- Διαφήμιση -

Η ΠΑΕ ΑΡΓΗΣ πανηγύρισε την άνοδο της στη Β’ Εθνική. Μιλήσαμε με τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας, Κώστα Πετρόπουλο, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις μας.

ΕΡ.:Ποια ήταν η προσπάθεια της ομάδας για να ανέβει κατηγορία το προηγούμενο διάστημα;

- Διαφήμιση -

Η προετοιμασία της ομάδας έχει ξεκινήσει αρκετό καιρό, 2 μήνες από τη λήξη του προηγούμενου πρωταθλήματος (που έγινε τον Ιούνιο του 2019) με αρκετές όμως δυσκολίες. Συγκεκριμένα, η ομάδα πόλο ανδρών της ΠΑΕ ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ από τον Σεπτέμβριο του 2019 άρχισε να οργανώνεται ενόψει του πρωταθλήματος του έτους 2019-2020. ‘Όμως, από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας covid-19 το πρωτάθλημα αρχικά μεταφέρθηκε να διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2020 και τελικά αναβλήθηκε οριστικά. Όλο αυτό το διάστημα φυσικά θυμάστε τι γινόταν με το άνοιξε – κλείσε των κολυμβητηρίων, γεγονός που δυσκόλευε τη σωστή προετοιμασία της ομάδας, συν ότι καλλιεργούσε και μόνιμα την αβεβαιότητα του «τι μέλλει γενέσθαι».

Όμως δεν το βάλαμε κάτω: με προσθήκες νέων παιχτών, αλλά που κουβαλούσαν εμπειρίες από αγώνες υψηλού επιπέδου, και με σωστό προγραμματισμό ως ομάδα καταφέραμε να φτάσουμε στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Γ’ Εθνικής Ανδρών 2020-2021, που πραγματοποιήθηκε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021.

ΕΡ.: Πώς επιτεύχθηκε τελικά ο στόχος της ανόδου στη Β’ Εθνική Ανδρών:

Στην προκριματική φάση η ομάδα πόλο ανδρών της ΠΑΕ ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ συμμετείχε στον όμιλο της Πάτρας, όπου πραγματοποίησε 2 νίκες και 1 ήττα και προκρίθηκε στην τελική φάση.

Η τελική φάση έγινε 30/9 – 3/10 στην Χαλκίδα. Εκεί η ομάδα μας με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια τερμάτισε στην 1η θέση στον όμιλό της και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την γηπεδούχο ομάδα του ΝΟ Χαλκίδας, σε ένα παιχνίδι που είναι αυτό που λένε οι θεατές «να μην τελειώσει ποτέ». Η κανονική διάρκεια του έληξε 7-7 και η ομάδα μας κατάφερε να νικήσει στην διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι 2 ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό ανέβηκαν στην Β’ Εθνική Ανδρών για το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης 2021-2022.

Αντιμετωπίζοντας όλο το προηγούμενο διάστημα αρκετές δυσκολίες, να αποκλείεις τον γηπεδούχο και να ανεβαίνεις κατηγορία φορώντας το ασημένιο μετάλλιο, κάνουν την επίτευξη του στόχου πολύ σημαντική.

ΕΡ.: Ποια είναι είναι τα σχέδια σας τώρα στην υψηλότερη κατηγορία της Β’ Εθνικής;

Σίγουρα το πρώτο είναι να εξασφαλίσουμε έγκαιρα την παραμονή μας στην κατηγορία και στη συνέχεια αγώνα τον αγώνα, φάση την φάση θα στοχεύουμε όσο ψηλότερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

ΕΡ.: Το ρόστερ που πήρε την άνοδο θα παραμείνει; Θα γίνουν προσθήκες;

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Φυσικά και ο βασικός κορμός της ομάδας θα μείνει. Όποια ενίσχυση θα γίνει μελετημένα και μετρημένα, με σκοπό να ανεβάσουμε και άλλο την ομάδα ποιοτικά και όχι ποσοτικά, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

ΕΡ.: Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι σε αυτά που είπαμε;

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές της ομάδας μου γιατί πραγματικά κατάφεραν αυτό το σπουδαίο στόχο: άνοδος στη Β Εθνική με ασημένιο μετάλλιο.

Να ευχαριστήσω τόσο τους παλιότερους αθλητές μου που μέχρι πριν λίγους μήνες ήμασταν συμπαίχτες, όσο και του αθλητές που μεταγράφηκαν και πλαισίωσαν την ομάδα μας, καταφέρνοντας όλοι μαζί να έχουμε τέλειο κλίμα στα αποδυτήρια και ιδανική αγωνιστική χημεία.

Δεύτερον, είναι η πρώτη φορά που κάθομαι στον πάγκο της ομάδας μου ως προπονητής (της ομάδας που αγωνιζόμουν ως παίχτης λίγους μήνες πριν) και το τελικό αποτέλεσμα με χαροποιεί διπλά.

Την 1η φορά είχα πάρει μετάλλιο ως αθλητής, τώρα είναι το 1ο μου ως προπονητής.

Τρίτον, είναι το 2ο μετάλλιο που παίρνει καλαματιανή ομάδα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Το πόλο του ΆΡΓΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ σημείωσε από τις πρώτες του επιτυχίες (την πιο σημαντική της μέχρι τώρα σύντομης ιστορίας του στο άθλημα), αλλά θα έχει συνέχεια και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες…

Τέλος, θέλω προσωπικά να καλέσω τη νεολαία της πόλης να αγκαλιάσει αυτό το πανέμορφο άθλημα της υδατοσφαίρισης και εγώ ως προπονητής υδατοσφαίρισης του ΑΡΓΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ περιμένω τους μικρούς αθλητές στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα του πόλο που τόσο σημαντικές επιτυχίες έχει χαρίσει στην Ελλάδα.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.