Ανάλυση: Manchester United – Paris Saint Germain 0-2

43
- Διαφήμιση -

Ξεκίνημα με τις αναλύσεις αγώνων στο SportsPlus, με τον αγώνα για τη φάση των 16 του Champions League ανάμεσα σε Manchester United και Paris Saint Germain. Οι Παριζιάνοι παρά τις απουσίες Neymar και Cavani, κατάφεραν να επικρατήσουν με 0-2 και να πάρουν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Πάμε να δούμε τις αρχικές επιλογές των προπονητών και την εξέλιξη του αγώνα.

Αμφότεροι οι προπονητές ξεκίνησαν με τετράδα στην άμυνα, τριάδα στο κέντρο και τριάδα στην επίθεση. Και οι δύο επέλεξαν να αντιμετωπίσουν με man to man το αντίπαλο “δεκάρι”, ο Matic ακολουθούσε τον Draxler και ο Marquinhos τον Pogba.

- Διαφήμιση -

 

 

Το πρώτο ημίχρονο είχε αργό ρυθμό και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Και οι δύο ομάδες πίεζαν καλά την αντίπαλη άμυνα με σκοπό να κλέψουν μπάλα και να επιτεθούν άμεσα, κάτι που έκαναν καλύτερα η United με τους γρήγορους Martial και Lingard να αντιμετωπίζονται δύσκολα από την άμυνα των μπλε.

Η Paris προσπάθησε να βρει με κάθετες του Draxler στην κίνηση του Mbappe, ο οποίος φαινόταν πως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την άμυνα των γηπεδούχων καθώς κινείται συνεχώς στους κενούς χώρους, είναι ταχύτατος και έχει και εξαιρετικά τελειώματα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η United υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές με τους Alexis Sanchez και Juan Mata να παίρνουν τις θέσεις των ταχύτατων Martial και Lingard. Οι αλλαγές αυτές καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του ματς καθώς η άμυνα της Paris μπορούσε να αντιμετωπίσει πολύ πιο εύκολα τους ποιοτικούς αλλά σχετικά αργούς Alexis Sanchez και Juan Mata. Για να μπορέσουν μάλιστα να συμμετέχουν και στην άμυνα αναγκάστηκαν να αγωνίζονται πιο πίσω, δίνοντας χώρο στην Paris να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα και να ανεβάσει περισσότερο τον Bernat, δίνοντας στήριγμα στον Di Maria.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με μια στημένη φάση, μια άψογη εκτέλεση του Di Maria στο δεύτερο δοκάρι και κίνηση του Marquinhos στην πλάτη του Matic, ο οποίος τον έχασε εντελώς στη συγκεκριμένη φάση.

Αφού πήραν το προβάδισμα, ήταν δεδομένο πως θα έβρισκαν περισσότερους χώρους για να χτυπήσουν στο χώρο όπως ήθελαν με τον Mbappe.

Αυτό έγινε με υποδειγματική ανάπτυξη, ο Bernat έχει ανέβει και έχει συγκλίνει στο κέντρο σαν κεντρικός χαφ δίνοντας υπεραριθμία εκεί και το χώρο στο Di Maria από αριστερά για το 1vs1. Του δίνει τη μπάλα, εκείνος με υπέροχη χαμηλή σέντρα ανάμεσα στα δύο στόπερ της United βρίσκει στην κίνηση τον Mbappe, υπέροχο τσίμπημα με το μυτάκι και 0-2.

Εδώ οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως το γκολ του Mbappe δεν είναι καθόλου εύκολο παρά την πολύ καλή ασίστ του Di Maria. Ξεκινάει πιο πίσω από τους αντιπάλους τους, κάνει κίνηση ανάμεσα τους, τους περνάει στο σπριντ και κάνει ιδανικό τελείωμα πάνω στην ταχύτητα του. Είναι μακράν ο καλύτερος στην ηλικία του και ήδη ένας από τους κορυφαίους στον πλανήτη, και αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη του και το που θα φτάσει.

 

 

 

 

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.