- Διαφήμιση -

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς “πάλεψε” σαν λιοντάρι κόντρα στο Νο1 του παγκόσμιου τένις και βρέθηκε ένα… βήμα μακριά από έναν ιστορικό τίτλο, αλλά ο Τζόκοβιτς ανέτρεψε το σκορ και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ (6-7 (8) 3-6, 6-3, 6-2, 6-4), κατακτώντας το φετινό Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν εκπληκτικός στα δύο πρώτα σετ και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Σέρβος είχε την τεράστια εμπειρία για να μείνει στο ματς και να το φέρει… τούμπα στο τέλος. Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε έτσι για δεύτερη φορά το γαλλικό Γκραν Σλαμ στην καριέρα του κι έφθασε τους 19 τίτλους σε αυτό το επίπεδο.

- Διαφήμιση -

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του “άγγιξε” για πρώτη φορά το… όνειρο της κατάκτησης του φημισμένου τουρνουά και παρότι δεν τα κατάφερε, επιβεβαίωσε ότι το μέλλον γράφει το όνομά του και ο τίτλος σε Γκραν Σλαμ δεν θα αργήσει να έρθει.

Το παιχνίδι
Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε αγχωμένος και με διπλό λάθος στο σερβίς του το παιχνίδι, δίνοντας αμέσως μπρέικ πόιντ στον Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίο Έλληνας τενίστας όμως κατάφερε να επιστρέψει και να πάρει πρώτο γκέιμ για το 1-0. Στη συνέχεια οι δύο αθλητές διατήρησαν εύκολα τα σερβίς τους, με τον Σέρβο να έχει μάλιστα 10 αναπάντητους πόντους. Το ματς έφθασε έτσι μέχρι το 5-5, αφού ο Στέφανος έχασε τη δική του ευκαιρία για μπρέικ στο 10ο γκέιμ του πρώτου σετ. Αμέσως μετά μάλιστα ο Τζόκοβιτς πήρε για πρώτη φορά ουσιαστικό προβάδισμα, βγάζοντας μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε έτσι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με τεράστια ψυχή “απάντησε” με δικό του μπρέικ κι έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, το οποίο και κατέκτησε με 8-6 για το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς μπήκε με την ψυχολογία του νικητή και έκανε μπρέικ με το… καλημέρα, για να φθάσει γρήγορα στο 3-1 και να πλησιάσει στην κατάκτησή του. Ο κορυφαίο Έλληνας τενίστας ήταν μάλιστα “καταιγιστικός” σε όλο το σετ και με νέο μπρέικ στο 7ο γκέιμ έκανε το 5-2 στα γκέιμ για να σερβίρει για το 2-0. Και τα κατάφερε με επιβλητικό τρόπο, αφού “έγραψε” με άσο το 6-2 για να πανηγυρίσει και το δεύτερο σετ, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο στο Roland Garros.

Ο Τζόκοβιτς βρέθηκε έτσι στα… σχοινιά στο τρίτο σετ, αλλά έδειξε γρήγορα την… κλάση του, αφού έβγαλε αμέσως αντίδραση. Μετά από μία επική “μονομαχία” στο τέταρτο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς “λύγισε” στις λεπτομέρειες και ο Σέρβος πήρε το προβάδισμα για να μειώσει και να μείνει “ζωντανός” στον τελικό. Το Νο1 του κόσμου είχε την ευκαιρία να κλείσει το τρίτο σετ στο σερβίς του και τα κατάφερε, με το 6-3 για το 2-1 στο ματς.

Ο Τζόκοβιτς είχε πλέον την ψυχολογικό προβάδισμα και το έδειξε στο κορτ, καθώς έκανε μπρέικ με το… καλημέρα στο τέταρτο σετ και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Ο Τσιτσιπάς έψαχνε πια τα πατήματά του και με πόνους στη μέση, έχασε με… κάτω χέρια το σετ για το 2-2 και την ισοπαλία στον αγώνα. Ο Στέφανος άντεξε πάντως στο τελευταίο σέρβις γκέιμ του και απέκτησε τη δυνατότητα να σερβίρει πρώτος στο πέμπτο και καθοριστικό σετ.

Παρά το μπρέικ πόιντ του Σέρβου μάλιστα, μπήκε μπροστά στο σκορ στο τελευταίο σετ και έφθασε μέχρι το 2-2. Στο πέμπτο γκέιμ όμως ο Τζόκοβιτς κατάφερε να κάνει το μπρέι μετά από νέα μεγάλη “μάχη” μεταξύ τους και έγινε ξανά το φαβορί για τη νίκη στο ματς. Ο Έλληνας δεν τα παράτησε και έδειξε ψυχή μέχρι το τέλος του αγώνα, αφού έφθασε το παιχνίδι στο 5-4 και ανάγκασε τον Νόλε να σερβίρει για να πάρει τον τίτλο. Το 10ο γκέιμ έφθασε μέχρι το 40-40, με τους δύο αθλητές να παίζουν εκπληκτικό τένις με το τρόπαιο στην… κόψη του ξυραφιού, αλλά ο Τζόκοβιτς “λύγισε” τελικά στις λεπτομέρειες τον Στέφανο.

Ο Τσιτσιπάς έφθασε έτσι για πρώτη φορά στην… πηγή ενός κορυφαίου τίτλου, στο φημισμένο Roland Garros, αλλά παρότι δεν… ήπιε νερό, έκανε εμφάνιση πρωταθλητή και μελλοντικού τροπαιούχου κόντρα σε έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Ο Τζόκοβιτς έφθασε άλλωστε τους 19 τίτλους σε Γκραν Σλαμ και πλέον βρίσκεται μόλις έναν μακριά από τον θρύλο Ρότζερ Φέντερερ.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.