- Διαφήμιση -

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ για το πρώτο ματς της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Ριζούπολης (2/2).

Με συνταγή… Χιμένεθ η ΑΕΚ χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της, επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα Σμύρνης 2-0, με τους Σιμάνσκι (7′) και Λιβάι Γκαρσία (88′) και πλέον βρίσκεται με το ένα… πόδι στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά φέτος σημείωσε τρεις σερί νίκες αν προσθέσουμε και τις δύο πρόσφατες στο πρωτάθλημα.

- Διαφήμιση -

Το ματς
Από την αρχή του ματς φάνηκε πως οι δύο ομάδες ήταν ασύνδετες, λόγω και του rotation που επιχείρησαν οι δύο προπονητές, και επιδόθηκαν έτσι σε μάχες στο κέντρο. Η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ νωρίς παρ’ όλα αυτά, αφού μόλις στο 7ο λεπτό ο Σιμάνσκι πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ, σπρώχνοντας τη μπάλα στην κενή εστία, μετά από γύρισμα του Ολιβέιρα με το κεφάλι, σε μία φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Τάνκοβιτς.

Στο 10′ ο Απόλλων παραλίγο να ισοφαρίσει με τον Τσιντώτα να απομακρύνει με υπερένταση διαγώνια σέντρα, όπου η μπάλα είχε πάρει τροχιά προς τα δίχτυα. Στο 15′ ο Ολιβέιρα -μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Τάνκοβιτς- βρέθηκε απέναντι στον Κότσαρη, αλλά έχασε την ευκαιρία για το δεύτερο γκολ.

Από εκεί κι έπειτα οι μηχανές… έσβησαν. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο, με κινητήριο μοχλό τον Μπεντινέλι, αλλά παρ’ ότι πήραν μέτρα στο γήπεδο δεν κατάφεραν να απειλήσουν, ενώ και η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε να επιδείξει μόλις μία τελική προσπάθεια, με τον Κότσαρη να μπλοκάρει εύκολα την κεφαλιά του Λάτσι.

Το δεύτερο μέρος ήταν ίδια και απαράλλαχτο με το πρώτο, με την εξαίρεση ότι δεν υπήρχε εκείνο το «εκρηκτικό» δεκάλεπτο, με τις ευκαιρίες και το γκολ. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και παρά την προσπάθεια από τους πάγκους να «ανακατευτεί» η… τράπουλα, αλλά τελικά η είσοδος του Λιβάι Γκαρσία ήταν αυτή που «σφράγισε» τη νίκη για την ΑΕΚ.

Ο νεαρός εξτρέμ σε μία από τις ελάχιστες αξιόλογες φάσεις στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη πάσα του Μάνταλου -μετά το λάθος της άμυνας τον φιλοξενούμενων κοντά στην περιοχή τους- και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 2-0, που θα μπορούσε να ήταν και 3-0 αν ο Λάτσι σημάδευε καλύτερα στην δική του ευκαιρία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις του αγώνα
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Ραντόνια, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι (85΄ Σιμόες), Γαλανόπουλος (65΄ Μάνταλος), Σάκχοφ, Τάνκοβιτς (55΄ Μαχαίρας), Αλμπάνης (55΄ Λιβάγια), Ολιβέιρα (65΄ Γκαρσία).
Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Βιτλής (64΄ Τσιλούλης), Χοχούμης, Καλίσιρ, Φατιόν (46΄ Σλίβκα), Κιτοκό (64΄ Λαγός), Καραγκούνης (64΄ Μουνιέ), Μπεντινέλι (78΄ Κραγιόπουλος), Βάρκας.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.