- Διαφήμιση -

Σε ένα ντέρμπι που ήταν τραγικό στο πρώτο ημίχρονο και κάπως καλύτερο στο δεύτερο, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι.

Από τα πρώτα λεπτά οι πράσινοι έδειξαν διάθεση να πρεσάρουν ψηλά για να δυσκολέψουν την κυκλοφορία των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι όμως κατάφεραν να έχουν την κατοχή της μπάλας. Το πρόβλημα για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν το γεγονός ότι δεν ήξερε τι να κάνει με αυτή, με συνέπεια να μην καταφέρνει να γίνει απειλητική.

- Διαφήμιση -

Απειλητικός, όμως, δεν μπορούσε να γίνει ούτε ο Παναθηναϊκός, αφού ήταν κυρίως σε θέση άμυνας, με το 0-0 στο ημίχρονο να θεωρείται απολύτως φυσιολογικό.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν ιδιαίτερα, αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας, γιατί τα γκολ ήρθαν ούτως ή άλλως. Και αρχικά ήρθε για τους γηπεδούχους… Στο 58′, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο, η μπάλα κατέληξε στον Βέλεθ και αυτός με εκπληκτικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Αθανασιάδη (1-0), για να ακολουθήσει η ισοφάριση της ΑΕΚ.

Στο 77′ ο Λιβάι Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στην απομάκρυνση του Χουάνκαρ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα, φέρνοντας την ισορροπία στο ντέρμπι (1-1). Και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του μετά την ισοφάριση, ο δικέφαλος αετός έψαξε και το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μάνταλος στο 83′ είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ μετά το σουτ που έκανε εντός περιοχής.

Ήταν η προτελευταία φάση του παιχνιδιού, με την τελευταία να έρχεται στο 90′ και να είναι για τους πράσινους με τον Νιάς, την προσπάθεια του οποίου μπλόκαρε πάνω στη γραμμή ο Αθανασιάδης, κρατώντας το 1-1. Αποτέλεσμα με το οποίο η ΑΕΚ είναι στην 4η θεση, με τον Παναθηναϊκό στην 5η, με τρεις βαθμούς λιγότερους.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνιες), Νιάς, Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (78’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής, Ιωαννίδης (78’ Καρλίτος).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λάτσι, Λόπες, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (68’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (91’ Χριστόπουλος).

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.