Α1 Τοπική: Τα σενάρια ανόδου για την τελευταία αγωνιστική

41
- Διαφήμιση -

Το μόνο που απομένει να μάθουμε με το πέρας της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α1 Τοπικής Κατηγορίας είναι ποια ομάδα θα ακολουθήσει τον ΠΑΟ Καλού Νερού και τον Α.Ο. Μεθώνης στην Α΄Τοπική Κατηγορία. Ακρίτας Κορώνης, Ηρακλής Καλαμάτας και Ηρακλής Κυπαρισσίας ερίζουν για την τρίτη θέση, οι οποίες βρίσκονται ισόβαθμες στους 43 βαθμούς.

Στην τριπλή ισοβαθμία υπερτερεί ο Ακρίτας Κορώνης καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς έναντι 5 των έτερων δύο.

- Διαφήμιση -

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Ηρακλής Καλαμάτας – Ασπρόχωμα 3-0 Α.Α.

Ακρίτας Κορώνης – Α.Ο. Δωρίου

Ηρακλής Κυπαρισσίας – Α.Ο. Μεθώνης

Τα σενάρια ανόδου για κάθε ομάδα

Ακρίτας Κορώνης 

Με νίκη απέναντι στον Α.Ο. Δωρίου πανηγυρίζει την άνοδο καθώς υπερτερεί τόσο στην τριπλή ισοβαθμία, όσο και στη διπλή με Ηρακλή Καλαμάτας ( 3-0 νίκη στην Κορώνι, 1-2 ήττα στην Καλαμάτα)

Ηρακλής Καλαμάτας

Παίρνει τη νίκη στα χαρτιά με το Ασπρόχωμα και ανεβαίνει μόνο αν δεν κερδίσει ο Ακρίτας Κορώνης. Επίσης χρειάζεται να μη νικήσει ο Ηρακλής Κυπαρισσίας με 4 γκολ διαφορά τον Α.Ο. Μεθώνης.

Ηρακλής Κυπαρισσίας 

Στην πιο δύσκολη θέση από όλους βρίσκεται ο Ηρακλής Κυπαρισσίας καθώς χρειάζεται στραβοπάτημα του Ακρίτα Κορώνης και ταυτόχρονα να να κερδίσει τον Α.Ο. Μεθώνης με 4 γκολ διαφορά.

Αυτό συμβαίνει καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ηρακλή Καλαμάτας και με δεδομένες τις ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια (δε μετράει το εκτός έδρας γκολ), θα εξεταστεί η συνολική διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής Καλαμάτας θα πάει με το 3-0 Α.Α. στο +13 (40-27) ενώ ο Ηρακλής Κυπαρισσίας είναι στο +9 (42-33). Αν πετύχει νίκη με 4 γκολ διαφορά θα πάει κι αυτός στο +13 και θα έχει προβάδισμα απέναντι στην Καλαματιανή ομάδα λόγω καλύτερης επίθεσης, η οποία αποτελεί το αμέσως επόμενο κριτήριο.

Τα κριτήρια των ισοβαθμιών  προκύπτουν από το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

 

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.