- Διαφήμιση -

Ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε αμυντικά μέσα στην έδρα του Άρη, οι Θεσσαλονικείς έδειξαν και πάλι επιθετικό πρόβλημα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου (Μαντσίνι και Μπερτόλιο) τους έδωσαν τη νίκη (2-0). Οι “κίτρινοι” θα πάνε 2 Φεβρουαρίου στο “Θ. κολοκοτρώνης” για να… σφραγίσουν την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.


Προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Άρης, μετά τη νίκη του επί του Αστέρα Τρίπολης (2-0) στο «Κλ. Βικελίδης». Σε δυο εβδομάδες ο επαναληπτικός στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο τους Μαντσίνι και Μπερτόγλιο και –κατά σειρά- τον… δικαίωσαν πετυχαίνοντας τα δυο γκολ των γηπεδούχων.

- Διαφήμιση -

Η πίεση του Αστέρα Τρίπολης στο χώρο του κέντρου και η αποτελεσματικότητα του στην άμυνα, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μεσοεπιθετική δυσλειτουργία που έδειξε ο Άρης στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μια… ελαφρά υπεροχή, αλλά ήταν και ακίνδυνοι.

Ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει «στροφές», πίεσε με διαφορετικούς τρόπους (από πτέρυγες και κέντρο) και είχε την πρώτη του ευκαιρία στο 23’. Ο Μάνος δέχθηκε την κάθετη του Γκάμα, πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τσιφτσής έδιωξε με το κεφάλι (!). Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους. Ο Αστέρας Τρίπολης πήγε στα αποδυτήρια κρατώντας με σχετική ευκολία το «μηδέν» στην εστία του.

Το δεύτερο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό, με τον Άρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Σίλβα, Μάνος και Σάσα συνδυάστηκαν ωραία στο 51′, ο τελευταίος έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και από θέση δεξιά, έπιασε το σουτ με το αριστερό και… τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Άρης έπαιξε… μονότερμα τον Αστέρα Τρίπολης και στο 68’ ήρθε τελικά το 1-0. Ο Σάκιτς έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Μαντσίνι (δυο λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς) πετάχτηκε πιο γρήγορα απ’ όλους πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή.

Οι Θεσσαλονικείς απελευθερώθηκαν μετά το γκολ και έφτασαν και σε δεύτερο, παίρνοντας έτσι σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει και του επαναληπτικού. Στο 75’ Οι «κίτρινοι» έκλεψαν την μπάλα από το λάθος του Πασαλίδη, συνεργάστηκαν Μαντσίνι και Μπερτόλγιο, με τον Αργεντίνο (και αυτός αλλαγή του Μάντζιου) να πλασάρει με το δεξί, λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από θέση αριστερά για το τελικό 2-0

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.