- Διαφήμιση -

Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα της γυναίκας και δεν μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε ένα άρθρο στο SportsPlus. Ως ιδανική επιλογή σκεφτήκαμε την Αγγελική Μαντά, βασικό στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου του Παμίσου που επανέφερε την ομάδα στις επιτυχίες και στις εθνικές κατηγορίες.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και γενική αρχηγός Β’ του Παμίσου Μεσσήνης μίλησε στο SportsPlus για όλους και για όλα.

- Διαφήμιση -

” Πάμισος δεν γίνεσαι γεννιέσαι!
Από μικρή θυμάμαι να πηγαίνω στο γήπεδο και να βλέπω ποδόσφαιρο, αλλά και στο σπίτι μας ήταν οικογενειακές στιγμές το να παρακολουθούμε ματς στην τηλεόραση.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι ο πατέρας μου είχε διατελέσει Πρόεδρος στον Α.Ο.Μ και ο αδερφός μου έπαιζε ποδόσφαιρο, οπότε οι επισκέψεις μου στο γήπεδο ήταν συχνές.
Η αγάπη για τον τόπο μου με έχει κάνει να ασχολούμαι με τα κοινά εδώ και πολλά χρόνια.


Ξεκίνησα στην Αθήνα δίπλα σε σπουδαίους ανθρώπους που για εμένα ήταν δάσκαλοι στον σύλλογο Απανταχού Νησιωτών ο Πάμισος και εκεί κόλλησα το μικρόβιο της προσφοράς και της ενασχόλησης μου με τα κοινά.
Και λέω μικρόβιο γιατί πραγματικά όποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να το αγαπάει πολύ αυτό που κάνει.


Για τη συμμετοχή της στο Δ.Σ. :Το να είσαι μέλος σε ένα Δ.Σ θέλει κόπο και χρόνο.
Πάντα ήμουν κοντά στον Πάμισο και βοηθούσα με όποιο τρόπο μπορούσα όμως από πέρυσι τον Οκτώβριο ο ρόλος μου είναι πιο ενεργός.
Τα πρόσωπα της νέας διοίκησης με ενέπνευσαν και μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε βγήκε ότι συμφωνούσαμε απόλυτα και είχαμε όλοι κοινούς στόχους.
Άνοδο κατηγορίας, μακροχρόνιο πλάνο για το στήσιμο της ομάδας και άνοιγμα στην τοπική κοινωνία.


Ο Πάμισος είναι ένα ιστορικό σωματείο που το γνωρίζουν στο Πανελλήνιο και όχι μόνο και είναι τιμή μου που ανήκω σε αυτή την διοίκηση και συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους.
Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε κατάφερει πολλά, τόσο αγωνιστικά όσο και επικοινωνιακά και για εμένα η συνταγή της επιτυχίας είναι μία:
Η συλλογικότητα. Η φράση αθλητική οικογένεια του Παμίσου δεν την χρησιμοποιούμε για επικοινωνιακούς λόγους.Είναι ειλικρινής και φαίνεται από τα καλά αποτελέσματα που έχουμε σε όλους τους τομείς.


Για όσα προκάλεσε η πανδημία: Σήμερα κλείνουμε ένα χρόνο από το τελευταίο που δώσαμε στην Α τοπική κατηγορία με τον Πανθουριακό. Από εκείνη την ημέρα όλα άλλαξαν.Μετά από πολύμηνη διακοπή ξεκινήσαμε πάλι τις προπονήσεις και την προετοιμασία για την Γ Εθνική τον Ιούλιο. Ξεκινήσαμε την ποδοσφαιρική σεζόν, δώσαμε 3 πολύ καλούς αγώνες, παίζοντας δυνατό και τεχνικό ποδόσφαιρο και δείξαμε από τα πρώτα παιχνίδια ότι η θέση μας είναι στην Γ Εθνική και ήρθαμε για να μείνουμε.


Δυστυχώς όμως η πανδημία μας έστειλε πάλι στον πάγκο και η απότομη διακοπή του πρωταθλήματος αυτή την φορά μας επηρέασε και ψυχολογικά.
Όταν από τον Νοέμβριο η Χώρα βρίσκεται σε αυστηρό lockdown, όταν τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται, όσο και να αγαπάς το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα.


Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο επιβιώνει από την αγάπη και την προσφορά του κόσμου.
Οι παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που η αγάπη για την ομάδα τους και τον τόπο τους, τους κάνει να προσφέρουν και να είναι οι βασικοί χρηματοδότες.
Βιώνοντας η Χώρα πρωτόγνωρες καταστάσεις με την οικονομία να κατρακυλά και το μέλλον να είναι αβέβαιο, είναι λογικό οι διοικήσεις να μην μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τα σωματεία. Τα έξοδα σε περίπτωση που γίνει επανέναρξη του πρωταθλήματος με αυτές τις συνθήκες είναι δυσβάσταχτα.
Η Πολιτεία εδώ και χρόνια δεν στηρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτή την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε σε μια πλήρη σύγχυση.
Αν γνώριζαν τι πραγματικά σημαίνει ερασιτεχνικόςαθλητισμός και τις ανάγκες του δεν θα έπαιρναν αυτές τις αποφάσεις.


Εμείς σαν διοίκηση έχουμε τις επιφυλάξεις μας και τις έχουμε γνωστοποιήσει επίσημα. Επανέναρξη πρωταθλήματος χωρίς κόσμο και βοήθεια από την πολιτεία δεν μπορεί να γίνει. Επιπλέον δεν ρισκάρουμε την υγεία κανενός από εμάς.
Το να παίξεις ποδόσφαιρο όταν όλη η Ελλάδα είναι στο κόκκινο είναι εγκληματικό.
Αυτή την περίοδο ότι δεν έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ενέργεια.


Είμαστε σε συχνή επικοινωνία μεταξύ μας, οι αθλητές ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ και το σάιτ της ομάδας pamisosfc.gr είναι το μέσο που μας επιτρέπει να κρατάμε την επαφή με τους φίλους της ομάδας μας.


Για το ότι βρίσκεται σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο: Το ότι είμαι γυναίκα δεν μου στάθηκε εμπόδιο ποτέ σε ότι και αν έκανα.
Ο σεβασμός είναι το κυρίαρχο στοιχείο που πρέπει να υπάρχει σε ένα σύλλογο ανεξαρτήτως φύλου. Το Δ.Σ του Παμίσου, το τεχνικό τιμ , οι αθλητές και ο κόσμος μου έχουν δείξει απεριόριστο σεβασμό και νιώθω μεγάλη χαρά που είμαι μέλος αυτής της αθλητικής οικογένειας. Από την στιγμή που σε σέβονται οι συνεργάτες σου και σε στηρίζουν αυτό μεταδίδεται αμέσως και στα άλλα σωματεία.
Νιώθω πολύ άνετα στον χώρο αυτό και ποτέ κανείς δεν με αντιμετώπισε σαν κάτι περίεργο. Απεναντίας με όλα τα αθλητικά σωματεία που έχουμε παίξει έχουμε άριστη συνεργασία.

Εξάλλου το να υπάρχει μια γυναίκα στο χώρο του ανδρικού ποδοσφαίρου δεν είναι κάτι το καινούργιο. Υπάρχουν γυναίκες στην διαιτησία αλλά και στην τεχνική ηγεσία των ομάδων. Και η δουλειά που κάνουν είναι πολύ καλή και αξιέπαινη.

Προσωπικά θα ήθελα να ασχοληθούν περισσότερες γυναίκες με το άθλημα του ποδοσφαίρου όπως και να έρχονται περισσότερες γυναίκες στο γήπεδο.
Είμαι σίγουρη ότι και τα παιδιά θα ήθελαν να παίζουν και να έχουν στις κερκίδες της μητέρες τους, τις αδελφές τους, τις φίλες τους. Η γυναίκα από την φύση της είναι οργανωτική και ένα άθλημα σαν το ποδόσφαιρο χρειάζεται οργανωτικούς ανθρώπους.


Για το έργο του Δ.Σ. στην πόλη: Από πέρυσι που αναλάβαμε κάναμε πολλά πράγματα για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της πόλης μας της Μεσσήνης. Λόγω της πανδημίας τα σχεδια μας πήγαν πίσω αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά και αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Επίσης έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και αυτή την στιγμή μέσα στα πολλά έργα που γίνονται για τον αθλητισμό στον δήμο μας κατασκευάζεται καινούργιος χλοοτάπητας στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης.Ένα αίτημα ετών που επιτέλους πραγματοποιείται.

Εύχομαι γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Ανυπομονούμε να γυρίσουμε στο γήπεδο, κάτω όμως από τις κατάλληλες συνθήκες και με ασφάλεια, με ανοιχτά για τους φιλάθλους γήπεδα.
Γιατί ο Πάμισος είναι ο κόσμος του!”

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Αγγελική Μαντά για την άριστη συνεργασία που έχουμε και την προθυμία της να βοηθήσει σε οποιαδήποτε δημοσιογραφική απορία και ερώτηση. Γενικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Παμίσου Μεσσήνης για τη φιλοξενία τους σε κάθε εντός έδρας ματς προς όλους. Τέτοιους ανθρώπους σαν την Αγγελική και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. χρειάζεται το ποδόσφαιρο ώστε να κάνει βήματα προς τα εμπρός και μακάρι να ασχοληθούν ενεργά περισσότερες γυναίκες.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.