- Διαφήμιση -

Τον 46ο τίτλο της ιστορίας του εξασφάλισε και μαθηματικά ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε με ανατροπή (3-1) εντός έδρας του Παναθηναϊκού, για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague και σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη με την ΑΕΚ, στέφθηκε και φέτος πρωταθλητής Ελλάδας, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 31΄ με πέναλτι του Μακέντα, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 45+3΄ με τον Χασάν κι έκανε το 2-1 και πάλι με γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού του στο 72΄, ενώ το 3-1 σημείωσε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρούμα. Μοιραίος ο Διούδης, ο οποίος ευθύνεται στα δύο από τα τρία γκολ που δέχθηκε το τριφύλλι, το οποίο ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πούγγουρα στο 68′. Δύο γκολ ακύρωσε το VAR στους Πειραιώτες.

- Διαφήμιση -


Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Απείλησε στο 4′ με τον Μασούρα και στο 7′ με τον Σεμέδο, ενώ στο 10′ βρήκε και γκολ με τον Ελ Αραμπί, ωστόσο ακυρώθηκε με τη χρήση VAR, καθώς νωρίτερα ήταν σε θέση οφσάιντ ο Φορτούνης.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερο παθητικό ρόλο. Κι όμως οι πράσινοι, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφεραν και βρήκαν πάλι γκολ στην πρώτη τους ευκαιρία.

Ο Μακέντα ανατράπηκε από τον Σεμέδο στην περιοχή, ο διαιτητής χρειάστηκε και πάλι το VAR για να αποφασίσει σωστά, με τον Ιταλό να νικάει τον Σα από τα 11 βήματα για το 0-1 στο 31′.

Οι Πειραιώτες έχασαν στη συνέχεια με τραυματισμό τον Μπα, με τον Χασάν να περνάει στη θέση του. Ο Αιγύπτιος πρώτα απείλησε στο 45′ την εστία του Παναθηναϊκού και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 1-1 με κεφαλιά και τη βοήθεια του Διούδη, ο οποίος έκανε τραγικό λάθος, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, o Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του, την ώρα που ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε στη θέση του Σένκεφελντ κι ο Βέλεθ πήγε πίσω στην άμυνα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι αυτός που έφτασε στο γκολ. Μόνο που και πάλι ακυρώθηκε. Ο Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα, αλλά προηγήθηκε χέρι του Χασάν.

Στο 66′ ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πούγγουρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έπειτα από μαρκάρισμα στον Χασάν.

Τελικά, η πίεση του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς στο 72′. Σέντρα του Μπρούμα, κακή έξοδος του Διούδη κι ο Χασάν με προβολή έκανε το 2-1, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Λάζλο Μπόλονι, αν κι είχε να διαχειριστεί δέκα παίκτες, προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, πέρασε στο παιχνίδι τον Ιωαννίδη, τον Αϊτόρ και τον Καρλίτος, με τους “πράσινους” να προσπαθούν να πιέσουν για την ισοφάριση αλλά να μην τα καταφέρνουν, παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός επιθετικός ανησύχησε δύο φορές τον Σα.

Τελικά, όχι μόνο δεν ισοφάρισαν, αλλά δέχθηκαν και τρίτο γκολ (3-1) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Μπρούμα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι όλος ο Παναθηναϊκός (σ.σ. μαζί με τον Διούδη) είχε προωθηθεί για το 2-2.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.