- Διαφήμιση -

Ο έμπειρος και καταξιωμένος στο χώρο των αναπτυξιακών ηλικιών προπονητής του Α.Ο. Αγίου Ιεροθέου Γιώργος Κυρίος, μίλησε στο SportsPlus και τον Δημήτρη Δικαίο, εκφράζοντας τις απόψεις του για την πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολή περίοδο που περνάει ο αθλητισμός λόγω κορωνοϊού και πώς σιγά σιγά θα γίνει η επανέναρξη του.

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

- Διαφήμιση -
  1. Κόουτς πόσο έχει επηρεάσει η καραντίνα τη ψυχική και σωματική υγεία των μικρών αθλητών των Ακαδημιών; Έρευνες έδειξαν ότι ο μέσος όρος ψυχικής ευεξίας των μαθητών είναι χαμηλότερος σε σχέση με τους διεθνείς δείκτες λόγω εγκλεισμού. Αυξάνεται το στρες ,η επιθετικότητα και η νευρικότητα των παιδιών. Η κοινωνική αποστασιοποίηση επιδρά αρνητικά στη ψυχολογία των παιδιών. Ο συνδυασμός του περιορισμού και της υπερφαγίας θα οδηγήσει πολλά παιδιά να πάρουν βάρος. Σε κρίσιμες ηλικίες όπως η εφηβεία αυτό είναι κακό για το παιδί γιατί δεν θα μπορεί αργότερα να ξεφορτωθεί αυτά τα κιλά. Δεύτερος κίνδυνος είναι να μπουν σε συνήθειες που δύσκολα ανατρέπονται. Και τρίτος μακροπρόθεσμος και σημαντικότερος έχει να κάνει με την ανάπτυξη των οστών.
  2. Ποιος είναι ο ρόλος του προπονητή και του γονέα στην περίοδο της καραντίνας; Ο Προπονητής πρέπει να είναι κοντά στους αθλητές να συζητάει και να ακούει τους προβληματισμούς τους, να έχει συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο. Να το δει σαν μια καινούρια ευκαιρία μιας διαφορετικής Εκπαιδευτικής Διαδικασίας από την οποία και αυτός θα γίνει σοφότερος. Οι γονείς πρέπει να φτιάξουν μια νέα κανονικότητα, ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα το οποίο να περιλαμβάνει σωστή διατροφή και οπωσδήποτε μια ώρα την ημέρα κίνηση. Με τα σημερινά δεδομένα είναι μεγαλύτερη η ευθύνη των Γονιών-Προπονητών να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας για τα παιδιά.
  3. Ποιοι είναι οι τρόποι επανένταξης στην αθλητική δραστηριότητα στη μετά covid εποχή;  Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι έκανε ο αθλητής μας, στη διάρκεια της καραντίνας για αυτό πρέπει να διατηρήσουμε εννοείται επαφή. Το ασκησιολόγιο μας πρέπει να συμβαδίζει με την ψυχολογική επανένταξη των αθλητών, θα είναι σαν αρχή σεζόν. Η προπόνηση θα πρέπει να έχει μορφή παιχνιδιού να υπάρχει ευχάριστη ατμόσφαιρα και διάθεση. Το σημαντικότερο είναι να φτιάξουμε την ψυχολογία των παιδιών, ώστε τα χαμόγελα και τα γέλια να επιστρέψουν στα γήπεδα!!!!

Ποιος είναι ο Γιώργος Κυρίος

Ο Γιώργος Κυρίος είναι Πειραιώτης προπονητής με δίπλωμα UEFA Α” , Coerver, Smartfootball και βλέποντας κανείς το βιογραφικό του συμπεραίνει ότι πρόκειται για έναν τεχνικό πολύ ταλαντούχο και με πολλές προοπτικές! Είναι μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Πειραιά, ανήκει στο προπονητικό Τιμ της Εθνικής Ενόπλων, ενώ από το καλοκαίρι του 2020 είναι στο προπονητικό Τιμ των τμημάτων υποδομής του Α.Ο. Αγίου Ιερόθεου.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.