- Διαφήμιση -

Η μέρα για τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του Στέφανου Τσιτσιπά έφτασε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς (16:00, ΕΡΤ 1, Eurosport 1, LIVE από το newsit.gr) στον τελικό του Roland Garros.

Πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα, καθώς για πρώτη φορά ένας Έλληνας τενίστας θα διεκδικήσει στον τελικό έναν τίτλο Grand Slam. Ο φοβερός Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τρελάνει τους πάντες με τις εμφανίσεις του στο χώμα, δείχνοντας μέχρι στιγμής ότι δεν έχει αντίπαλο στο χώμα.

- Διαφήμιση -

Στον τελικό, όμως, θα συναντήσει τον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς, τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, ο οποίος, μάλιστα, βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, αφού απέκλεισε τον “βασιλιά του χώματος”, Ράφα Ναδάλ.

Οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι συνολικά επτά φορές, με τον Τσιτσιπά νε μετρά δύο νίκες και τον Τζόκοβιτς πέντε. Η μοναδική φορά που οι δύο έχουν συναντηθεί σε Grand Slam, εκτός από αυτήν της Κυριακής, ήταν στα ημιτελικά του περσινού Roland Garros, με νικητή τον Τζόκοβιτς 3-2, ενώ η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν αυτή στη Ρώμη, που χρειάστηκε δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί -λόγω βροχής- και έληξε δραματικά με νικητή τον Σέρβο.

Στέφανος Τσιτσιπάς VS Νόβακ Τζόκοβιτς
2018 Rogers Cup 3ος Γύρος: Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 6-3, 6-7, 6-3

2019 Madrid Open Τελικός: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-4

2019 Shanghai Masters Προημιτελικά: Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 3-6, 7-5, 6-3

2019 Paris Masters Προημιτελικά Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-1, 6-2

2020 Dubai Open Τελικός: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-4

2020 Roland Garros Ημιτελικά: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1

2021 Rome Open Πεοημιτελικά Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 4-6, 7-5, 7-5

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να ανέβει στην τρίτη θέση του κόσμου
Η συγκλονιστική νίκη του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ τον ημιτελικό δίνει στον Έλληνα πρωταθλητή την ευκαιρία να αναρριχηθεί περαιτέρω στην παγκόσμια κατάταξη, αφού πλέον ο Ράφα Ναδάλ στους 8.630 βαθμούς. Αν λοιπόν ο Τσιτσιπάς κατακτήσει το Roland Garros, θα εκτοξευτεί από τους 7980 βαθμούς στους 8780 και εκτός του πρώτου Grand Slam τίτλου της καριέρας του θα ανέβει στην 3η θέση και θα μπει για πρώτη φορά στο Top-3 του κόσμου!

Εκτός αυτού στον τελικό της Κυριακής «παίζεται» και η πρωτιά στην ATP Race, που αφορά τους βαθμούς που έχουν κατακτήσει οι τενίστες από την αρχή της σεζόν. Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας τενίστας έχει μαζέψει 4560 και ο Νόλε 4370. Εάν ο τίτλος πάει στον Τσιτσιπά θα φτάσει τους 5360, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο Σέρβος θα ανέβει στην κορυφή με 5170.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.