- Διαφήμιση -

Μετά το 2-1 στο Μάντσεστερ, η Σίτι νίκησε με το ίδιο σκορ και στο Ντόρτμουντ τη Μπορούσια και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Champions League.

Οι Γερμανοί το έλεγαν τις προηγούμενες μέρες ότι ήθελαν οπωσδήποτε ένα γκολ νωρίς και το έβαλαν, αφού στο 15′ ο Μπέλιγχαμ με ωραίο σουτ νίκησε τον Έντερσον για το 1-0. Η Μπορούσια είχε, ήδη, σκορ πρόκρισης και όλοι ανέμεναν την αντίδραση των Άγγλων, η οποία ήρθε με το οριζόντιο δοκάρι στο τρομερό σουτ του Ντε Μπρόινε στο 25′.

- Διαφήμιση -

Λίγα λεπτά μετά, στο 32′, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άγγιξε ξανά την ισοφάριση αλλά ο Μαχρέζ έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά, ενώ στο 38′ ο Χιτς μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Ζιντσένκο. Η Ντόρτμουντ, επομένως, πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το σκορ που ήθελε, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι δεν άργησε να αλλάξει τα δεδομένα στο β΄ μέρος.

Στο 52′ ο Τσαν έκανε χέρι, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι μέσω VAR, ο Μαχρέζ εκτέλεσε στο 55′ γράφοντας το 1-1 και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση, με τους γηπεδούχους πάντως να απειλούν στο 69′ με την κεφαλιά του Χούμελς που έφυγε λίγο άουτ.

Οι Γερμανοί είχαν την ευκαιρία για το 2-1, δεν το έκαναν και τελικά στο 75′ έγινε το 1-2 από πολύ ωραίο σουτ του Φόντεν, με τη Σίτι να σφραγίζει την πρόκριση στους «4» του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία της!

Ντόρτμουντ: Χιτς, Μορέι (80′ Τίγκες), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ (80′ Μπραντ), Τσαν, Νταούντ (76′ Αζάρ), Κνάουφ (68′ Ρέινα), Χάαλαντ, Ρόις.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ (88′ Στέρλινγκ), Σίλβα, Φόντεν.

Newsbeast

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.