- Διαφήμιση -

Κορυφαίος προπονητής για το 2019 είναι ο Φερνάντο Σάντος, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου. Ο Πορτογάλος τεχνικός κατέκτησε τον Ιούνιο με την χώρα του το Nations League, κάτι για το οποίο θα μνημονεύεται αιώνια ως ο πρώτος που το πήρε ποτέ και, ο συγκεκριμένος οργανισμός τον τοποθέτησε στην κορυφή βάσει πόντων που υπολογίζει από αποτελέσματα της κάθε ομάδας.

Ο Σάντος είναι μετά τον Όττο Ρεχάγκελ ο κορυφαίος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, καθώς σε δύο διοργανώσεις που πήγε με την χώρα μας, έφτασε το 2012 στους 8΄του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, και το 2014 στους 16΄του Μουντιάλ.

- Διαφήμιση -

Από εκεί και πέρα η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική με την Εθνική Πορτογαλίας με την οποία έχει κερδίσει το EURO 2016 και το Nations League το 2019.

Στην Ελλάδα εργάστηκε επίσης σε, ΑΕΚ,Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ,ποτέ δεν ξεχνά την χώρα μας αφού και το 2016 είπε πως παίξαμε και κερδίσαμε σαν Έλληνες…

Σημειώνεται, πως για το 2019 ο Σάντος βρέθηκε 10 μονάδες πάνω από τον Τίτε της Βραζιλίας, που κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα, ενώ «έπιασε» στις κατακτήσεις τον Γιοακίμ Λεβ, που έχει επίσης δύο πρωτιές. Η πρώτη φορά του πρώην τεχνικού των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ ήταν το 2016, όταν η χώρα του κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σημειώνεται, ότι κορυφαίος όλων είναι ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε που έχει την συγκεκριμένη διάκριση τέσσερις φορές από το 1996. 

Δείτε τη λίστα με τους 10 κορυφαίους ομοσπονδιακούς τεχνικούς για το 2019:

Ο πίνακας με την κατάταξη τον 10 κορυφαίων προπονητών για το 2019…
- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.