- Διαφήμιση -

Ο διπρόσωπος Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει την ανατροπή της χρονιάς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, επέστρεψε από το -25 της τρίτης περιόδου, ωστόσο ηττήθηκε από τη ρωσική ομάδα με 75-74 στο φινάλε, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης έκανε φάουλ στον Μάικ Τζέιμς στα 2,6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος σε προσπάθεια τριών πόντων του Αμερικανού, ενώ ο Πρίντεζης αστόχησε στο τρίποντο της νίκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από τους Ρώσους, για την 26η αγωνιστική της Euroleague, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί ακόμη περισσότερο (11-15) και το στόχο της οκτάδας να απομακρύνεται. Στον αντίποδα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα (17-8), δίνοντας συνέχεια στην καταδίωξη της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα.

- Διαφήμιση -

Ο αγώνας:

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ να καθαρίσει το παιχνίδι νωρίς κι αντίκρισε έναν κάκιστο Ολυμπιακό, ο οποίος έπαιζε χωρίς μυαλό. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της από το τζαμπόλ κι αφού άφησε τους Πειραιώτες στα πρώτα τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ (0-6), κατάφερε με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς και Βόιγκτμαν να ξεφύγει με 15 πόντους (9-24), βάζοντας από νωρίς στα σχοινιά τους ερυθρόλευκους.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να παίξει ορθολογικό μπάσκετ, έχοντας σε κακή μέρα τον Σλούκα και την ΤΣΣΚΑ να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Στην εξίσωση μπήκε και ο νεοαποκτηθείς Λούντμπεργκ, ο οποίος εκτέλεσε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα από την περιφέρεια (3/5 τρίποντα), με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στους 18 πόντους (26-44) στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια ζωής στο τρίτο δεκάλεπτο. Βελτίωσε άρδην την επίθεση του και με πρωταγωνιστή τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος ήταν όλος ο Ολυμπιακός, κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 8 πόντους (49-57), πριν ο Λούντμπεργκ διαμορφώσει το 49-59 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε δυνατά στην τέταρτη περίοδο και προηγήθηκε με 49-63, ωστόσο ο Ολυμπιακός έβγαλε επιτέλους αντίδραση. Έσφιξε την άμυνα του και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα, μειώνοντας στον 1 πόντο (64-65), τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα με τρίποντο του Πρίντεζη και καλάθια του συγκινητικού ΜακΚίσικ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε, μάλιστα, να περάσει μπροστά (69-68) με τρίποντο του Βεζένκοφ, ωστόσο ο Μάικ Τζέιμς με δικό του τρίποντο έκανε το 69-71. Στα δύο λεπτά πριν το φινάλε, ο ΜακΚίσικ έχασε δύο κρίσιμες βολές

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχα δεν βρήκε στόχο κι ο Βεζένκοφ με μία βολή από τεχνική ποινή στον Τζέιμς, έκανε το 70-71. Ο Ζαν Σαρλ με κάρφωμα διαμόρφωσε το 72-71, με τον Μπολομπόι να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ (72-73).

Ο Πρίντεζης με καλάθι και φάουλ έκανε το 74-73, αστόχησε όμως στη βολή κι ο Μάικ Τζέιμς στην τελευταία επίθεση της ΤΣΣΚΑ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων από τον Σπανούλη.

Ο Αμερικανός έβαλε τις 2 από τις 3 βολές και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 74-75, αφού ο Πρίντεζης στην τελευταία φάση στάθηκε άτυχος, αστοχώντας στο τρίποντο της νίκης.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.