- Διαφήμιση -

Μετά από ένα “τρελό” ματς στο ΟΑΚΑ με “πλούσιο” θέαμα, η ΑΕΚ έμεινε στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης για την 23η αγωνιστική της Superleague, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη, αλλά συμβιβάστηκαν τελικά με την ισοπαλία.

Οι Αρκάδες σόκαραν την Ένωση με δύο γρήγορα γκολ μέσα σε δύο λεπτά, εκμεταλλευόμενοι τις τραγικές αντιδράσεις της ομάδας του Χιμένεθ στις στημένες μπάλες, αλλά η Ένωση “απάντησε” με τον Σιμάνσκι να “χτυπά” δις στη συνέχεια.

- Διαφήμιση -

Ο “Δικέφαλος” ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να κάνει και την ολική ανατροπή, αλλά το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ και το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε μέχρι τέλους.

Το παιχνίδι
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς, με την ΑΕΚ να έχει ένα σουτ του Τάνκοβιτς μέσα από την περιοχή που κόντραρε στο 3′ και τον Φερνάντεθ να αναγκάζει τον Αθανασιάδη σε απόκρουση με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ στο 6′ για τον Αστέρα.

Η Ένωση έδειξε να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στις στημένες μπάλες και οι Αρκάδες το εκμεταλλεύτηκαν άμεσα. Στο 16΄και μετά από κόρνερ, ο Μουνάφο έπιασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα κατέληξε στον Λουίς Φερνάντεθ, ο οποίος έβαλε το πόδι του από κοντά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ “πάγωσε” τους παίκτες του Χιμένεθ, οι οποίοι δέχθηκαν αμέσως και νέο σοκ. Στην αμέσως επόμενη φάση του αγώνα ο Τιλίκα έφυγε στην “πλάτη” της άμυνας και έφθασε μέχρι την περιοχή για να σουτάρει δυνατά από διαγώνια θέση και να αναγκάσει τον Αθανασιάδη σε απόκρουση στη γωνία του. Από το κόρνερ όμως, ο Σουάρεθ σηκώθηκε ανενόχλητος για κεφαλιά και στο 18′ πέτυχε το 2-0.

Το ματς έγινε ροντέο στη συνέχεια, με την ΑΕΚ να παίρνει την κατοχή και τον Αστέρα να ψάχνει όλες τις αντεπιθέσεις για να πετύχει και τρίτο γκολ. Οι ενοχλήσεις του Ολιβέιρα όμως, επέτρεψαν στον Χιμένεθ να κάνει πιο ορθολογικό το σχήμα της ομάδας του, με τον Κρίστιτσιτς να περνά στη θέση του ως αλλαγή.

Ο Σιμάνσκι έδειξε να απελευθερώνεται και οι γηπεδούχοι “πίεσαν” τους Αρκάδες στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Ο Πολωνός πέτυχε μάλιστα μία γκολάρα στο 40′, με ένα τρομερό σουτ στο “παραθυράκι” του Τσιφτσή για το 2-1.

Η ΑΕΚ κινδύνεψε πάντως δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, αφού ο Φερνάντεθ έφυγε στον κενό χώρο και σούταρε εξαιρετικά από διαγώνια θέση, με τον Αθανασιάδη να σώζει την ομάδα του με εκπληκτική απόκρουση.

Ούτε η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 45′ με τον Κρίστιτσιτς να βρίσκει εκπληκτικά τον Τάνκοβιτς, αυτός να κάνει “μαγική” ντρίμπλα και ιδανικό γύρισμα προς το πέναλτι, όπου ο Σιμάνσκι “τράνταξε” με σουτ το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Ανσαριφάρντ από κοντά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι Αρκάδες πήγαν έτσι στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ, με τον Χιμένεθ να ρίχνει στο δεύτερο ημίχρονο και τον Λόπες στο ματς και την ομάδα του να “κλείνει” τον Αστέρα στο δικό του μισό του γηπέδου.

Η Ένωση “απείλησε” με σουτ των Λιβάι Γκαρσία και Ανσαριφάρντ, αλλά και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του εξτρέμ από τον Τρίνινταντ και Τομπέιγκο, όμως ο Τσιφτσής είχε “απάντηση” και στις τρεις περιπτώσεις. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα νικήθηκε τελικά στο 68′, όταν ο Γκαρσία και πάλι έκανε φοβερή ενέργεια από δεξιά και γύρισμα προς το πέναλτι, όπου ο Σιμάνσκι πλάσαρε εύκολα για το 2-2 στο ματς, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Με την ψυχολογία υπέρ της, η ΑΕΚ “πίεσε” στη συνέχεια και για την ολική ανατροπή και στο 73′ έχασε απίθανη τριπλή ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ. Τα τα συνεχόμενα σουτ των Κρίστιτσιτς και Ανσαριφάρντ προς την εστία σταμάτησαν όμως σε αντίπαλο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Λάτσι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Καστάνιο σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας.

Η Ένωση βρέθηκε μία “ανάσα” από το γκολ νίκη και στις καθυστερήσεις, αλλά το πλασέ του Σβάρνα από κοντά, μετά από ωραία ενέργεια και παράλληλο γύρισμα του Αλμπάνη, “κόπηκε” από τον Αλβάρεθ πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Το 2-2 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Αστέρα Τρίπολης να χάνει προβάδισμα δύο γκολ, αλλά και την ΑΕΚ δύο ακόμη βαθμούς στη “μάχη” της για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η Ένωση πέρασε στο +1 από Άρη και ΠΑΟΚ, αλλά με ματς περισσότερο πια, ενώ οι Αρκάδες έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο την πρώτη πεντάδα, ενόψει και των πλέι οφ.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Αστέρας τρίπολης
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Μιτάι (46’ Λόπες) – Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (65’ Αλμπάνης) – Ολιβέιρα (λ.τρ. 30’ Κρίστιτσιτς), Ανσαριφάρντ.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Κώτσιρας, Ντάνι Σουάρεθ, Πέπε Καστάνιο, Άλβαρεςθ – Βαλιέντε, Μουνάφο (84’ Ιγκλέσιας) – Λέο Τιλίκα (62’ Κρέσπι), Λουίς Φερνάντεθ (75’ Ριέρα), Σίτο (75’ Αλί Μπαμπά) – Μπαράλες.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.