Παρουσίαση προγράμματος για τον αθλητισμό από το Σταύρο Λάμια

57
- Διαφήμιση -

Ανάγκη Στήριξης του Αθλητισμού στο Δήμο Καλαμάτας.

Ο Δήμος Καλαμάτας μέσα από τους αθλητικούς χώρους που έχει στην αρμοδιότητα του έπρεπε να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επαφή των πολιτών με οποιοδήποτε μορφή αθλητισμού.
Η ευθύνη του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν οι αθλητικοί χώροι φιλοξενούν παιδιά όλων των ηλικιών.
Στο Δήμο μας οι υπάρχουσες κακοσυντηρημένες και αναξιοποίητες εγκαταστάσεις είναι ελλιπείς αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των σωματείων και των δημοτών που πρέπει να εξυπηρετούνται.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην υπάρχει η ενθάρρυνση να εντάσσονται στον αθλητισμό ιδιαίτερα τα άτομα νεαρής ηλικίας και να προτρέπονται στην ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες πλην του αθλητισμού.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή και οι φερόμενοι ως συνεχιστές της απέτυχαν πλήρως να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας, χάνονται μοναδικές ευκαιρίες για το Δήμο μας μη αξιοποιώντας το πρόγραμμα του Φιλόδημος καθώς και προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου λόγω αδυναμίας συνεννόησης και επίτευξης συνεργασίας.
Η αδιαφορία που έδειξαν είναι ορατή και αυτό φαίνεται πηγαίνοντας απλά μια βόλτα σε οποιαδήποτε αθλητική εγκατάσταση του Δήμου μας.
Ακόμη και το (υπερσύγχρονο) προπονητικό κέντρο στα Παλιάμπελα που πρόσφατα εγκαινιάστηκε είναι χωρίς σχεδιασμό και κατάλληλες υποδομές με αποτέλεσμα η μεγάλη ομάδα του Νομού μας η Μαύρη Θύελλα που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Καλαμάτα να μην μπορεί να προπονηθεί σε αυτό και επίσης να μην έχει κανένας δημότης πρόσβαση σε αυτό το κέντρο.
Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να έχουμε όλοι πρόσβαση με ασφαλείς εγκαταστάσεις που να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.
Η δημοτική αρχή έπρεπε να έχει αναλάβει έναν άλλο ρόλο,να ενθαρρύνει και να πείθει τις αθλητικές ομοσπονδίες,τις τοπικές ενώσεις και τα σωματεία να διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις,πανελλήνιους αγώνες, αθλητικά συνέδρια και να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής, έτσι ο αθλητισμός σε συνάρτηση με τον τουρισμό θα αποτελέσουν δύο ισχυρές κερδοφόρες βιομηχανίες που θα αποφέρουν κέρδη στην τοπική κοινωνία και θα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας του βιοτικού επιπέδου της καθημερινότητας μας που έχει υποβαθμιστεί.
Σας καλώ στην παρουσίαση του προγράμματος για τον αθλητισμό την Δευτέρα 15/04/2019 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Με τιμή   ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠ.ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ στο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”με επικεφαλή τον ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ
Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Διαιτησίας Ν.Μεσσηνίας
Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Ν.Μεσσηνίας
Αν.Πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας Ν.Μεσσηνίας
Αντιπρόσωπος Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
Μέλος Πανελλήνιας Ομ/νδίας Υπαλλ.Προσωπικού Αυτοκινήτων Π.Ο.Υ.Π.Α
Πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Οδηγών Ν.Μεσσηνίας
Ιδ. Υπάλληλος Καπνοβιομηχανίας Καρέλια
- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.