- Διαφήμιση -

«Ψυχωμένη» πρόκριση πήρε η Αθλέτικ Μπιλμπάο που στέρησε ακόμα έναν στόχο στη φετινή σζόν από την Μπαρτσελόνα, η οποία τέθηκε νοκ άουτ και από το Κύπελλο Ισπανίας μετά το Champions League, αλλά και το πρωτάθλημα, όπου έχει μείνει πολύ μακριά από την κορυφή.

Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μουνιαΐν άνοιξε το σκορ με τρομερό φαλτσαριστό σουτ και έδειξε στους Καταλανούς πως θα έχουν δύσκολο βράδυ. Ο Φεράν Τόρες στο 20′ απάντησε όμως με δικό του πανέμορφο γκολ -το πρώτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα- και έφερε το ματς στα ίσα.

- Διαφήμιση -

Στο 32′ ο Τερ Στέγκεν είπε «όχι» σε τετ-α-τετ με τον 19χρονο Νίκο Γουίλιαμς, ο οποίος ταλαιπώρησε απίστευτα την άμυνα των Καταλανών όλο το βράδυ, ενώ στο 45′ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντάνι Γκαρθία.

Το ματς είχε «παλαβό» ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να δείχνουν πως μπορούν να πετύχουν ανά πάσα στιγμή γκολ, αλλά τα… χαλούσαν στην τελική πάσα. Στο 85′ η σέντρα-σουτ του Ινιάκι Γουίλιαμς «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν, αλλά ένα λεπτό μετά ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ μετά από φάση διαρκείας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το VAR να κατακυρώνει το γκολ και τους Βάσκους να «αγκαλιάζουν» την πρόκριση. 

Στο 89′ μάλιστα σε αντεπίθεση η Μπιλμπάο σκόραρε ξανά με τον Μπερένγκερ κάνοντας το σκορ 3-1, αλλά το VAR έδειξε οφσάιντ. Η πρόκριση έμοιαζε να έχει βαφτεί «ερυθρόλευκη», αλλά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάνι ¨λαβες, με «μαγική» ασίστ με ανάποδο ψαλίδι έβγαλε σε θέση βολής τον Πέδρι που δεν αστόχησε και «πάγωσε» το «Σαν Μαμές», σκοράροντας για το 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί στο 104′ και μετά από χρήση VAR, ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Άλμπα εντός περιοχής. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μουνιαΐν διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 που χάρισε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο μία μεγάλη πρόκριση, με τον Βάσκο να κάνει μία από τις καλύτερες -αν όχι την καλύτερη- εμφανίσεις της καριέρας του.

Τα κακά νέα για την Μπαρτσελόνα πάντως δεν σταματούν στον αποκλεισμό καθώς στο 111′ τραυματίστηκε ξανά ο Ανσού Φατί, αποχωρώντας με δάκρυα από τον αγωνιστικό χώρο και μένει να φανεί πόσο μεγάλη ζημιά έχει πάθει ο άτυχος άσος των «μπλαουγκράνα».

Newsit.gr

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.