- Διαφήμιση -

Ο εκρηκτικός ακραίος της Καλαμάτας 80 Σωκράτης Χαραλαμπίδης, μιλώντας στην τηλεόραση Best στάθηκε στην ικανότητα της ομάδας του να κάνει τα δύσκολα να μοιάζουν εύκολα, μην κρύβοντας τη χαρά του για το σερί που έχει «χτίσει» μέχρι σήμερα η ομάδα των «λύκων» στο πρωτάθλημα.


«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο το κάναμε εμείς να φαίνεται εύκολο. Δεν ήταν εύκολο. Όλη η δουλειά που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα και όλους αυτούς τους μήνες που είμαστε εδώ πέρα αρχίζει και βγαίνει στο γήπεδο. Η ομάδα με τον καιρό, εκεί που πρέπει, στα ματς που πρέπει, θα είναι έτοιμοι 100% να ανταπεξέλθει».
Για το σερί νικών επί της Ερυθραίας είπε: «Η Ερυθραία είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς ήμασταν πολύ διαβασμένοι απέναντι τους, γι’ αυτό τους περιορίσαμε πάρα πολύ, γι’ αυτό και ήρθε το αποτέλεσμα και αυτή τη φορά».
Το σερβίς είναι το δυνατό σημείο της καλαματιανής ομάδας και το απέδειξε για μια ακόμη φορά καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής: «Αποφασίσαμε να πιέσουμε στο σερβις, όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα. Γιατί το σέρβις είναι το καλό μας στοιχείο Οπότε από τη στιγμή που πιέζεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσεις κιόλας! Αλλά το αποτέλεσμα ήρθε, γι’ αυτό το λόγο, γιατί κάναμε καλό σερβίς και κάποια άλλα στοιχεία τα οποία μας αντιπροσωπεύουν.
Για τον Πανιώνιο, σημείωσε: «Δύσκολη έδρα. Δύσκολο παιχνίδι. Είναι μία ομάδα που παίζει καταπληκτική άμυνα, έχει ένα στοιχείο το οποίο είναι κυρίαρχο και το κάνει καλά. Παρόλα αυτά εμείς θα προετοιμαστούμε όλη τη βδομάδα, με τις οδηγίες του προπονητή μας για να πάρουμε και το τρίτο τρίποντο που πρέπει να πάρουμε!»

- Διαφήμιση -

Ο αρχιτέκτονας του χάλκινου θριάμβου του 1987
νυν τεχνικός σύμβουλος στην Ερυθραία
Ο Θανάσης Μαργαρίτης ήταν προπονητής της Εθνικής βόλεϊ ανδρών οδηγώντας την στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης και στη νίκη με 3-2 επί της Σουηδίας στο μικρό τελικό! 34 χρονιά αργότερα, ο αρχιτέκτονας εκείνης της επιτυχίας, του μακρινού 1987, βρίσκεται στο πλευρό της Ερυθραίας όπου τελεί χρέη Τεχνικού σύμβουλου.
Μίλησε αποκλειστικά στην τηλεόραση Best για τον Πανερυθραϊκό, την Καλαμάτα 80, και την Εθνική!
«Σαφώς ήταν η Καλαμάτα πολύ καλύτερη, δεν το συζητάμε. Εμείς είχαμε κάποια προβλήματα, δεν ήρθανε δύο παίκτες, αλλά ήταν τραυματίες, αλλά δεν αποτελεί καμία δικαιολογία αυτό. Η Καλαμάτα ήταν σαφώς καλύτερη, μπορούσε να παίξει καλύτερα αλλά πιστεύω ότι την παρασύραμε λιγάκι στο μέτριο το δικό μας παιχνίδι.
Έχουμε πολλά νέα παιδιά, κι όταν φτάσουμε στο 18-19 εκεί μας φαίνεται βουνό… Οπότε, δεν έχουμε την κατάλληλη εμπειρία, να μπορέσουμε να ανατρέψουμε ή να εκμεταλλευτούμε το 19 – 20 ή 21… Έχουμε χρόνο ακόμα. Θέλουμε χρόνο και δεν βιαζόμαστε»
Στον αγώνα του Σαββάτου οι Νίκος Κρέτσης και Σταύρος Στόγιας ήταν οι παίκτες που έκαναν την μεγαλύτερη ζημιά και αίσθηση στο παιχνίδι με την Καλαμάτα 80 «Ο πασαδόρος (σ.σ. Κρέτσης) είναι γνωστός…! Ο Στόγιας είναι ένα παιδί που ήρθε κατευθείαν από την εφηβική ομάδα -παίζει ακόμα στην εφηβική ομάδα – έπαιξε για πρώτη φορά στην εξάδα σήμερα και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Αλλά και αυτός θέλει πάρα πολλή δουλειά.»
Για τους στόχους του Πανερυθραϊκού είπε: «Πάμε βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι… Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις υψηλόβαθμες. Θέλουμε σιγά-σιγά να ανεβαίνουμε. Σιγά σιγά να χτίσουμε γερές βάσεις. Θα το καταφέρουμε! Είμαστε πολύ υπομονετικοί και δουλευταράδες!»
Όσο για τις μαγικές στιγμές του ΄87 και πόσο εύκολο να τις ξαναζήσει το ελληνικό βόλεϊ τόνισε πως «…είναι λιγάκι δύσκολο να τις ζήσουμε… αμέσως! Θέλει πολύ δουλειά και πολλά παιχνίδια μεγάλης αξίας. Δηλαδή, πέρσι το καλοκαίρι όλες οι εθνικές ομάδες δουλεύουνε, παίζανε σκληρά παιχνίδια, εμείς δεν κάναμε πολλά παιχνίδια. Αυτά μας λείπουν εμάς. Θέλουμε δηλαδή πάρα πολλά παιχνίδια και σοβαρά και γερά παιχνίδια και πολλές διοργανώσεις…»

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.