- Διαφήμιση -

Στις ομορφιές της Μεσσηνίας θα πεζοπορήσει ο Ευκλής Καλαμάτας την προσεχή Κυριακή.

Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” σε συνεργασία με τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαγγανιακικών, την πρώτη Κυριακή του νέου έτους (8/1ου) θα περπατήσουν το ”Μονοπάτι του Μαλλιαρού”, από το Μαγγανιακό έως το Τρίκορφο.
Μια εξαιρετική διαδρομή, που το μεγαλύτερο τμήμα της διασχίζει ένα πυκνό δάσος με αριές και κουμαριές.  

- Διαφήμιση -

Πριν την πεζοπορία, θα περιηγηθούν το Μαγγανιακό για να γνωρίσουν: τα υπολείμματα Ενετικού Πύργου, την εκκλησία στην είσοδο του χωριού, τον Άγιο Δημήτριο (κτισμένη το 1830), το δεντρόσπιτο του χωριού, την μουριά στο καφενείο, η οποία είναι πάνω από 300 χρόνια κ.ά.Το μονοπάτι ονομάστηκε έτσι από την αναβίωση του εθίμου ”Ο Μαλλιαρός”, το τοπικό Καρναβάλι την Κυριακή της Αποκριάς.   Βαθμός δυσκολίας: Α΄, ιδανική διαδρομή για αρχάριους πεζοπόρους, ενδείκνυται για όλη την οικογένεια.

Ώρες εξόρμησης: 3:00 – 4:00 (+/-) μαζί με την περιήγηση στο Μαγγανιακό και τις στάσεις μέσα στην διαδρομή.   Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων απογευματινές ώρες:


Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και διοργανώτρια εξορμήσεων) στα τηλέφωνα 27210 90627 και 6974252234.


Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας “ΕΥΚΛΗΣ”efklis1894@gmail.com
http://spok-efklis.webnode.gr

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.