- Διαφήμιση -

Στο τουρνουά της καριέρας της, η Μαρία Σάκκαρη “σκότωσε” και το φαβορί για τον τίτλο στο Roland Garros και με τη νίκη της με 2-0 σετ (6-4, 6-4) επί της Ίγκα Σφιόντεκ έγινε η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία που προκρίνεται στα ημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ.

Η κορυφαία τενίστρια της πατρίδας μας, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έκανε… περίπατο στα προημιτελικά και πλέον μπορεί να θεωρείται μεταξύ των διεκδικητριών του τροπαίου.

- Διαφήμιση -


Η Σάκκαρη έχει “τρελάνει” όλο τον κόσμο στο Παρίσι και κόντρα στην κάτοχο του τίτλου ήταν “εκκωφαντική” παρότι βρέθηκε μάλιστα πίσω με μπρέικ στην αρχή του αγώνα.

Το παιχνίδι
Η Σάκκαρη ξεκίνησε νευρικά το παιχνίδι και δέχθηκε μπρέικ στο πρώτο της σερβίς, με την Σφιόντικ να προηγείται με 2-0 στα γκέιμ. Η αντίδραση της Μαρίας ήταν όμως άμεση, αφού με δικό της μπρέικ αμέσως μετά, έφθασε μέχρι την ισοφάριση. Η συνέχεια ήταν… απολαυστική, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της και με εκπληκτικό τένις να ρίχνει στα… σκοινιά την Πολωνή αντίπαλό της. Πέτυχε έτσι και δεύτερο μπρέικ με το οποίο πήρε το πρώτο σετ κι έγραψε το 1-0.

Με την ψυχολογία με το μέρος της, η Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά και το δεύτερο σετ, καθώς έκανε μπρεικ στο πρώτο γκέιμ και πήρε από νωρίς προβάδισμα για τη νίκη πρόκριση. Η Σφιόντεκ έδειχνε να έχει χάσει τα… αβγά και τα πασχάλια και μάλιστα πήρε ιατρικό τάιμ άουτ στο 2-0 των γκέιμ για να κόψει το ρυθμό της Μαρίας.

Τα κατάφερε μάλιστα, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να χάνει για λίγο τη συγκέντρωσή της και να επιτρέπει στην Πολωνή να βρεθεί ένα σετ μακριά μέχρι και το 5-4. Στο δικό της σερβίς όμως, η Σάκκαρη έβγαλε και πάλι τρομερά πρώτα χτυπήματα, αλλά και άσο, για να “κλείσει” με επιβλητικό τρόπο το ματς στο 6-4 και το 2-0.

Το Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης πέταξε έξω με “εκκωφραντικό” τρόπο την κάτοχο του Roland Garros και Νο9 του κόσμου, με αποτέλεσμα να μπορεί πια να ονειρεύεται ακόμα και την κατάκτηση του τροπαίου.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.