- Διαφήμιση -

Τρίποντο μεγάλης σημασίας πήρε ο Παναθηναϊκός που εμφάνισε και τα δύο του φετινά πρόσωπα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο νίκησε με 1-0. Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με γκολ του Χατζηγιοβάνη νωρίς αλλά στο δεύτερο μέρος οπισθοχώρησαν και γλίτωσαν τα χειρότερα ελέω Διούδη.
Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ για την 12η αγωνιστική της Superleague αφού το εύστοχο πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στάθηκε αρκετό για τους “πράσινους” που δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στον Αστέρα παρουσιάζοντας το καλό τους πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο αλλά όντας παθητικοί στην επανάληψη. Στον αντίποδα οι Αρκάδες παρέμειναν χαμηλά στη βαθμολογία αφού συνεχίζουν να μην εξαργυρώνουν τις καλές τους εμφανίσεις.

Ο Γιώργος Δώνης ήθελε ένα γρήγορο γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και ο παναθηναϊκός έφτασε στο 1-0 μόλις στο 8 με την… καθυστερημένη βοήθεια του VAR! Ο διαιτητής Σέζος πήγε στο Video Assistant Referee για να εξετάσει μια φάση που είχε προηγηθεί, αφού ο Περέα ζήτησε πέναλτι. Ο Έλληνας ρέφερι είδε την ανατροπή του παίκτη των “πρασίνων” από τον Σουάρεθ καταλόγισε την παράβαση και ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

- Διαφήμιση -

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με ανεβασμένη ψυχολογία στη συνέχεια, ανταποκρίθηκε σωστά στην πίεση που πήγε να του ασκήσει ο Αστέρας Τρίπολης και στο 19′ έχασε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Δεχόμενος πίεση, ο Παπαδόπουλος έκανε ψηλοκρεμαστή μπαλιά σε συμπαίκτη του που βρισκόταν σε θέση δεξιού μπακ, ο Χατζηγιοβάνης έκλεψε γύρισε την μπάλα παράλληλα προς τον Περέα ο οποίος πλασάρε τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά το τελείωμα του ήταν κακό. Ο Κολομβιανός επιθετικός βγήκε χαμένος και στο 26′ στο τετ-α-τετ που είχε με τον Έλληνα πορτιέρε των Αρκάδων.

Ο ρυθμός του ματς έπεσε μέχρι την ανάπαυλα, με τους “πράσινους” να έχουν τον έλεγχο, αλλά να μην δημιουργούν κάποια φάση. Παθητικό ρόλο είχαν οι φιλοξενούμενοι. Τα μακρινά τους σουτ δεν είχαν… τύχη.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα πράγματα άλλαξαν θεαματικά καθώς εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός της… άμυνας και ο Αστέρας της επίθεσης! Μόλις στο 46′ ο Σουάρεθ έπιασε αμαρκάριστος κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής του “τριφυλλιού” αλλά ο Διούδης μπλόκαρε τη μπάλα. Απ0ό εκεί κι έπειτα οι Αρκάδες άλλαξαν την προσέγγισή τους στο ματς και ανέβασαν τις γραμμές τους πιέζοντας τους “πράσινους” ψηλά και δυσκολεύοντας την κυκλοφορία της μπάλας.

Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τον Λούις Φερνάντεθ στο 69′ και στο 70′ με τον Διούδη να φωνάζει “παρών” κάθε φορά, τη στιγμή που οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπαθούσαν χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις αλλά δεν εκμεταλλεύονταν σωστά τους χώρους που έβρισκαν ενώ και ο Παπαδόπουλος βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε σε δύο περιπτώσεις τον Καμπετσή σε φάσεις που θα μπορούσε να γίνει το 2-0.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν “εφιαλτικά” για τους γηπεδούχους καθώς ο Αστέρας, αν και δεν έβγαλε τη μεγάλη φάση σκόραρε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπαράλες αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ και οι γηπεδούχοι γλίτωσαν το… έμφραγμα με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να πλησιάζει στην 6άδα αφού πλέον 16 πόντους και είναι στην 8η θέση. Ο Αστέρας από την πλευρά του συνεχίζει να μην εξαργυρώνει τις καλές του εμφανίσεις και βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μπουζούκης (79’ Κολοβός), Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (88’ Κολοβέτσιος), Περέα (61’ Καμπετσής), Μακέντα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Σουάρεθ (60’ Σαντόγια), Μαρτίνεθ (80’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Χαουρέγκι (67’ Κρέσπι), Καπίγια, Μ. Φερνάντεθ, Λ. Φερνάντεθ, Μπαράλες.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.