- Διαφήμιση -

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Ντουράντ, οι ΗΠΑ επικράτησαν της Ισπανίας με 91-85 και πήραν το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, στέλνοντας σπίτι τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Οι Αμερικανοί τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν τον πρόωρο τελικό, χάρη στο ξέσπασμα του Κέβιν Ντουράντ στην τρίτη περίοδο και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Αυστραλία – Αργεντινή.

- Διαφήμιση -

Οι Ισπανοί, άρχισαν πιο δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκαν με 21-19 στο δεκάλεπτο ενώ συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στη δεύτερη περίοδο όταν και προηγήθηκαν με 39-29. Κάπου εκεί ανέλαβε ο Ντουράντ, και οι Αμερικανοί με επιμέρους σκορ 36-10 πήραν προβάδισμα 16 πόντων (65-49).

Η «ρόχα» με μπροστάρη τον Ρίκι Ρούμπιο, πίεσε και κατάφερε να μειώσει σε 69-65. Όμως, όπως φάνηκε στην συνέχεια, ξέμεινε από δυνάμεις και οι Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν τελικά στη νίκη με 95-81.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ντουράντ με 29 πόντους, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Τζέισον Τέιτουμ και 12 ο Τζρου Χόλιντεϊ. Για τους Ισπανούς, ο Ρίκι Ρούμπιο ήταν συγκλονιστικός και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 38 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-43, 63-69, 81-95

Αποσύρθηκε ο Πάου Γκασόλ
O Πάου Γκασόλ ήταν απογοητευμένος στον πάγκο, βλέποντας την ομάδα του να χάνει από τις ΗΠΑ, με τον πολύπειρο Ισπανό σέντερ να ανακοινώνει το τέλος της παρουσίας του στην Εθνική, μετά το φινάλε.

Δείτε το βίντεο με τον στεναχωρημένο Πάου Γκασόλ:

Τέλος κι ο αδερφός του, Μαρκ Γκασόλ
Ο Πάου Γκασόλ ήταν γνωστό ότι θα αγωνιζόταν για τελευταία φορά με την Εθνική Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τον δρόμο του ακολούθησε τελικά κι ο μικρότερος αδερφός του, Μαρκ, ο οποίος ενημέρωσε με τη σειρά του ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα.

Τέλος εποχής για την “χρυσή” ομάδα της Ισπανίας, η οποία σάρωνε τα μετάλλια και τους τίτλους τα τελευταία 15 χρόνια.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.