- Διαφήμιση -

H Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε στο τελευταίο της φιλικό αγώνα σε ελληνικό έδαφος από τη Σερβία με 85-80 στο ΟΑΚΑ. Οι Σέρβοι κατέκτησαν το τουρνουά Ακρόπολις, με την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου να έχει μόνο να μάθει από την ήττα από το πανίσχυρο σύνολο του Τζόρτζεβιτς. Σοκ με τον τραυματισμό του Αθηναίου. Εξαιρετικός ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από τη Σερβία με 85-80 στην παράταση, στον άτυπο τελικό του τουρνουά Ακρόπολις. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπογκντάνοβιτς, οι Σέρβοι έκαναν το 3/3 στα φιλικά τους στο ΟΑΚΑ και κατέκτησαν το τουρνουά, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από την πλευρά της, η «γαλανόλευκη» είχε την ευκαιρία να δώσει ένα πολύ δυνατό τεστ απέναντι σ’ έναν πανίσχυρο αντίπαλο που είναι φαβορί για μετάλλιο, με το σύνολο του Σκουρτόπουλου να έχει τον χρόνο να μελετήσει τα λάθη του ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων τους στην Κίνα.

- Διαφήμιση -

Μελανό σημείο του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, υπέστη ρήξη χιαστού.

Οι πόντοι των δύο ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ: Λαρεντζάκης 5 (1/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Κόνιαρης 2, Αθηναίου, Καλάθης 15 (3/4 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μπουρούσης 10 (2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 4 (2/8 σουτ), Βασιλόπουλος 3 (1), Αντετοκούνμπο Γ. 20 (4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/10 βολές, 4 κλεψίματα, 4 τάπες, 3 λάθη), Αντετοκούνμπο Θ. 17 (5/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ).

ΣΕΡΒΙΑ: Σιμόνοβιτς 6 (1), Μπογκντάνοβιτς 28 (3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 7/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη), Μπιέλιτσα 18 (4/8 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ραντούλιτσα 2, Μπίρτσεβιτς, Μιλουτίνοβ 14 (6/9 δίποντα, 2/3 βολές), Μίτσιτς 5 (1), Γκούντουριτς 7, Γιόβιτς 5 (1), Μαριάνοβιτς.

Στις τάξεις της Εθνικής υπάρχει αγωνία για την κατάσταση του Σλούκα. Η θλάση που υπέστη στη γάμπα έθεσε σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα είναι στην Κίνα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είναι αποφασισμένος να τον περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή, ακόμη κι αν χάσει 2-3 παιχνίδια στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Σε ό,τι αφορά στον Ιωάννη Παπαπέτρου, δεν υπάρχει ανησυχία για τον τραυματισμό του. Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Παπανικολάου

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.