Soccer Football - Champions League - Quarter Final First Leg - FC Porto v Chelsea - Ramon Sanchez Pizjuan, Seville, Spain - April 7, 2021 Chelsea's Mason Mount celebrates scoring their first goal with teammates REUTERS/Marcelo Del Pozo
- Διαφήμιση -

Καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στον ημιτελικό του Champions League έκανε η Τσέλσι, μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Πόρτο με 2-0.

Με τις δύο ομάδες να φημίζονται κυρίως για τις αμυντικές ικανότητές του, δεν αναμενόταν να δούμε ανοιχτό παιχνίδι με πολλές φάσεις και γκολ. Αυτό φαινόταν από νωρίς, αφού οι Πορτογάλοι άφησαν τη μπάλα στους Άγγλους και έριξαν όλο το βάρος στα μετόπισθεν, ανεβαίνοντας μετά το 15λεπτο και παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων για λίγη ώρα.

- Διαφήμιση -

Η Τσέλσι, όμως, πήρε το προβάδισμα και αυτό είναι που μετράει. Στο 33′ ο Μάουντ πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής, την έφερε ωραία μπροστά του και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 0-1, βάζοντας πολύ δύσκολα στην Πόρτο. Κάτι που αποδείχθηκε και στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Με τους Λονδρέζους να παίζουν με στόχο πρωτίστως να κρατήσουν το αποτέλεσμα και από εκεί και πέρα αν προέκυπτε κάτι θετικό μπροστά έχει καλώς, οι «δράκοι» όσο κι αν το ήθελαν ή αν το προσπαθούσαν, δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν με τους Πορτογάλους να θέλουν αλλά να μην ξέρουν τι να κάνουν και τους Άγγλους να ελέγχουν την κατάσταση.

Και την ήλεγχαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε στο τέλος να καθαρίσουν -εκτός κι αν συμβούν τρελά πράγματα στη ρεβάνς- την πρόκριση. Στο 85′ ο Κορόνα έκανε μεγάλο λάθος και ο Τσίλγουελ πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Πόρτo: Μαρτσεσίν, Μαναφά (83′ Κονσεϊσάο), Πέπε, Μπεμπά, Zαϊντού, Γκρούγιτς, Ουρίμπε, Οτάβιο (83′ Φάμπιο Βιεϊρά), Koρόνα, Λουίς Ντίας, Μαρέγα (83′ Μαρτίνες).

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς (80′ Τιάγκο Σίλβα), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Τσίλγουελ, Μάουντ (80′ Καντέ), Χάβερτς (65′ Ζιρού), Βέρνερ (65′ Πούλισικ).

Newsbeast

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.