- Διαφήμιση -

Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοργάνωση της τελικής φάσης του World League στο πόλο γυναικών, με τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας μάλιστα στο τουρνουά που θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ.

Η ανάληψη από την Ελλάδα της τελικής φάσης του World League γυναικών στην υδατοσφαίριση, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα (13/4) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον νυν αντιπρόεδρο και προσεχώς νέο πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας υγρού στίβου, Χουσαϊν Αλ Μουσαλάμ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο α΄ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Λεωνίδας Αθανασιάδης, και η Κέλλυ Αραούζου, εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. της ΚΟΕ, ενώ από πλευράς FINA το παρών έδωσε και ο Αντρέι Κριούκοφ, εντεταλμένος σύμβουλος υδατοσφαίρισης στην εκτελεστική επιτροπή.

- Διαφήμιση -

Οι εκπρόσωποι της διεθνούς ομοσπονδίας υποδέχθηκαν θετικά την ελληνική πρόταση, με την προοπτική μάλιστα οι αγώνες να συνδυαστούν με τα εγκαίνια των νέων αγωνιστικών εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, θα μεταβούν και στην Κρήτη, για να ενημερωθούν από κοντά για τα έργα στις εγκαταστάσεις υγρού στίβου στο νησί.

powered by Rubicon Project
Η τελική φάση του World League, στην οποία είχε ήδη εξασφαλίσει θέση η εθνική Ελλάδας, θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου. Εκτός της “γαλανόλευκης”, θα συμμετάσχουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ρωσίας, της Ουγγαρίας, της Ισπανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας και του Καζακστάν.

Σημειώνεται ότι η πρόθεση της χώρας μας να διεκδικήσει τη φιλοξενία του προ-ολυμπιακού μίτινγκ καλλιτεχνικής κολύμβησης “σκόνταψε” στην επιθυμία της FINA η διοργάνωση να γίνει τελικά στο Τόκιο (όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο), προκειμένου να λειτουργήσει παράλληλα ως test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Χουσαϊν Αλ Μουσαλάμ, ο οποίος είναι ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της FINA, που θα γίνουν στις 5 Ιουνίου, ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, εκδήλωσε την ικανοποίησή του για τα έργα αναβάθμισης και ανάπτυξης του Υγρού Στίβου που εξελίσσονται σε ΟΑΚΑ, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά και Λάρισα και υπογράμμισε ότι «η ανακαίνιση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και η δημιουργία νέων υποδομών συνάδει με την ιστορία της Ελλάδας και ξαναφέρνει στις μνήμες τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, οι οποίοι ήταν από τους πιο επιτυχημένους στην ιστορία».

Ο κ. Αυγνεάκης ενημέρωσε επίσης τους εκπροσωπους της FINA:

  • για τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας σε θέματα καταπολέμησης του ντόπινγκ με την κύρωση του αναθεωρημένου Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA, τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) και τις υπόλοιπες ενέργειες για συνολική συμμόρφωση στις παρατηρήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού,
  • για τις συντονισμένες ενέργειες αντιμετώπισης χειραγωγημένων αγώνων και προστασίας της ακεραιότητας των διοργανώσεων μέσω της λειτουργίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α, της σχετικής δομής εφαρμογής της Σύμβασης Μακόλιν.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο παγκοσμίως στον υγρό στίβο κι επιπρόσθετα μπορεί να αποτελέσει τη «γέφυρα» μεταφοράς τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη του υγρού στίβου σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας» επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού και τόνισε πως «οι επικείμενες εκλογές της FINA και η προεδρία του Χουσαϊν Αλ Μουσαλάμ, τον οποίο συγχαίρω θερμά, ανοίγει νέα εποχή στενότατης συνεργασίας της με την ελληνική Ομοσπονδία και το Υφυπουργείο Αθλητισμού».

Στα οφέλη και τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού υγρού στίβου, από την αγαστή συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού και με το νέο προεδρείο που θα προκύψει στη FINA στις αρχές Ιουνίου, αναφέρθηκε με αισιοδοξία και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.