- Διαφήμιση -

Μετά από τρία σερί ματς χωρίς γκολ, ο Άρης έσπασε το “ρόδι” κόντρα στη Ριζούπολη και επικράτησε με 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη 18η αγωνιστική της Superleague.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα τέρματα, αν δεν έβρισκαν μπροστά τους τον εξαιρετικό Βερχούλστ.

- Διαφήμιση -

Παρόλα αυτά πήραν νίκη “ανάσα” στη “μάχη” για την πρώτη 4άδα, την ώρα που η “ελαφρά ταξιαρχία” συνέχισε να εμφανίζεται χειρότερη στην έδρα της από ό,τι εκτός έδρας.

Το παιχνίδι
Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τον Άρη να είναι πιο “απειλητικός” και να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα που απέκρουσε στη γωνία του ο Βερχούλστ.

Το γκολ δεν άργησε μάλιστα να έρθει, αφού μετά από κόρνερ στο 18′ και φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Μπερτόγλιο έκανε την κεφαλιά από κοντά, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έδιωξε, αλλά η μπάλα “στρώθηκε” στον Ιωάννου, ο οποίος και την έστειλε στα δίχτυα από κοντά.

Οι “κίτρινοι” θα μπορούσαν μάλιστα να “καθαρίσουν” το ματς αμέσως μετά, όμως ο Βερχούλστ είπε “όχι” με εκτίναξη σε φοβερό σουτ Μπρούνο Γκάμα στο 20′.

Το παιχνίδι συνέχισε πάντως να έχει καλό ρυθμό και στο 30′ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να “ανεβάσουν” το δείκτη του σκορ. Αρχικά ο Φερνάντεθ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιαμπάνη σε τετ-α-τετ και στην αντεπίθεση, ο Μαντσίνι έχασε τη δική του ευκαιρία απέναντι από τον Βέλγο τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

Οι Θεσσαλονικείς “απείλησαν” και με τον Σίλβα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Βερχούλστ έσωσε και πάλι την ομάδα του και κράτησε το σκορ στο 1-0 στο 45′.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε πλήρως στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να “κερδίσουν” μέτρα στο γήπεδο και τους φιλοξενούμενους να “φορτώνουν” το κέντρο τους για να διατηρήσουν το προβάδισμά τους.

Οι μοναδικές καλές στιγμές σημειώθηκαν έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Άρη να μην μπορεί να “καθαρίσει” το ματς με τον Μαντσίνι στην αντεπίθεση και τον Απόλλωνα να χάνει την καλύτερη ευκαιρία του να ισοφαρίσει στο 85′. Ο Μουνιέ έκανε εκπληκτική σέντρα προς τον Ντάουντα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πανηγύρισε έτσι την επιστροφή της στις νίκες στο πρωτάθλημα και αύξησε τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό στους 8 βαθμούς, στην 4η θέση της βαθμολογίας της Superleague. Από την πλευρά του, ο Απόλλωνας Σμύρνης γνώρισε την 6η ήττα του σε 8 αγώνες στη Ριζούπολη, παραμένοντας πολύ καλύτερος εκτός έδρας.

Οι συνθέσεις στο Απόλλων Σμύρνης – Άρης
Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ – Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Κάλισιρ (λ.τρ. 28’ Βιτλής), Μπρούτσιτς – Φατιόν (69’ Κιτόκο), Κολ, , Τσιλούλης, Φερνάντεθ (84’ Βάρκας) – Μπεντινέλι (69’ Μουνιέ) -Ντάουντα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης – Σούντκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου (86’ Λόπεθ) – Τζέγκο, Σάσα – Σίλβα (63’ Κάτσε), Μπερτόγλιο (73’ Ματέο Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα (73’ Μάνος) – Μανσίνι (86’ Σάκιτς).

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.