- Διαφήμιση -

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στη Βουλγαρία, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 με τη Λουντογκόρετς στον αγώνα ρεβάνς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και τα πέναλτι, όπου οι Βούλγαροι πανηγύρισαν την πρόκριση στα play off, επικρατώντας με 4-1.

Οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί στο σκορ χάρη σε γκολ του Εμβιλά στο 31′, αλλά οι Βούλγαροι έκαναν την ανατροπή με αυτογκόλ του Σεμέδο και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σωτηρίου, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε όμως με τον ίδιο τρόπο στο 65′ και κράτησε “ζωντανή” την ομάδα του.

- Διαφήμιση -

Ο Ολυμπιακός έμεινε και με 10 παίκτες στο 86′ μετά από την αποβολή του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να υπάρξει αρχικά παράταση και την πρόκριση να κρίνεται τελικά στη… ρώσικη ρουλέτα. Εκεί o Βαλμπουενά και ο Χασάν δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν, σε αντίθεση με τους Βούλγαρους, οι οποίοι με 4/4 “λύγισαν” την ομάδα του Μαρτίνς.


Το παιχνίδι
Ο Ολυμπιακός “πίεσε” ψηλά την Λουντογκόρετς από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά οι Βούλγαροι ήταν αυτοί που “απείλησαν” πρώτοι την εστία του Τζολάκη. Στο 8′ το παρακινδυνευμένο γύρισμα του Μπα και το άσχημο διώξιμο του τερματοφύλακα των Πειραιωτών, πέρασε ανεκμετάλλευτο, αλλά οι γηπεδούχοι έχασαν μια σημαντική ευκαιρία και στο 19′, με τον Νεντιάλκοφ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Αμέσως μετά ο Ικοκό αστόχησε επίσης από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, με μονοκόμματο σουτ και ο Ολυμπιακός γλίτωσε το γκολ. Είχε έτσι τη δυνατότητα να βγει ξανά και ο ίδιος στην επίθεση, δημιουργώντας την καλύτερή του στιγμή στο 30′, με τον Ελ Αραμπί να γυρίζει υπέροχα και να σουτάρει από τα όρια της περιοχής, αλλά την μπάλα να κοντράρει και λίγο και να περνάει σύριζα από το κάθετο δοκάρι.

Από το κόρνερ όμως και μία φάση διαρκείας, η μπάλα έφθασε στον Μασούρα από δεξιά κι αυτός με σέντρα ακριβείας βρήκε αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι τον Εμβιλά, για να πλασάρει ο Γάλλος με τη μία και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Βούλγαροι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, αλλά ο Μπα με φοβερό τάκλιν στο 39′ αποσόβησε την ισοφάριση στην πιο “απειλητική” στιγμή για την εστία του Τζολάκη, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Λουντογκόρετς κατάφερε όμως να ισοφαρίσει μόλις στην πρώτη της φάση στο δεύτερο μέρος. Στο 49′ ο Σωτηρίου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ψάχνοντας την πάσα σε συμπαίκτη, αλλά ο Σεμέδο επενέβη και πέτυχε αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας.

Σαν να μην έφθανε μάλιστα αυτό, στο 56′ οι γηπεδούχοι έκαναν και την ολική ανατροπή, αφού ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ανδρούτσου στον Ντεσπότοφ μέσα στην περιοχή και ο Σωτηρίου εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα για το 2-1 στο ματς.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε όμως να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Ο Ελ Αραμπί δέχθηκε ένα πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι, με τη βοήθεια και του βοηθού του. Ο Μαροκινός μάτωσε μάλιστα στη φάση, αλλά ζήτησε και ανέλαβε την εκτέλεση για να ευστοχήσει και να γράψει το 2-2 στην αναμέτρηση.

Περισσότερα στη συνέχεια…

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.