- Διαφήμιση -

Παρά τα πολλά προβλήματα, ο ελλιπής Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 επί της Νέφτσι Μπακού και να γίνει το φαβορί για την πρόκριση από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Πειραιώτες είχαν εκτός τους Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Παπασταθόπουλο και έχασαν από νωρίς τον Μπουχαλάκη, ενώ είδαν και τον Καμαρά να αποβάλλεται στο 42′ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Αφρικανός μέσος είχε προλάβει όμως να σκοράρει με εκπληκτικό τρόπο, το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Με 10 παίκτες έμειναν στο 64′ και οι Αζέροι, που έχασαν ευκαιρίες για ένα τέρμα, αλλά δεν απέφυγαν τελικά την ήττα στο Καραϊσκάκης.

- Διαφήμιση -

Το παιχνίδι
Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, αλλά με κάποια κενά στην άμυνά του, έδωσε την ευκαιρία στην Νέφτσι να βγάλει αρκετές αντεπιθέσεις στα πρώτα λεπτά.


Μόλις στο 6′ ο Μαχμούντοφ σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 11′ Μπουγκρίν από καλή θέση μέσα στην περιοχή, έστειλε επίσης την μπάλα μακριά από την εστία του Τζολάκη.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς άρχισαν στη συνέχεια να βρίσκουν ρυθμό και είχαν τη δική τους πρώτη “απειλή” στο 17′ με τον Μασούρα να πλασάρει από πλάγια θέση στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της Νέφτσι.

Στη φάση αυτή όμως, έχασε τον Μπουχαλάκη, ο οποίος και έπεσε στο χορτάρι με ενοχλήσεις και τελικά έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Βαλμπουενά να περνάει στη θέση του.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν όμως να είναι πιο επιθετικοί και από πάσα του Γάλλου μεσοεπιθετικού στο 29′, ο Καμαρά έκανε ένα απίστευτο πλασέ με τη μία από μακριά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Η Νέφτσι θα μπορούσε να “απαντήσει” στο 32′, αλλά ο Τζολάκης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Αλασκάροφ και απέτρεψε την ισοφάριση, στη μεγαλύτερη στιγμή των Αζέρων στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε όμως σε δύσκολη θέση λίγα λεπτά αργότερα, αφού πριν ολοκληρωθεί το 45λεπτο, ο σκόρερ του αγώνα, Μαντί Καμαρά, προσπάθησε να κάνει ένα ψαλιδάκι χωρίς να δει τον Αλασκάροφ και τον χτύπησε στο πρόσωπο, αντικρύζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα τη διαιτητή.

Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε έτσι να ξεκινήσει με παίκτη λιγότερο το δεύτερο μέρος και δέχθηκε αρκετή “πίεση” από τους φιλοξενούμενους. Η Νέφτσι έφθασε τις 10 τελικές στην πρώτη ώρα του αγώνα, αλλά τα σουτ του Μπουγκρίν δεν “απείλησαν” τον Τζολάκη, ο οποίος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια και το εξαιρετικό σουτ του Κανέ στο 62′.

Αμέσως μετά όμως, αποκαταστάθηκε η ισορροπία στο γήπεδο, αφού ο Τσελίκ δέχθηκε την κόκκινη κάρτα με παρόμοιο τρόπο με τον Καμαρά. Ο παίκτης της Νέφτσι σήκωσε ψηλά το πόδι του και χτύπησε τον Ρέαμπτσιουκ, αφήνοντας και τους Αζέρους με παίκτη λιγότερο.

Αλλαγές και τραυματισμοί “χάλασαν” στη συνέχεια το ρυθμό του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ, αλλά να “απειλεί” ουσιαστικά μόνο με ένα μακρινό σουτ του Χασάν και μία σέντρα σουτ του Μασούρα, τα οποία απέκρουσε αμφότερα ο Μαμάντοβ.

Το 1-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τους Πειραιώτες να “κρατούν” τη νίκη και να παίρνουν το προβάδισμα για την πρόκριση στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στην έδρα της Νέφτσι Μπακού.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.