- Διαφήμιση -

Αυστηρά είναι κριτήρια για τη νέα Super League 2 – Τι ισχύει για Καραϊσκάκη και ΟΦΙ που έπεσαν

Η αναδιάρθρωση έχει «κλειδώσει» και μπαίνει στην τελική της ευθεία καθώς την επόμενη εβδομάδα ο Λευτέρης Αυγενάκη θα νομοθετήσει την ενοποίηση της Super League 2 με την Football League.

- Διαφήμιση -


Τα κριτήρια για τη νέα SL2 θα είναι αυστηρά. Έχει ωστόσο ενδιαφέρον να δούμε τα πιο βασικά στοιχεία της αναδιάρθρωσης.

Tο αρχικό πλάνο αφορά 2 ομίλους των 18 ομάδων (σύνολο 36), με γεωγραφικά κριτήρια ώστε οι ΠΑΕ να χωριστούν σε Βορρά και Νότο.

Για τον Καραϊσκάκη και τον ΟΦΙ που υποβιβάστηκαν, θα χρειαστεί ειδική νομοθετική ρύθμιση ώστε να παραμείνουν στη νέα SL2. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να αγωνιστούν στην ίδια κατηγορία.

Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι όπως το εξής:

Εφόσον υπάρξουν ομάδες από τις υπάρχουσες που δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν το μετοχικό Κεφάλαιο(250.000 από 30.000) ή να καταθέσουν την εγγυητική (100.000 από 15.000) δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα αλλά ούτε και θα αντικατασταθούν από άλλες Γ Εθνικής. Αυτό σημαίνει αυτόματα και πιθανή μείωση ομάδων.

Επίσης, στο βάθος τριετίας στόχος σύμφωνα και με τον Αυγενάκη είναι στην κατηγορία να αγωνίζονται 18 ομάδες. Επομένως κάθε χρόνο ανεβαίνουν τέσσερις και πέφτουν 10.

Mikriliga

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.