- Διαφήμιση -

Ο Δήμος Μπουσούνης αποτελεί μέλος της διοικούσας επιτροπής της Καλαμάτας 80 και παλαίμαχο πετοσφαιριστή της ομάδας.

Ο ίδιος μιλά αναλυτικά για όλα και για όλους στο SportsPlus:

- Διαφήμιση -

Στην ερώτηση για τον απολογισμό της χρονιάς μας απάντησε:

Τη χρονιά που πέρασε είδαμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει Εθνικής κατηγορίας ανδρών των τελευταίων 25 τουλάχιστον χρόνων που εγώ θυμάμαι. Η ομάδα μας πρωταγωνίστησε καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως δυστυχώς στο τέλος μέσα σε ένα βράδυ δεν καταφέραμε τον στόχο μας που ήταν η άνοδος στην Α1 Εθνική κατηγορία volleyleague.

Το αποτέλεσμα αυτό προφανώς και μας στεναχώρησε, αλλά σίγουρα δεν μας απογοήτευσε. Η διοίκηση πατάει σε στέρεες βάσεις και δεν ήρθε εδώ για μερικές χρονιές, αλλά με σκοπό να δημιουργήσει κάτι πολύ καλό για πάρα πολλά χρόνια. Με θετικό σκεπτικό λοιπόν, κρατάμε τρία πράγματα:

  • Την υψηλή αύξηση του οργανωτικού και αγωνιστικού επιπέδου της ομάδας μας
  • Τη στήριξη που μας παρείχαν τόσο οι θεσμικοί φορείς, όσο και οι χορηγοί μας
  • Και τρίτο και σημαντικότερο τη στήριξή του κόσμου, ο οποίος πραγματικά αγκάλιασε την προσπάθειά μας και παρόλη τη μη θετική έκβαση της χρονιάς, μας στηρίζει και μας δυναμώνει να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά την προσπάθειά μας

Παράλληλα ύστερα από δύο χρονιές χαμένες λόγω κορονοϊού, η ακαδημία μας αναγεννήθηκε και τα αναπτυξιακά μας τμήματα ξεκίνησαν ξανά να φέρνουν τις διακρίσεις που μας έχουν συνηθίσει.

Για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν:

Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά ξεκίνησε το ίδιο βράδυ της ήττας μας από την Ορεστιάδα. Πολύ γρήγορα η διοίκηση έκανε τον απολογισμό της, διαπιστώσαμε τα θετικά βήματα που έχουν γίνει έτσι ώστε να κρατήσουμε την ίδια πορεία και έχοντας παράλληλα διαπιστώσει και τα λάθη τα οποία είχαν γίνει και δεν μας επέτρεψαν να είμαστε ακόμα πιο δυναμικοί στην άνοδο.

Καταστρώθηκε ένα σχέδιο για τη νέα χρονιά, η υλοποίηση του οποίου βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της. Εξυπακούεται πως ο στόχος ο οποίος έχουμε θέσει είναι εκ νέου πρωταγωνιστικός, το οποίο συνάδει με τη φιλοσοφία μας, αλλά και μετον φίλαθλο κόσμο της πόλης που διψάει για επιτυχίες.

Οσον αφορά την τεχνική ηγεσία:

Σαν θέσεις η τεχνική ηγεσία εμπλουτίζεται με ακόμα θέση, αυτή του Τιμ Μάνατζερ. Τη θέση αυτή θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Μπούρας, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του και σταμάτησε την αγωνιστική δράση ύστερα από μία πλούσια καριέρα. Ο ρόλος του θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς θα αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ διοίκησης, προπονητικού επιτελείου και αθλητών. Από εκεί και πέρα προπονητής της ομάδας θα παραμείνει ο κύριος Ντάκουρης με βοηθό τον κύριο Μάνα, ενώ στο κομμάτι της στατιστικής θα παραμείνει ο κύριος Δημήτρης Γιαμαλής.

Για τη στελέχωση του νέου ρόστερ

Για τη στελέχωση του φετινού ρόστερ προσπαθούμε να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ ταλέντου και εμπειρίας, έτσι ώστε αφενός να συνεχίσουμε να παίζουμε πολύ υψηλού επιπέδου βόλεϊ, και αφετέρου να καταφέρουν να βελτιωθούν μέσα από τη διαδικασία αυτή τα νέα παιδιά. Μπορείτε να περιμένετε μερικές ανανεώσεις από τους ήδη υπάρχοντες αθλητές της περσινής χρονιάς, και 4 δεδομένες μεταγραφές.

Οι αθλητές που έχουν ήδη συμφωνήσει είναι πρακτικά το σύνολο του ρόστερ. Επειδή όμως η μεταγραφική περίοδος έχει ακόμα αρκετό δρόμο, έχουμε πάντα τις κεραίες μας ανοικτές έτσι ώστε αν προκύψει κάποια ευκαιρία να την εκμεταλλευτούμε. Οι ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν σιγά σιγά από την επόμενη εβδομάδα και θα συνδυαστούν με την έναρξη της διάθεσης των καρτών ενίσχυσης της ομάδας, έτσι ώστε οι φίλαθλοι να δείξουν και εμπράκτως τη σημαντική στήριξή τους.

Για τους παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας που παίζουν στην Εθνική

Γενικά η παρουσία της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών στην πόλη μας για προετοιμασία δείχνει δύο πράγματα: αφενός ότι η ομοσπονδία εμπιστεύεται τις εγκαταστάσεις της πόλης κι αφετέρου ότι θεωρεί ότι η πόλη μας είναι μια πόλη βόλεϊκή με παράδοση στο άθλημα. Και πως να μη το θεωρήσει κάποιος αυτό όταν σε επίπεδο ανδρών εδώ και 25-30 χρόνια έχουμε πάντα καλαματιανό αθλητή στην εθνική.

Φέτος έχουμε νομίζω σπάσει κάποια ιδιότυπα ρεκόρ, καθώς στην ανανεωμενη σύνθεση της εθνικής υπάρχουν 4 Καλαματιανοί αθλητές, οι 3 εκ των οποίων ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με το άθλημα από την ομάδα μας. Νιώθω βαθιά συγκίνηση για το Φροίξο, τον Άρη και τον Σπύρο, καθώς τους θυμάμαι από μικρά παιδιά στο γήπεδο, μεγαλώνουν να παίρνουν συμμετοχές με την ανδρική ομάδα του συλλόγου μας, σε όλα τα επίπεδα των αναπτυξιακών εθνικών ομάδων και τώρα ως αθλητές σωματείων της Α1 Εθνικής κατηγορίας έχουν φτάσει το επίπεδο να καλούνται στην Εθνική ομάδα ανδρών. Παιδιά τα οποία εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους, έχουν να επιδείξουν πολύ υψηλή εργατικότητα και κυρίως χαρακτήρα τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο.

Η επιτυχία αυτή των παιδιών μας γεμίζει σαν σύλλογο περηφάνια, και υπενθυμίζει σε όλους μας τον πραγματικό λόγο που αξίζει να ασχολείται κάποιος με το σωματείο της πόλης μας. Αποδεικνύει επίσης ότι σαν σύλλογος έχουμε την τεχνογνωσία να παράξουμε αθλητές υψηλού επιπέδου εφόσον φυσικά βρεθεί και το κατάλληλο ταλέντο.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.