- Διαφήμιση -

Μια χρονιά γεμάτη ανατροπές, ματσάρες και γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων τα οποία χάρισαν προκρίσεις, φτάνει σήμερα στο τέλος της, με τη διεξαγωγή του τελικού στο νεότευκτο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι δύο ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες πραγματοποίησαν μια σεζόν υπερβάσεων και παρ’όλα αυτά ο ηττημένος του σημερινού αγώνα θα μείνει χωρίς τίτλο για την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν.

- Διαφήμιση -

Ας ξεκινήσουμε με την Τότεναμ, η οποία πραγματοποίησε και τη μεγαλύτερη υπέρβαση της φετινής σεζόν, φτάνοντας στον τελικό έχοντας αποκλείσει κατά σειρά Ντόρμτουντ, Μάν. Σίτι και Άγιαξ. Μάλιστα στη ρεβάνς με τη Σίτι καθώς και στα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ δεν είχε στη διάθεσή της τον Κέιν, γεγονός που κάνει το κατόρθωμα της ακόμη μεγαλύτερο.

Ο Ποκετίνο καταφέρνει να παίρνει τα μέγιστα από ένα ρόστερ το οποίο δεν έχει ανανεωθεί εδώ και δύο χρόνια, καθώς η Τότεναμ δεν έχει βγει καν στο μεταγραφικό παζάρι τις τελευταίες περιόδους, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για το νέο της γήπεδο που εγκαινιάστηκε φέτος.

Η Τότεναμ πλέον αγωνίζεται κυρίως με σχηματισμό 4-3-1-2, αν και μέσα στη σεζόν έχει αγωνιστεί τόσο με 4-2-3-1 όσο και με τριάδα στην άμυνα και διάφορες παραλλαγές μπροστά. Τακτικά, ο Ποκετίνο έχει δημιουργήσει ένα χαμαιλέοντα, καθώς δουλεύοντας καιρό με τους ίδιους παίκτες, έχει τη δυνατότητα να αλλάζει σχηματισμό ακόμη και κατά τη διάρκεια του ματς, έχοντας κερδίσει την πλήρη εμπιστοσύνη των παικτών του. Αναφερόμαστε άλλωστε σε έναν προπονητή ο οποίος προσλήφθηκε από τους Λονδρέζους για να τους βάλει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος (δηλαδή στην είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ) και αυτός τους έχει καθιερώσει εκεί, και στον 5ο χρόνο του, τους οδήγησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ξοδέψει ελάχιστα χρήματα συγκριτικά με τους ανταγωνιστές τους στη Βρετανία.

Το πιο πιθανό είναι σήμερα για την Τότεναμ να κλείνει ένας κύκλος για αρκετούς ποδοσφαιριστές ενώ για τον Ποκετίνο υπάρχει το ερωτηματικό των απαιτήσεών του στο μεταγραφικό παζάρι από τους διοικούντες και την αντίδραση αυτών στο αίτημα του. Άπαντες στο Λονδίνο ελπίζουν να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, όντας πρωταθλητές Ευρώπης.

Περνάμε στην έτερη ομάδα του τελικού, την περυσινή φιναλίστ και κάτοχο 5 τροπαίων, την ιστορική Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ παρουσίασε φέτος μια ομαδάρα πραγματικά, η οποία δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο πρωτάθλημα (τελευταίο το 89) καθώς βρέθηκε απέναντι σε μια υπερηχητική Μάνστεστερ Σίτι.

Παρά την απώλεια του πρωταθλήματος, οι Κόκκινοι έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τη σεζόν ως άκρως επιτυχημένη, κατακτώντας τη μεγάλη κούπα της Ευρώπης. Ήταν και πέρυσι παρόντες στον τελικό όμως η εμπειρία της Ρεάλ Μαδρίτης και οι γκάφες του Κάριους της στέρησαν το δικαίωμα της κατάκτησης. Φέτος όμως, το φαβορί είναι η Λίβερπουλ και καλείται να το αποδείξει στο γήπεδο.

Η τεράστια ανατροπή απέναντι στη Μπαρτσελόνα με το 4-0 στο Άνφιλντ, έχει δώσει τεράστια αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Κλοπ και άπαντες στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας είναι αποφασισμένοι να κατακτήσουν το 6ο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της ομάδας.

Τακτικά Πλάνα

Ας ξεκινήσουμε από τη Λίβερπουλ όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Κλοπ θα επιλέξει το αγαπημένο του 4-3-3 με πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και άμεσο παιχνίδι για την επιθετική του τριάδα.

Από τη Λίβερπουλ ξέρουμε τι να περιμένουμε, το άγνωστο στοιχείο της αναμέτρησης θα μας το προσφέρει η Τότεναμ και το πως θα αποφασίσει ο Ποκετίνο να παρατάξει την ομάδα του.

Υπάρχουν βασικά θέματα που πρέπει να απαντηθούν:

  • Θα ξεκινήσει με 4-3-1-2 για να ελευθερώσει τον Έρικσεν ως δεκάρι;
  • Θα ξεκινήσει βασικός ο Χάρι Κέιν;
  • Θα ξεκινήσει με τριάδα στην άμυνα και αν ναι ποιος θα θυσιαστεί από τη μεσαία γραμμή;
  • Θα υπάρξει έκπληξη με συμμετοχή του Γιορέντε στην αρχική ενδεκάδα;

Αναγκαστικά για την Τότεναμ οφείλω να πάω σε πρόβλεψη και σας παρουσιάζω τι θεωρώ πιο πιθανό

Προσωπικά πιστεύω πως θα πάει με 4-3-1-2 το οποίο αλλάζει εύκολα σε 4-2-3-1, και θα ξεκινήσει με τους:

Συμπέρασμα

Είναι ξεκάθαρο πως η Λίβερπουλ θα επιχειρήσει να ανεβάσει το ρυθμό και να πάει τη μπάλα όσο πιο άμεσα γίνεται στην επιθετική της τριάδα.

Η Τότεναμ θέλει κοντρολαρισμένο ρυθμό και να βασιστεί στην πολύ καλή δημιουργία του Έρικσεν.

Η φετινή διοργάνωση απέδειξε πως πλέον στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που θέλει να επιτεθεί και όχι να καταστρέψει, κάτι που και οι δύο ομάδες κάνουν πολύ καλά.

Αναμένουμε και την τελική ενδεκάδα της Τότεναμ, για να δούμε περισσότερα.

Καλή απόλαυση και να μη ξεχνάμε πως και οι δύο ομάδες που βρίσκονται εκεί το αξίζουν 100%.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.