- Διαφήμιση -

Η πρόκριση βάφτηκε «ασπρόμαυρη». Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι, βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΑΕΚ αλλά… δεν λύγισε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» σκόραρε στα τελευταία λεπτά του αγώνα της Τούμπας, πήρε τη νίκη (2-1) και το «εισιτήριο» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Κόντρα στον Ολυμπιακό θα κριθεί η φετινή κούπα. Γκολάρες από Κρμέντσικ – Ζίβκοβιτς. Έχασε πέναλτι ο Βιεϊρίνια.

Η ΑΕΚ πλησίασε να στείλει τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στην παράταση, αλλά οι Θεσσαλονικείς μίλησαν στο φινάλε. Με δυο υπέροχα γκολ από τους Κρμέντσικ και Ζίβκοβιτς, ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέτρεψε το σκορ (2-1) και πήρε την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

- Διαφήμιση -

Η ΑΕΚ (παρουσίασε και πάλι πολλά αμυντικά προβλήματα) όχι μόνο έμεινε εκτός τελικού για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, αλλά έμεινε για 15ο ντέρμπι χωρίς νίκη (η χειρότερη επίδοση της 97χρονης ιστορίας της). Αυτός ήταν και ο πρώτος αποκλεισμός του μανόλο Χιμένεθ σε νοκ-άουτ αγώνα.

Το ματς ξεκίνησε με μια σημαντική στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Στα 47 δευτερόλεπτα από τη «σέντρα», ο Σφιντέρσκι δέχθηκε την κάθετη του Μπάμπα, έκανε το κοντινό σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Τσιγκρίνσκι έβαλε κρίσιμο τάκλιν.

Η αναμέτρηση άργησε να πάρει ρυθμό, με τις δυο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές στην άμυνα τους και να δυσκολεύονται στην κυκλοφορία της μπάλας από το κέντρο και μπροστά. Πιο.. προσεκτικός εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ να δείχνει κάποια κενά στα πλευρά της «οπισθοφυλακής» της.

Από την αριστερή πτέρυγα της ΑΕΚ βγήκε μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 25’. Ο Ζίβκοβιτς έκανε την κάθετη, ο Ροντρίγκο έβγαλε τη χαμηλή παράλληλη σέντρα από τα στον αμαρκάριστο Ουάρντα, αλλά ο Τσιντώτα νίκησε τον Αιγύπτιο, με τεράστια επέμβαση. Στη συνέχεια ο Σφιντέρσκι έστειλε την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ της Ένωσης, που ήταν εξουδετερωμένος (μάτωσε στο φρύδι).

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγάλει κάποιον από τους μέσους της σαν κρυφό φορ. Δεν μπόρεσε να φτιάξει ευκαιρία στα καρέ του Πασχαλάκη σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε «στροφές», είδε τον Ροντρίγκο να έχει αρκετά ανεβάσματα από τα δεξιά και στο 35’ είδε τον Σφιντέρσκι να αστοχεί με κοντινή κεφαλιά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να βλέπει τον Τσιντώτα να διώχνει στο 47’ το σουτ του Αουγκούστο –που κόντραρε- και τον Μανόλο Χιμένεθ να βλέπει τον Λόπες να αποκτά πρόβλημα τραυματισμού.Ένα λεπτό πριν η ΑΕΚ προχωρήσει σε τρεις αλλαγές (Μιτάι, Τάνκοβιτς και Αλμπάνης πέρασαν στις θέσεις των Σιμάνσκι, Κρίστισιτς και Λόπεζ) ο ΠΑΟΚ άγγιξε» το γκολ. Στο 59’ ο Ουάρντα βρήκε τον Σφιντέρσκι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αυτός απέφυγε Τσιγκρίνσκι και ανατράπηκε από τον Γαλανόπουλο. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, αλλά ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να βγαίνει για κάποια λεπτά με ευκολία στην επίθεση, αφού η ΑΕΚ… ρίσκαρε και άφησε κενά στην αμυντική της γραμμή. Οι αλλαγές του Χιμένεθ όμως την έκαναν πιο ζωηρή. Η Ένωση κέρδισε ξαφνικά μέτρα, έγινε πιο πιεστική και στο 70’ έφτασε στο 0-1 με την κεφαλιά του Γαλανόπουλου (σκορ παράτασης από τπον παίκτη που λίγο πριν είχε κάνει το πέναλτι).

Ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε αλλαγές προσώπων στο 77’ (Κρμέντσικ και Μιχαηλίδης στις θέσεις των Βιεϊρίνια και Σφιντέρσκι) και μια από αυτές τον δικαίωσε λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Στο 84’ ο Μπάμπα έβγγαλε υπέροχη μπαλιά στον Κρμέντσικ, που έκανε το 1-1 με δυνατό σουτ εντός μεγάλης περιοχής.

Η ΑΕΚ έπαιξε τα.. ρέστα της, ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τους Νταντσένκο και Κοσίδη, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια απειλητική φάση. Στο φινάλε του ματς (90+6′) ο Μιτάι έκανε λάθος πάσα, ο Ζίβκοβιτς είδε εκτός θέσης τον Τσιντώτα και σκόραρε με μακρινή λόμπα (2-1).

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.