θητείας του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους και 5/6 τρίποντα. Ρούμπιτ με 14 πόντους και Κόνιαρης με 10 πόντους (2/3 τρίποντα) ήταν άξιοι συμπαραστάτες.

- Διαφήμιση -

Οι “ερυθρόλευκοι” άρχισαν την… αντεπίθεση τους στα μισά της 3ης περιόδου και με την εκπληκτική εικόνα που είχαν στην 4η περίοδο έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην 8η νίκη τους στη διοργάνωση.

Οι Βλάντιμιρ Λούτσιτς και Μπρέι Τόμας σημείωσαν από 15 πόντους για τη γερμανική ομάδα που μένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 6 – 14.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παιχνίδι, με άστοχες επιλογές στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έβγαλε πρόβλημα στο ριμπάουντ, ήταν τραγικά άστοχος (στα πρώτα 5 λεπτά είχε πετύχει μόνο 3 εύστοχες βολές) και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ! Άστοχη, αλλά λιγότερο, ήταν και η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί δεν μπόρεσαν να φτιάξουν μια “δυνατή” διαφορά κι έτσι όταν οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν πόντους στο φινάλε της περιόδου, βρέθηκαν πίσω στο σκορ (17-14).

Ο Ολυμπιακός πήρε… δύναμη από την άμυνα του, περιόρισε επιθετικά την Μπάγερν στη δεύτερη περίοδο, βελτιώθηκε και στα επιθετικά ριμπάουντ και πήρε πόντους αρχικά από τον Μπόλντγουιν και στη συνέχεια από τον Πολ. Παράλληλα, ο Ρούμπιτ δεν άφησε να φανεί το κενό του Μιλουτίνοφ (έγινε αλλαγή για να ξεκουραστεί). Η διαφορά υπέρ των “ερυθρόλευκων” έφτασε στο +11. Η Μπάγερν όμως βρήκε κάποιες λύσεις με Κόπονεν και Χιούστις και πήγε στο ημίχρονο στο -5 (37-32).


Η Μπάγερν είχε αρχίσει ένα σερί πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια και το συνέχισε με την έναρξη της 3ης περιόδου. Ο Ολυμπιακός έκανε αρκετά λάθη (6), ήταν αργός στην επίθεση, δεν κατάφερε να βάλει… με τίποτα καλάθι (συμπλήρωσε πάνω από 6 λεπτά χωρίς πόντο), γνώρισε την ισοφάριση από το τρίποντο του Λούτσιτς (37-37) και βρέθηκε πίσω στο σκορ (43-49).

Χωρίς καλό ρυθμό, ο… κουρασμένος Σπανούλης πήγε στον πάγκο, ενώ ο Μιλουτίνοφ προσπάθησε να περιορίσει τον εκπληκτικό Μονρό (έφτασε στο double-double σε αυτή της περίοδο). Πρίντεζης και Κόνιαρης “τράβηξαν” τους “ερυθρόλευκους” και τους… οδήγησαν στο 54-53 του τρίτου δεκαλέπτου.


Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στην 4η περίοδο να “καθαρίζει” το ματς, έστω και αν αγωνίστηκε με τη… δεύτερη του πεντάδα. Σε αυτό βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τόσο ο Κόνιαρης, όσο και οι Βεζένκοφ (έγινε και πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών) και Ρούμπιτ. Το τελικό 89-72 κρατάει… ζωντανές τις ελπίδες των Πειραιωτών για είσοδο στα πλάι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-32, 54-53, 89-72

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.