- Διαφήμιση -

Η εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου στα σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, που θέτει για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα, “περνούσε” μέσα από τη μη χορήγηση άδεια τέλεσης αγώνων από τις αρμόδιες Περιφέρειες, ήτοι την απαγόρευση χρήσης από τα σωματεία αυτά – 96 όσον αφορά στο ποδόσφαιρο – που ανήκουν στην ΓΓΑ και στους ΟΤΑ.

Στην εγκύκλιο της ΓΓΑ προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας  με ΑΔΑ: 6ΕΜ44653Π4-ΖΣ1 της 20-10-22, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “τα αθλητικά σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο ή δεν είναι στην πλατφόρμα οριστικής υποβολής αίτησης με ειδική αθλητική αναγνώριση, δεν μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, να παίρνουν άδεια τέλεσης αθλητικής συνάντησης ποδοσφαίρου και να συμμετέχουν στην διοργάνωση της Ένωσης.

- Διαφήμιση -

”Στην περίπτωση της Μεσσηνίας συνέβη το εξής:

Η περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το τμήμα Δια βίου μάθησης, παιδείας και υποστήριξης της εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού Π.Ε Μεσσηνίας, εξέδωσε άδεια τέλεσης αθλητικής συνάντησης ποδοσφαίρου σε ομάδες που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο ούτε είναι στην πλατφόρμα οριστικής υποβολής αίτησης με ειδική αθλητική αναγνώριση.

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας (όπως συνέβη και με την ΕΠΣ Κυκλάδων) έβαλε όλες τις ομάδες να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.Εκδόθηκαν άδειες τέλεσης αγωνα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις ομάδες που δεν είχαν μητρώο ούτε ήταν στην πλατφόρμα οριστικής υποβολής με ειδική αθλητική αναγνώριση.

Συγκεκριμένα:

1η αγωνιστική. 29/10/22.

Η Α. Ο. Ομόνοια που έπαιξε στην έδρα της με την Εράνη Φιλιατρών.Ο ΠΑΟ Καλού Νερού έπαιξε στην έδρα του με τον Α.Ο Μεθώνης.Ο Τέλος Άγρας έπαιξε στην έδρα του με τον Ηρακλή Καλαμάτας.

2η αγωνιστική 2/11/22

Η Σπερχογεία έπαιξε στην έδρα της με τον Ολυμπιακό Ανάληψης.Ο ΠΑΟ Καλού Νερού έπαιξε στην έδρα του με τον Τέλο Άγρα.Ο Ολυμπιακός Ανάληψης έκανε καταγγελία στη ΓΓΑ και υπέβαλε ένσταση στην ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, η Περιφέρεια Πελποννήσου δεν έδωσε ξανά άδεια τέλεσης αγωνα, ενώ η ΕΠΣ Μεσσηνίας δίνει αναβολές στα παιχνίδια που οι ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τη συμμετοχή τους.

Από την αρχή της διοργάνωσης πέντε ήταν οι ομάδες που δεν μπορούσαν, βάσει νόμου, να συμμετέχουν:ΠΑΟ Καλού Νερού,Τέλλος Άγρας,Ομόνοια,Σπερχογεία καιΑκρίτας Κορώνης.

Πηγή: https://soccerplus.gr/sabotaz-tis-perifereias-peloponnis/?fbclid=IwAR1biNjC7eVIZe2vGjTcnaxGou_BreUTNCB1bpz7wWfQ67dz3Hj6XKquzB8

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.