- Διαφήμιση -

Στην κορυφή της Ευρώπης για μια ακόμα φορά η ομάδα πόλο των γυναικών του Ολυμπιακού. Τέταρτος ευρω-τίτλος για τις «ερυθρόλευκες» μετά τη νίκη τους επί της ουγγρικής, Ντουναϊσβάρος (7-6), στον τελικό του Final Four της Βουδαπέστης. Δεύτερη φορά που οι Πειραιώτιες κατακτούν τη LEN Euroleague.

Η ελληνική και η ερυθρόλευκη σημαία και πάλι στην κορυφή του ευρωπαϊκού πόλο, στις γυναίκες. Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ντουναϊσβάρος (7-6) στον τελικό του Final Four της Βουδαπέστης και πανηγύρισε τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του και δεύτερο στη Len Euroleague.

- Διαφήμιση -

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη με αμιγώς ελληνική σύνθεση και παρά τη μεγάλη περίοδο απραξίας που πέρασε μέσα στη σεζόν λόγω πανδημίας ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης, μετά το 2014 (LEN Trophy) και το 2015 (Euroleague και Super Cup), νικώντας μια ουγγρική ομάδα μέσα στο “σπίτι” της.

Οι δυο ομάδες είχαν ένα νευρικό ξεκίνημα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που “έσπασε το ρόδι” στον τελικό, με την Ελευθεριάδου να κάνει το 1-0. Όπως όμως έκαναν οι “ερυθρόλευκες”, έτσι έκανε και η Ντουναϊτσβάρος, που εκμεταλλεύτηκε την επίθεση με παίκτρια παραπάνω. Η Γκάρντα ισοφάρισε ισάριθμες φορές (2-2), για έρθει η Βασιλική Πλευρίτου και να κάνει το 3-2 του πρώτου οκταλέπτου.

Η Ντουναϊτσβάρος μπήκε πολύ καλά στη δεύτερη περίοδο και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (4-3) με δυο γκολ της Ζίλαγκι. Η Βάσω Πλευρίτου όμως έκανε το 4-4 με το δεύτερο της γκολ στον τελικό. Στα 16 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του οκταλέπτου, η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Αβραμίδου έδωσε και πάλι το προβάδισμα στις “ερυθρόλευκες”.

Η Γκάρντα ισοφάρισε εκ νέου για την ουγγρική ομάδα (5-5), με την έναρξη της τρίτης περιόδου, πετυχαίνοντας το τρίτο της γκολ στον τελικό. Ο Χάρης Παυλίδης πήρε ένα ευχάριστο νέο, αφού η φουνταριστή, Μαχιέου αποβλήθηκε από το ματς. Η συνέχεια όμως δεν ήταν καλή. Ο Ολυμπιακός έκανε μια αγωνιστική “κοιλιά”, η Αβραμίδου δεν μπόρεσε να σκοράρει με πέναλτι, για να έρθει η Γκάρντα και να κάνει το 6-5 με δικό της πέναλτι. Η Τσουκαλά όμως πέτυχε το πρώτο της γκολ στον τελικό, φέρνοντας το ματς τα ίσα (6-6).

Οι δυο ομάδες τα πήγαν πολύ καλά στην άμυνα στην 4η περίοδο, ενώ είχαν κακές επιλογές στην επίθεση. Στο πιο καθοριστικό σημείο, όμως, το τάιμ άουτ του Χάρη Παυλίδη -για επίθεση με παίκτρια παραπάνω- έπιασε τόπο. Η Βάσω Πλευρίτου έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 7-6 με το τρίτο της γκολ στο ματς, οι “ερυθρόλευκες” έβγαλαν τρομερές άμυνες στη συνέχεια και έφτασαν στην κορυφή.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ. 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Ντουναϊσβάρος (Μίχοκ): Μαγιάρι, Σίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαχιέου, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ, Μούσι, Μπρεζόφσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.